Cin Biberi Turşusu Cin biberi turşusu, Cin biberinin herkes tarafından bilinen adı süs biberidir. Cin biberinin üretim zamanı kısadır. Cin biberinin turşusu da çok güzel olmaktadır. Cin biber turşusu ızgaraların, kebapların yanında çok fazla tüketilmektedir. Cin biber turşusu acı seven insanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Cin biber turşusunun iştah iştah açtığı da söylenmektedir.
Cin Biber Turşusu İçin Gerekli Olan Malzemeler - 1 kg küçük cin biber
- 1su bardağı üzüm sirkesi
- 1 baş sarımsak (iri boyutta olanlardan)
- 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 avuç nohut tanesi
- 1 adet domates rendesi
- 1 tane limon
- 1 kaşık limon tuzu
- Yeteri kadar su
Cin Biber Turşusu Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler - Kereviz sapı yahut maydanoz
Cin Biber TurşusununYapılışı
İlk olarak cin biberler iyice yıkanmalıdır. Yıkanan biberlerin sapları bir bıçak yardımı ile alınarak biraz beklemek üzere suya bırakılmalıdır. Suda bekleyen bibeler hem canlanır hem de yumuşar. Bu sayede cin biberler kavanozo daha kolay basılmaktadır. Cin bibeler kavonoza koyulmadan önce bir avuç olan nohut taneleri kavanozun tabanına koyulmalıdır. Daha sonra suda bekletilen bibelerin ortalari hafifçe delinerek kavanoza güzelce yerleştirilmelidir. Sarımsaklar soyulup temizlendikten sonra cin biberlerin arasına sıkıştırılarak koyulmalıdır. Dilim dilim haline getirilen limonlar da biberler arasına yerleştirilmelidir. Rendenelen domates cin biberlerinin üzerine dökülmelidir. Sirke, tuz, limon tuzu ve sudan oluşan karışım içerisinde bulunan tuz iyice eriyinceye kadar karıștırılmalıdır. Daha sonra bu karışım turşunun üzerine dökülmelidir. Hazırlanan bu karışım biberlerin üzerine geçmelidir. Bir parmak kadar turşu ile kavanoz kapağı arasında boşluk olmalıdır. Kavanoz kapağı kapatılmadan turşunun üzerine son olarak kereviz sapı yahut maydanoz koyularak kavanozun kapağı kapatılmalıdır. Kavanozun kapağı çok sıkı kapatılmalıdır. Yoksa hava alması halinde turşu bozulur. Cin biber turşusu karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Cin biber turşusu arada kontrol edilmelidir. Yaklaşık 2 hafta gibi bir süre içerisinde cin biber turşusu hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 31.10.2018 16:59:24 Cin Biberi Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Cin Biberi Turşusu" Merhaban ben kebapçılarda ve düşüncüklerden çöke fazla cin biber görüyorum ve lezzetle yiyorum. Bu cin biberi turşusunu evde nasıl yapabilirim? Nerden bulabilirim bu biber çeşitlini? Pazarlarda hiç göremiyorum? Ezgi . 02.10.2018 09:13:04 1 YANITI GÖRÜNTÜLE Ünsaç : Ezgi hanım cin biberin yapılışı makalede anlatılmış yapılış konusunda makaleyi daha iyi icelediğinizde göreceksiniz. Ayrıca cin biberinin turşusunu heryerde rahatca bulmanız mümkündür. Ama kalitelisi turşucularda bulunuyor süper marketleri pek tavsiye etmiyorum. 05.10.2018 15:06:43 |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |