tursu.gen.tr sitesi turşu yapımı, yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar, çeşitli turşu tariflerini kaliteli içerikler aracılığıyla okurlarına ulaştırmayı hedeflemektedir. Turşu birçok meyve ve sebze kullanılarak hazırlanan bir yiyecek türüdür. Tuz, sirke, limon ve sarımsak turşu kurarken kullanılan ana malzemelerdir. Sadece sirke ya da limon kullanılarak hazırlansa da tuz ve sarımsak olmazsa olmazdır. Turşu fermente yoluyla elde edilir. Sitemizde yer alan içeriklerde denenmiş birçok turşu tariflerini bir arada bulabilirsiniz.
Kıl biber turşusu, armut turşusu, erik turşusu, sarımsak turşusu, kapari turşusu, çubuk turşusu, mantar turşusu, kabak turşusu, aşlama turşu, acur turşusu, kabak turşusu, közlenmiş biber turşusu, domates turşusu gibi daha pek çok içeriğe ulaşabileceğiniz sitemizde her bir tarif okuyucunun anlayabileceği şekilde hazırlanmıştır. Turşuyla ilgili merak ettiğiniz hemen her türlü konuyu sitemizde bulabilirsiniz. Turşuyu mutfağınızda kendiniz hazırlamak isterseniz sizin için hazırladığımız tariflerden yararlanarak lezzetli turşular yapabilirsiniz. Turşu tarifleri, turşunun zararları, faydaları ve genel olarak turşuya yer verilmiş sitemizden en iyi şekilde yaralanmanızı dileriz.
tursu.gen.tr sitesi turşu ve turşu yapımına geniş olarak yer vermiş bir sitedir. Başka sitelerden ya da kaynaklardan arama yapmanıza gerek kalmadan neredeyse her türlü turşu tarifine tek bir siteden ulaşabilirsiniz. Turşuyla ilgili yaşadığınız deneyimleri yorumlar kısmından yazarak diğer okurlarla paylaşabilir, sizde diğer okurların deneyimlerinden bu şekilde yararlanabilirsiniz.