Lahana Turşusu Lahana turşusu, kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda çok boşluk kalmasını önlemek için, akşamdan tuzlayarak bekletin. Bu şekilde lahanaları kavanoza daha rahat basarsanız. Turşu olunca kavanozda çok boşluk ta kalmaz. Üstelik hafif acımsı olan lahanaların lezzetlenmesine, acısının gitmesine de yardımcı olur. Ayrıca lahana turşusuna yakışan kereviz saplarını da kullanmanızı tavsiye ederiz. Turşuya güzel bir aroma verdiğinden, daha lezzetli bir turşu yiyebilirsiniz. Dilerseniz lahana turşusunu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Lahana turşusu için gerekli malzemeler - 3 kg beyaz lahana
- 3 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
- 1,5 su bardağı sirke
- 1 avuç nohut
- 6-7 diş sarımsak
- 5-6 adet kereviz sapı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı lahanayı ovmak için tuz
Lahana turşusu yapılışı
Lahanayı bir gece önce ayıklayın ve dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Bunları 2 yemek kaşığı tuzla ovuşturun. Sabaha kadar lahanalar böyle beklesin. Bu malzemeler için sizlere 3 litrelik bir kavanoz yeterli olacaktır. Önce kavanozun dibine sarımsakları ikiye bölerek atın. Nohutları da kavanoza koyun. Ardından doğranmış lahanaları kavanoza basmaya başlayın. Tuzla ovulduğu için fazla zorlanmayacaksınız. İyice sıkıştırarak, bunları kavanoza yerleştirin. Lahanaların dibinde su birikir. Bunu kavanoza koymayın.
Şimdi kavanozun içine sirkeyi dökün. Üzerine suyu koyun. Kavanozun ağzına kadar gelsin. Daha sonra en az 20 dakika bekleyin. Çünkü lahanayı tuzla ovduğunuz için, bunun suyun içine çıkması gerekir. Aksi halde tuz ayarını ayarlamanız zor olur. Turşunuz tuzlu olabilir. Ardından kavanozdaki suyu kabın içine alın. Burada lahana turşusunun tuzunu kolayca ayarlayabilirsiniz. İçine toz şekeri de ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, turşu suyunu kavanoza yeniden dökün. Üzerinde hiç boşluk kalmasın. En üste kereviz saplarını koyarak, turşunun kapağını sıkıca kapatın. Bunu güneş ışığı almayan bir yerde 2-3 hafta bekletin. Daha sonra lahana turşusunu tüketmeye başlayın. Ancak kapağını açtıktan sonra buzdolabında ya da serin bir yerde saklamanızı tavsiye ederiz. Bu sayede lahana turşunu bozulmadan, yumuşamadan tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 02.12.2018 20:35:48 Lahana Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Lahana Turşusu" Merhaba önümüzde kış ayları yaklaşıyor.Kış aylarında bulgur pilavı pirinc pilavı makarna gibi yiyeceklerin yanında en güzel lahana turşusu nun gittiğine inanıyorum.Kimileri turşusu sirke suyuyla kimisi limon tuzu ile yapıyor.Buyuk bir lahana alarak turşu yapmak istiyorum.En lezzetli ve kütür kütür bir turşu yu nasıl yapabilirim? Meltem . 08.10.2018 10:57:16 1 YANITI GÖRÜNTÜLE Eşir : Ben daha önce lahana turşusu yapan bir kişiyim. Lahana turşusunu lahanadan sonra da suyunu tüketebilir ve rahatlıkla her yemekten sonra suyun içebilirsiniz. O yüzden üzüm sirkesinden ve limon tuzundan da turşusu olur bunları karıştırarak beraber yapabilirsiniz. Daha lezzetli olacaktır. Sizin damak zevkinize kalmıştır. 01.11.2018 22:42:43 |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |