Kıl Biber Turşusu Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşididir . Kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez bir turşudur çeşididir. Küçük büyük herkesin yemeklerin yanında tercih ettiği kıl biber turşusu genellikle acı olsada bazen tatlı olanlarıda vardır.
Kıl biber turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler ; - 1 kg. kıl biber
- 3-4 adet limonun tuzu
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 -6 dış sarımsak
- 15-20 adet hohut
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
Kıl biber turşusunun yapılışı ;
Öncelikle bir kilogram kıl biberlerimizi yıkayıp saplarını kesiyoruz. Daha sonra bir bıçak yardımı ile sap kısmına ve uç kısmına gelecek şekilde birer delik açıyoruz. Daha sonra turşumuzu yapacağımız büyük boy cam kavanozun dibine nohutların bir kısmını koyuyoruz. Daha sonra nohutların üzerine arada boşluk kalmayacak şekilde biberlerin bir kısmını diziyoruz. Üzerine soyduğumuz sarımsakları, kalan nohutları ve kalan biberleri tekrar aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Ardından geniş bir kase içerisine iki yemek kaşığı kaya tuzunu, üç dört adet limon tuzunu, bir tatlı kaşığı toz şekeri, iki su bardağı üzüm sirkesiniye ve üç bardak suyu koyup tüm malzemeler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu karışımı kıl biberlerimizin üzerine döküyoruz.Hazırladığımız kıl biber turşusunun kavanozunu hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu ters çevirerek bir kaç saat kadar bu şekilde bekletiyoruz. Daha sonra kıl biber turşumuzu düzelterek 20-25 gün kadar serin ve kuru bir yerde bekletip yenilecek kıvama gelmesini sağlıyoruz. Kıl biber turşusunun miktarını aynı yöntemle çoğaltarakta yapabiliriz. Son Güncelleme : 22.10.2018 09:31:08 Kıl Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıl Biber Turşusu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... |  | Turşu Çeşitleri | Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlık amacıyla yapılır. Turşu Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. İlk olarak da Türk... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | Armut Turşusu Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Ö... | |