Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı domates turşusu, günümüzde sıklıkla yapılan ve severek tüketilen bir turşu türüdür. Sadece yemeklerin yanında değil, aynı zamanda kahvaltılık olarak da tercih edilmektedir. Turşu yapımında, tamamen olgunlaşmış ve yerli tabir edilen domateslerin kullanılması çok önemlidir. Serada yetiştirilen domateslerden kaçınılmalıdır çünkü bu domatesler turşunun renginin sarımtırak olmasına neden olabilir. Biberleri temizlerken ve doğrarken ameliyat eldiveni takmanız, ellerinizin yanmasını önleyecektir. Domatesleri doğramak, turşunun daha az sulu olmasını sağlar. Sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Turşuyu kavanozlara doldurduktan sonra, ekşimesi için ağızlarını birkaç gün açık bırakınız. Bu süreçte açığa çıkan gazlar kavanozda birikmemiş olur. Bekleme sırasında kavanozlardan turşu suyunun taşması normaldir; bu nedenle kavanozları bir tepsi içinde bekletmek iyi olacaktır. Biberlerin rengi değişmiş, domatesler yumuşamış ve her ikisi de turşu formuna girmişse, turşunuz hazır demektir. Turşular beklerken köpürebilir. Köpürme işlemi uzun sürerse, ortamın çok sıcak olduğu anlamına gelir. Bu durumda turşuları ağızları açık şekilde daha serin bir yere veya buzdolabına alıp, köpürmeleri tamamen geçene kadar beklettikten sonra kapaklarını kapatabilirsiniz. Kırmızı Domates Turşusu Malzemeleri
Kırmızı Domates Turşusu Nasıl Yapılır? Domatesleri ve biberleri güzelce yıkayınız. Sarımsakları soyup hazırlayınız. Domatesleri isterseniz doğrayın, isterseniz robottan geçirin. Hazırlanan malzemeleri robottan çekerek büyükçe bir leğene alınız. Malzemelerin üzerine iki su bardağı sirke, üç yemek kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyip karıştırınız. Karışımı kavanozlara alıp ağızlarını birkaç gün kapatmadan bekletiniz. Turşu olmaya başladığında kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz. Ekstra Bilgiler Turşunun lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek önemlidir:
|