{ "title": "Zeytin Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/zeytin-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 21:25:52", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Zeytin Turşusu, Zeytinin anavatanı Mezopotomya\"dır, Dünyanın diğer bölgelerine buradan yayılmıştır, binlerce yıldır Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan zeytin, insan sağlığı için çok önemli bitkidir, zeytin turşu olarak sade zeytinyağı olarak veya zeytin salatası olarak kahvaltılarımızın baştacıdır, ülkemiz zeytin üretiminde Dünyada dördüncü sıradadır fakat halen kullanımı istenilen düzeyde değildir. Ham zeytin acıdır, acılığın giderilmesi için bir dizi işlemlerden geçirilmesi gerekir, gıda güvenliğinin ön planda olduğu günümüzde istersek bu işlemleri evde kendimiz kolayca yapabiliriz. Bu işlemler zeytinin toplanması ve temizlenmesi, zeytinin çizilmesi veya kırılması ve zeytinin turşusunun kurulması aşamalarından oluşur.