Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu

Cin biberi, halk arasında süs biberi olarak da bilinmektedir. Üretim süresi oldukça kısa olan cin biberi, özellikle turşu yapımında sıkça tercih edilmektedir. Cin biberi turşusu, ızgaraların ve kebapların yanında sıklıkla tüketilen ve acı sevenler tarafından oldukça beğenilen bir lezzettir. Ayrıca cin biberi turşusunun iştah açıcı özelliklere sahip olduğu da bilinmektedir.

Cin Biber Turşusu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kg küçük cin biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş iri boyutta sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 avuç nohut tanesi
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 tane limon
  • 1 kaşık limon tuzu
  • Yeteri kadar su

Cin Biber Turşusu Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Kereviz sapı veya maydanoz

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak cin biberler iyice yıkanmalıdır. Yıkanan biberlerin sapları bir bıçak yardımıyla alınarak biraz beklemek üzere suya bırakılmalıdır. Suda bekleyen biberler hem canlanır hem de yumuşar. Bu sayede cin biberler kavanoza daha kolay basılmaktadır. Cin biberler kavanoza koyulmadan önce bir avuç nohut taneleri kavanozun tabanına koyulmalıdır. Daha sonra suda bekletilen biberlerin ortaları hafifçe delinerek kavanoza güzelce yerleştirilmelidir. Sarımsaklar soyulup temizlendikten sonra cin biberlerin arasına sıkıştırılarak koyulmalıdır. Dilim dilim hale getirilen limonlar da biberler arasına yerleştirilmelidir. Rendelenen domates, cin biberlerinin üzerine dökülmelidir. Sirke, tuz, limon tuzu ve sudan oluşan karışım içerisindeki tuz iyice eriyinceye kadar karıştırılmalıdır. Daha sonra bu karışım turşunun üzerine dökülmelidir. Hazırlanan bu karışım biberlerin üzerine geçmelidir. Bir parmak kadar turşu ile kavanoz kapağı arasında boşluk olmalıdır. Kavanoz kapağı kapatılmadan turşunun üzerine son olarak kereviz sapı veya maydanoz koyularak kavanozun kapağı kapatılmalıdır. Kavanozun kapağı çok sıkı kapatılmalıdır. Aksi halde hava alması halinde turşu bozulur. Cin biber turşusu karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Cin biber turşusu arada kontrol edilmelidir. Yaklaşık 2 hafta gibi bir süre içerisinde cin biber turşusu hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ezgi

18 Nisan 2024 Perşembe

Merhaban ben kebapçılarda ve düşüncüklerden çöke fazla cin biber görüyorum ve lezzetle yiyorum. Bu cin biberi turşusunu evde nasıl yapabilirim? Nerden bulabilirim bu biber çeşitlini? Pazarlarda hiç göremiyorum?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ezgi,

Cin biberini turşu yapmak için öncelikle taze cin biberlerini temin etmeniz gerekecek. Pazarlarda bulamıyorsanız, yerel çiftçi pazarlarına veya organik ürün satan dükkanlara göz atabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz.

Turşu yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

- Taze cin biberi
- Sirke (tercihen üzüm sirkesi)
- Su
- Tuz (kaya tuzu tercih edilir)
- Sarımsak
- Defne yaprağı
- Dereotu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Biberleri iyice yıkayın ve saplarını kesin.
2. Bir kavanoza biberleri sıkı bir şekilde yerleştirin.
3. Aralarına birkaç diş sarımsak ve defne yaprağı ekleyin.
4. Bir karışım hazırlamak için 1 litre suya 1 su bardağı sirke ve 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. İyice karıştırın.
5. Hazırladığınız bu karışımı biberlerin üzerine dökün.
6. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2 hafta bekletin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Pancarı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Pancarı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri