Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Süs Biberi Turşusu

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle net olarak acıdır ya da tatlıdır diyemeyiz. Oldukça yaygın olarak kullanılan süs biberi turşusu hemen hemen her yemeğe yakışsa bile özellikle ülkemizin neredeyse milli yemeklerinden biri olan çiğ köftenin yanına çok yakışır. Bu nedenle gittiğiniz her çiğ köftecide süs biberi turşusunu bulabilirsiniz. Aslında günümüzde süs biberi turşusunu seven insan bu turşuyu yapmayı bilmediği için hazır olarak yapılmış makine turşularından alır. Elbette hazır olarak aldığınız süs biberi turşusu da istediğiniz tadı sizlere verecektir. Fakat bu turşuyu kendiniz yaparsanız ve kendi emeklerinizi lezzete dönüştürürseniz, istediğiniz lezzetlerden bile fazlasını elde edebilirsiniz. Şimdi süs biberi turşusu nasıl yapılır ve yapılışı sırasındaki inceliklerine değinerek bu mükemmel lezzetin evde yapılış tarifini sizlerle paylaşacağım. Bu turşu içerisinde kullanılacak olan sarımsak miktarını kendi damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.

Süs Biberi Turşusu Malzemeleri

  • Bir kg kadar süs biber,
  • İki baş sarımsak,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Bir miktar limon tuzu,
  • Bir miktar sirke,
  • Son olarak iki yemek kaşığı kadar tuz

Süs Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle biberleri çok temiz bir şekilde yıkayın ve sap kısımlarını teker teker temizleyin. Bu şekilde bir kap içerisine su doldurun ve süs biberlerinin tümünü suyu içerisine bırakın. Bu şekilde biberler su içerisinde daha canlı duracaktır. Bu sırada sizlerde sarımsakların dış kısımlarını temiz bir şekilde ayıklayın ve tüm sarımsağı küçük küçük doğrayın.

Bir diğer işlemde ise bir karıştırma kabı içerisine bir küçük şişe sirkeyi aktaralım ve içerisine bir miktar toz şeker ekleyerek iyice erimesi için karıştıralım. Bu arada belirtme isterim ki şeker eriyene kadar iyice karıştırmalısınız. Şeker eridikten sonra ise şekerli sirke içerisine limon tuzunu da ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin. Limon tuzu da eridikten sonra ayrıca içerisine turşuluk normal tuz ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Bir süre karıştırdıktan sonra tuz da eriyecektir. Artık süs biberi turşusu içerisinde kullanacağınız turşu suyu hazır.

Artık turşu suyumuzda hazır olduğuna göre artık bir cam kavanoz içerisine yavaş yavaş malzemelerimizi dizelim. Öncelikle kavanozun dip kısımlarına bira sarımsak ekleyelim. Daha sonra sarımsakların üzerine de bir miktar süs biberlerini dolduralım. Tabi ki süs biberlerini eklerken ara ara sarımsakları da eklemeyi unutmayın. Tüm biberleri düzdükten sonra da artık sirkeli suyu yavaş yavaş kavanoza biberlerin üzerine doldurabilirsiniz. Bazı insanlara sadece sirke suyu ağır gelebilir. Sizlere de ağır geliyorsa isteğe bağlı olarak bu turşu içerisine bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Son olarak elinizde kalan sarımsakları da en üst kısma koyarak bu kavanozların hava almaması için havayı çıkararak kapağını sıkı sıkı kapatın. Bu şekilde güneş ışı görmeyen bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde en az iki hafta boyunda bu kapağın açılmaması gerekir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 12:47:02
Süs Biberi Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Süs Biberi Turşusu Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Süs Biberi Turşusu"
Genelde marketlerde gördüğümüz kavanozlardaki küçük küçük süs biber turşu larına bayılıyorum. Hep dışarıdan aldığım için hiç evde yapma fırsatım olmadı. Bugün pazardan süs biberi alıp kendim yapmak istiyorum. Acaba süs biberi turşusu yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Vasviye . 28.10.2018 21:51:52
CEVAP YAZ
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak hem lezzet hem de diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidid...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz t...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmî gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.Sirkesiz Turşu Malzemeleri6...
Turşu Çeşitleri
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlık amacıyla yapılır. Turşu Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. İlk olarak da Türk...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Acur Turşusu
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
Biberiye Turşusu
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu,  değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
Erik Turşusu
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu  yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
Armut Turşusu
Armut Turşusu
Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Ö...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024