Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Oktay Usta Lahana Turşusu

Oktay Usta Lahana Turşusu

Oktay Usta lahana turşusu, dereotu ve taze melisa yaprağının olması ile farklı bir tat ve lezzet içermektedir. Turşu, ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir yiyecektir. Yemeklerin yanına eşlik eden turşu ayrıca sağlık içinde oldukça faydalıdır. Turşu birçok sebze ve meyve kullanılarak hazırlanan çok fazla çeşide sahip olan bir besindir. Salatalık, lahana, biber gibi sebzeler ile yapılabileceği gibi elma ve armut gibi meyveler kullanılarak da yapılmaktadır. Turşunun sağlığımız açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri ise; sindirim sistemimizi etkileyen rahatsızlıklardan bizi korumaktadır. Ayrıca kan dolaşımımızı düzenler ve damar açıcı özelliği bulunmaktadır. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, idrar yolu enfeksiyonuna karşı çok iyi gelmektedir, diyabet hastaları için çok faydalıdır, turşu yapımında kullanılan malzemeler antioksidan bakımından oldukça zengindir.

Oktay Usta lahana turşusu için gerekli malzemeler

  • Beyaz lahana
  • Kırmızı kornişon biber
  • Kereviz sapları
  • Defne yaprağı
  • Taze Melisa yaprağı
  • Tane karabiber
  • Havuç
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Sarımsak

Turşu suyu için

  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Tuz ve su

Oktay Usta lahana turşusu nasıl yapılır?


İlk önce 5 kilogramlık bir cam kavanozu hazırlamalısınız. Daha sonra 5 litrelik suyu güzelce kaynatın ve kaynadıktan sonra ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra içerisine çok dolu olmayacak şekilde bir avuç dolusu kaya tuzu ekleyin. Daha sonra bir su bardağı üzüm sirkesi ve bir su bardağı elma sirkesini ekleyerek güzelce karıştırın. Böylece turşu suyu hazır olmuş olacak. Şimdi Oktay Usta lahana turşusunu hazırlamaya başlayalım.

5 kilogramlık cam kavanozun dibine iri iri yıkanmış ve doğranmış kereviz saplarından yerleştirin. Üzerine biraz sarımsak ilave edin. Diğer taraftan lahanaları bol suda yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Kavanoza iri doğradığımız lahanalardan biraz koyun. Üzerine biraz kırmızı biber ilave edin. Havuçları da yıkayarak parmak uzunluğunda doğrayarak lahanaların üzerine ilave edin. Tüm malzemelerin üzerine bir tutam dereotu, taze melisa yaprağı ekleyin. Tane karabiberi serpiştirin. Bu şekilde kat kat tüm malzemeleri kavanoz dolacak şekilde yerleştirin. En son olarak üzerine maydanoz ve dereotu yaprakları ve kereviz saplarını da yerleştirin.

Daha sonra kavanozun üstü kapanacak şekilde diğer tarafta hazırladığımız turşu suyunu kavanoza doldurun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşu kurarken turşunuza farklı aromalarda ekleyebilirsiniz. Örneğin hardal tohumu ve kişniş tohumu da ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler turşularınıza çok değişik tat ve aromalar katacaktır. Bu tatları aktarlardan alarak deneyebilirsiniz. Hazırladığımız turşuyu serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza ediyoruz. Yaptığımız lahana turşusu yaklaşık 15 veya 20 gün içinde hazır hale gelecektir. Yemeklerin yanında sofralarınızda servis yapabilirsiniz. Tüm aileniz ile ve sevdiklerinizle Oktay Usta lahana turşusunuafiyetle yiyebilirsiniz.

Son Güncelleme : 20.01.2024 18:34:34
Oktay Usta Lahana Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Oktay Usta Lahana Turşusu Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Lahana Turşusu"
Sürekli lahana turşusu kullanıyorum Ancak Her yaptığım lahana turşusu Kısa bir süre içerisinde bozuluyor bu durumu engellemek için nasıl bir tarife uygulaması tavsiye edersiniz lahana turşuları neden hızlı bir şekilde küfleniyor
Müzdad . 05.11.2018 10:10:21
CEVAP YAZ
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak hem lezzet hem de diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidid...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Süs Biberi Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz t...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmî gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.Sirkesiz Turşu Malzemeleri6...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Turşu Çeşitleri
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda...
Acur Turşusu
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
Biberiye Turşusu
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu,  değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
Erik Turşusu
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu  yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024