Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Soğan Turşusu

Soğan Turşusu

Soğan turşusu, soğan neredeyse bütün yemeklerin yapımında kullanılan bir sebzedir. Turşu yapımında kullanacağımız kırmızı soğan beyaz kuru soğana göre içeriğinde daha fazla vitamin ve mineral barındırır. Soğanın bu içeriğinden turşu tüketerek faydalanmak mümkündür. Turşu başlı başına sağlığa katkıda bulunan bir yiyecek türüdür. Bir de sağlık için faydalı sebze ya da meyveler kullanılarak hazırlandığında faydalarından daha fazla yararlanmak mümkün olmaktadır. Kırmızı soğan birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmakta ve mucizevi etkilerinden yararlanılabilmektedir. Soğan turşusu tarifinden önce soğanın faydalarına göz atalım.

Soğanın Faydaları Nelerdir?

  • Soğan antioksidan bakımından zengin içeriğe sahip bir sebze türüdür. Beyaz soğana nazaran kırmızı soğan iki kat daha fazla antioksidan içermektedir. Bu nedenle de metabolizma üzerinde olumlu etki yaratır.
  • Vücudu serbest radikallere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Kansere karşı kullanılabilecek mükemmel bir sebzedir. Kanser tedavisinde vücuda yardımcı olur. Ayrıca kansere yakalanma olsılığını azaltır. Özellikle doku, gırtlak, ağız ve mide kanserine karşı yararlıdır.
  • Kan inceltici etkisi bulunmaktadır. Sık tüketildiğinde bu etkisinden daha fazla yararlanılabilir. Dolayısı ile devamlı kan inceltici etkisi olan ilaç kullanan kişiler dikkatli tüketilmelidir.
  • Kilo vermeye yardımcı bir üründür. Vücutta yağların parçalanmasına yardımcı olur.
  • Kemik sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Soğan Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 tane orta büyüklükte kırmızı soğan
  • 1 tane orta boy beyaz soğan
  • Yarım su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı içme suyu
  • Yarım limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı tane hardal
  • 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 5 tane defne yaprağı

Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?


Soğanların kabukları soyulduktan sonra bol su ile yıkanır. Ardından yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğranır. Doğranan soğanlar uygun bir kabın içine alınır ve üzer, kaynar su ile kaplanır. Kaynar suyun içinde 5 dakika bekletilerek suyu süzülür. Farklı bir kabın içine kişniş, hardal, tuz, nane, kırmızı pul biber, kara biber eklenir. Üzerine defne yaprakları parçalanarak eklendikten sonra, sirke, limon suyu, tuz ve su eklenip tüm malzeme karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. Süzülmeye bırakılan soğanlar cam bir kavanoza alınıp, üzerine hazırlanan sulu harç dökülür. Hazırlanan karışım kavanozu doldurmazsa bir miktar su ve sirke karıştırılarak kavanoza ilave edilebilir. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak, serin bir yerde turşu olana kadar bekletilir.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.01.2024 10:14:25
Soğan Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Soğan Turşusu Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Soğan Turşusu"
Evde neredeyse her çeşit sebzenin turşusu var. Soğan turşusu hiç duymadım. Acaba arpacık soğanı kullandak olur mu?
Okhan . 30.09.2018 21:48:09
CEVAP YAZ
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak hem lezzet hem de diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidid...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Süs Biberi Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz t...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmî gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.Sirkesiz Turşu Malzemeleri6...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Turşu Çeşitleri
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda...
Acur Turşusu
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
Biberiye Turşusu
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu,  değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
Erik Turşusu
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu  yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024