Brokoli Turşusu

Brokoli salatası, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze türü olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinmiş olsa sofralardan eksik edilmeyecektir. Brokoli lahanagiller ailesine ait olan ve İtalya ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Günümüzde brokoli en çok tüketilen sebzeler arasında yerini alamamış olsa da en sağlıklı sebzelerin başında gelir.

Yapılan araştırmalara göre brokoli havuca nazaran daha faydalı bir sebze olarak belirlenmiştir. Brokoli salata, turşu ya da yemek şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Potasyum, kükürt, selenyum ve lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca B1 ve C vitamini bakımından da mükemmel bir kaynaktır. Brokoli her ne şekilde tüketilirse tüketilsin sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur. Cilt sağlığını korur, saç sağlığı üzerinde faydaları vardır. Kanseri engelleyici etkisi bulunmaktadır, kalp sağlığı için önemli bir besindir. Brokoli sinir sisteminin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar. Diyet listeleri ve kilo vermek için ideal bir sebze türüdür. Kan basıncını düzenleyici, göz sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır. Kemik sağlığı ve kansızlık üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Brokoli turşu yapımında kullanıldığında tercih edilen brokolinin titizlikle seçilmesi önemlidir. Mevsiminde ve tazeliğini koruyan brokoli temin edilmelidir. Turşu için seçilen brokoli tam olarak olgunlaşmamış olursa daha iyi olur. Tomurcukları henüz ufak, açık yeşil renkte olanları turşu yapımı için daha uygundur.

Brokoli Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane brokoli
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1,5 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar tuz

Brokoli Turşusu Hazırlanışı

Turşu için kullanılacak kavanozun dibine nohutlar atılır. Sarımsağın kabukları soyulur. Brokoli yıkanarak ufak ufak çiçeklere ayrılır. Havuç yine yıkandıktan sonra boyutuna göre bölünür. Nohutların üzerine sarımsaklar, brokoli ve havuç yerleştirilir. Yeteri kadar tuz yeteri kadar suyun içine alınır. Hazırlanan tuzlu su, limon tuzu ve sirke malzemelerin üzerine dökülür. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak birkaç defa ters düz edilir. Yapım aşaması tamamlanan turşu serin bir yerde muhafaza edilir. 15 gün bekletildiğinde brokoli turşusu sofraları şenlendirmek için hazır olur. Afiyet olsun.

Brokoli Turşusu Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Brokoli Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri vardır. Bayanların kabusu akne oluşumunu da yok eder. Kan akışını hızlandırır en mü...
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlık amacıyla yapılır. Turşu Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. İlk olarak da Türk...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Haşlanmış Lahana Turşusu
Haşlanmış Lahana Turşusu, Kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Klasik Lahana turşusu ...
Şeker Pancarı Turşusu
Şeker pancarı turşusu:Şeker pancarı Erzincan da bol miktarda yetişiyor. Bu yörede pancar turşusu çok tüketiliyor. Birçok turşu çeşidi vardır. Ama şeker pancarı turşusu, turşu çeşitlerinin arasında daha çok tercih ediliyor. Bu turşuyu evinizde kolayca...
Şalgam Turşusu
Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Kışın daha fazla tüketilen şalgam, salata ve turşu yapımında sıkça tercih edilmekt...

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini ala...

Ezme Turşu

Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere, hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirsiniz. Ezme şeklinde yapıldığından, yemeklerinizde sos olarak tüketebilirsiniz. Vereceğimiz ta...

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Özellikle hava koşullarına bağlı gelişebilecek hastalıklara karşı vücut direncini...

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmektedir. Turşuyu yaparken en önemli nokta olan yerli tabir edilen tamamen olgunlaşmış doma...

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle ka...

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber...

Kırmızı Havuç Turşusu

Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de tescillemiş oldum. Pazar alışverişi için dışarı çıktığımda kır...

Turşu Kalori

Turşu kalori, Turşu hemen hemen her yemeğin yanında tüketilen bir besindir. Evde kolaylıkla hazırlanabilen turşu özellikle kış aylarında sık bir şekilde tüketilmektedir. İçeriğinde bulunan sirke nedeni ile vücutta bulunan toksinlerin dışarı at...

Mantar Turşusu

Mantar turşusu, mantarı sevenler tarafından oldukça sevilen bir turşudur. Yalnız mantar turşusu yaparken mantarları fazla haşlamamaya dikkat etmelisiniz. Yoksa turşunun içinde mantarlar erir. Turşuyu kanlıca mantarı ile hazırlayacağız. Buna ...

Ahlat Turşusu

Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşu dur. Ahlat meyvesi her bölgede bilinen görülen bir şey oladığı için ülkemizde pek fazla t...

Dal Turşusu

Dal turşusu, Sivas yöresine ait bir turşu çeşididir. Yapılışı da oldukça zahmetlidir. Dal turşusunu her zaman yapmak mümkün değildir. Pancarın yetişip toplandığı zamanlarda yapılıyor. Sonbahar ayları Sivas için dal turşusu yapma aylarıdır...

Hamsi Turşusu

Hamsi turşusu, Karadeniz hamsisinden çok güzel oluyor. Karadeniz'in incisi hamsiyi sevmeyen yoktur. Karadeniz bölgesinde yaşayan insanlar besin maddesinden çokça faydalanıyorlar. En çok tercih edilmesi gereken besin maddelerinden biri...

Acı Biber Turşusu

Acı biber turşusu, acıyı sevenlerin oldukça rağbet ettiği turşulardan biridir. Yazın acı biberler malum daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Kış geldiği zamanda hem fiyatları yükseliyor, hem de sağlıklı olmuyor. Bu ihtiyacınızı acı biberi turşu ...

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu denmektedir. Kış hazırlıklarının başında turşu yapımı gelmektedir. Özellikle Türk top...

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzemelerle çok lezzetli bir turşu olur. Acurla yapılan turşu yaklaşık...

Kabak Turşusu

Kabak turşusu, turşu yaz sebze ve meyvelerini kış aylarında tüketmek için geliştirilen bir tekniktir. Farklı sebze ve meyveler özel turşu tuzu ve sirke buluşturularak dayanıklı bir hale getirilir. Turşu Türk mutfağında vazgeçilmez...

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapım...

Ankara Çubuk Turşusu

Ankara çubuk turşusu, bu turşu Ankara ilinin Çubuk ilçesinde yapılan turşu türüdür. Burada tanınmasında Çubuk ilçesinin belediyesi sayesinde markalaşmış. Yapılan başvuru neticesinde değerlendirmeler yapılmış ve resmi gazetede yayımlanmıştır...

Kereviz Turşusu

Kereviz Turşusu, Kereviz artık günümüzde çokça tüketilen bir sebzedir olarak bilinmektedir. Kerevizin bilinen çok farklı tüketilme çeşitleri bulunmaktadır yani çok yönlü bir sebze olarak bilinir.Kereviz insan vücudunun direncini artıran ve K v...

Lahana Turşusu

Lahana turşusu, kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Lahana turşusu yaparken, ...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Turşu Kaç Günde Olur
Turşunun Zararları
Sirkesiz Turşu
Çubuk Turşusu
Hamilelikte Turşu Yemek
Biberiye Turşusu
Turşu Çeşitleri
Sarımsak Turşusu
Haşlanmış Lahana Turşusu
Şeker Pancarı Turşusu
Şalgam Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Ezme Turşu
Armut Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kırmızı Havuç Turşusu
Turşu Kalori
Mantar Turşusu
Ahlat Turşusu
Dal Turşusu
Hamsi Turşusu
Brokoli Turşusu
Acı Biber Turşusu
Haşlama Turşu
Acur Turşusu
Kabak Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Popüler İçerik
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşul...
Ezme Turşu
Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere, hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirs...
Armut Turşusu
Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Ö...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. O...
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edili...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Turşu Kaç Günde Olur
Turşunun Zararları
Sirkesiz Turşu
Çubuk Turşusu
Köpük
Kırmızı Biber
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Turşu Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Köpük
Kırmızı Biber
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Turşu Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018