{ "title": "Zencefil Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/zencefil-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 16:00:17", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Zencefil turşusu, mideyi rahatlatıcı etkisi olan zencefilin bilindik birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Hamilelik döneminde bayanlarda sık görülen sabah bulantısını gidermek için zencefil tercih edilebilir. Bunun için zencefilin çayından faydalanmak en doğrusu olacaktır. Aynı zamanda kusma atakları olan kişiler ve aşırı mide bulantısı yaşayanlar için zencefil kaçınılmaz olacaktır. Kolon kanseri ve yumurtalık kanseri riskini en aza indirir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır ve grip gibi soğuk algınlığı hastalıklarına karşı kişileri korur. İltihap önleyici özelliği vardır ve ayrıca kişileri romatoid artris gibi ağrıların giderilmesin de etkilidir.

Zencefil astım sorunu olan kişiler için çok faydalı bir bitkidir. Astım tedavisi görenlerin her gün zencefil tüketmeleri önerilir. Ancak bu hususta kişinin aşırıya kaçmaması daha faydalı olacaktır. Kış aylarında sık görülen kış hastalıklarına karşı kişileri korur ve eğer bu hastalıklar kişide ihtiva etmiş ise her gün zencefil çayı içilmesi önerilir.

Zencefil Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri
Zencefil Turşusu Nasıl yapılır?

Zencefil turşusu için ilk önce hijyen şartlarına uyum sağlayın ve ardından turşunun yapım aşamasına geçin. Turşusunun yapılması için öncelikle uygun büyüklük de bir tencere alın ve içerisine bir su bardağı limon suyunu ilave edin. Ardından bir su bardağı soğuk su ilavesi yapın. Hazırlanmış olan bu sulu karışımın içerisine taze zencefilleri ilave edin. Zencefilin dış kısmı bir soyacak ile soyulur da ilave edilirse daha iyi olur. Arzu ederseniz eğer zencefilleri jülyen doğrayıp da ilave edebilirsiniz. Bu tamamen sizin göz zevkinize kalmış bir durumdur. Lakin zencefiller ne kadar ince olursa o denli de daha lezzetli olur. Nedeni ise ince dilimli olan zencefiller daha güzel yumuşayacaktır ve kıvamı da daha hoş olacaktır.

Zencefili ilave ettikten sonra içerisine verilen diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Hazırlanmış olan malzemeleri yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Sürenin ardından zencefillerin suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün ve zencefilleri ayırın. Zencefilleri turşuyu yapacağınız kavanozun içerisine alın. Üzerine de beklemiş olan suyu kaynatıp ilave edin. Ardından kavanozun kapağını sıkı şekilde kapatın ve buzdolabına kaldırın. 3-4 gün kadar turşuyu dolapta bekletin ve sürenin ardından kapağını açıp tüketin. Zencefil turşusu diğer turşular gibi birkaç hafta beklemesine gerek yoktur. Hazırlandıktan 1-2 gün sonra tüketilebilir.
" } ] }