Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli biber turşusu, hem görselliği hem de lezzeti ile sofralarda ayrı bir yere sahiptir. Farklı ülkelerde farklı isimlerle anılan bu turşu, kahvaltıda, yemeklerin yanında veya meze olarak severek tüketebileceğiniz bir lezzettir. Kosova, Arnavutluk ve Yugoslavya gibi bölgelerde içinde bulunan lor peynirinden dolayı "Ciza" adıyla anılırken, Boşnaklar aynı turşuyu kaymak kullanarak yapar ve "Soka" olarak adlandırır. Dikkat edilmesi gereken püf noktası ise, kapağın altına koyacağınız tülbenti, peynirli biber turşusundan her alışınız sonrası yıkayıp tekrar koymanızdır. Bu şekilde turşunuz uzun süre dayanır.

Peynirli Biber Turşusu İçin Malzemeler

  • 1 kg tuzsuz lor peyniri
  • Yarım kg süt
  • Deniz tuzu
  • Pul biber
  • Tercihen reyhan
  • 2 kg biber (Kırmızı biber, yeşil biber, acı ya da tatlı biber tamamen sizin tercihinize kalmış)
  • Zeytinyağı
Peynirli Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden lor, süt, tuz, pul biber ve reyhanı iyice karıştıralım ve buzdolabına koyarak üstü kapalı bir şekilde dinlendirelim. Ertesi gün biberleri yıkayıp içindeki çekirdekleri ve çekirdek yataklarını iyice temizleyelim. Biberleri yıkayıp temizledikten sonra iyice kurulayalım (Burası çok önemli; ters çevirip suyunu iyice süzdükten sonra kağıt havlu ile iyice kurulamak gerekiyor ki turşumuz daha uzun süre dayansın). Kuruyan biberlerimizi bir gece önceden hazırladığımız lorlu karışım ile sıkıca dolduralım, ancak fazla taşırmamaya dikkat edelim. Sıkıca doldurduğumuz biberleri cam kavanozlara diklemesine dizelim. Görsel açıdan güzel görünmesi için bir sıra yeşil, bir sıra kırmızı biber koyarsanız daha hoş bir görüntü elde edersiniz.

Kavanozlar dolduktan sonra biberlerin üzerini kapatacak kadar zeytinyağı ekleyelim. Kavanozun kapağını kapatmadan önce tülbent koyup sıkıca kapağı kapatalım. Kavanozlarınızı mutfağınızın serin bir yerinde ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Biberler (özellikle yeşil olanlar) sarmışsa turşunuz olmuş demektir. Biberleri tüm doldurabileceğiniz gibi dilim dilim kesip de doldurabilirsiniz. Servis ederken üzerine turşuda kullandığınız zeytinyağından bir miktar koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri