{ "title": "Yağlı Turşu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Yagli-Tursu-77.jpg", "date": "20.01.2024 01:15:05", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Yağlı Turşu, Yağlı turşu, Rumeli ve Trakya mutfaklarına ait bir lezzettir. Bazı yörelerde tekme tokat turşusu adı verilirken bazı yerlerde de yuvarlama turşusu denilmektedir. O kadar lezzetli ve hafif bir tuşu ki yemediyseniz ya da hiç yapmadıysanız kolları sıvama zamanınız gelmiş. Üstelik ben daha önce hiç turşu yapmadım olur mu olmaz mı demeyin. Çünkü olmama gibi bir durumu yok. Hatırlayanlar çok iyi bilirler eskiden turşular 4-5 kiloluk turşu bidonlarına yapılırdı ve turşu bidonları açıkta bir yere bırakılıp gelip gidip tekmelenirdi ki böylece turşunun suyu biberlerin içine iyice işlerdi. Bu yüzden yağlı turşu tekme turşusu adını almıştır. Ama siz küçük bir kavanoza deneme amaçlı yağlı turşu hazırlayabilirsiniz. Yağlı turşunun özelliği kıl biberden yapılmasıdır.