Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut biber turşusu; Kışa girerken turşular tüm hanımların hazırlıklarından biridir. Özellikle biber turşuları pilavlarla, çorbalarla, nohut ve kuru fasulyenin yanında çok güzel olur. Kış geldiğinde elinizin altında hazır olacak bu lezzetli turşu hızla tükenecektir.

Arnavut biber turşusu malzemeleri
  • Yarım kilo arnavut biberi
  • 2 bardak kaynatılmış ve daha sonra soğutulmuş
  • Bir bardak sirke
  • 4 çorba kaşığı tuz (Kaya tuzu)
  • 5-6 diş sarımsak
  • Birkaç dal maydanoz
  • 3-4 adet nohut
Arnavut biber turşusu nasıl yapılır?

Biberleri güzelce yıkayıp kavanoza dolduruyoruz. Ardından 2 bardak kaynamış soğutulmuş su, bir bardak sirke, 4 çorba kaşığı tuzu iyice karıştırıyoruz. İçindeki tuzun iyice erimesine dikkat ediyoruz. İçine 5-6 adet sarımsağı ve 3-4 adet nohudu atıyoruz. (Nohut turşuların üzerinin beyazlamasını engeller ve turşunun çabuk şişmesini sağlar) en son üzerini maydanozla kaplayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz. Yaklaşık bir hafta sonra arnavut biber turşusu hazır olacaktır. Kapağı açıp kontrol edebilirsiniz. Eğer istediğiniz kıvamda olmadıysa birkaç gün daha beklemeye devam edin.

Arnavut biber turşusu yapmanın püf noktaları

Turşuyu hazırlamadan önce, tüm mutfak malzemelerini ve kavanozu suda belli bir süre kaynatıp sterilize etmek gerekir. Turşuyu hazırlamak için dikkat edilecek en önemli husus suyunu ayarlamaktır. Yarım kilo biberi bir kiloluk konserve kavanozuna dolduruyoruz. Suyu ne kadar koyarsak sirkesini de koyduğumuz suyun yarısı kadar koyuyoruz. Tuz ise tam olarak deniz tuzu ayarında olması gerekmektedir. Bir kiloluk kavanoz için ölçü 2 bardak su, bir bardak sirke, 4 çorba kaşığı tuz (Tabi ki daha tuzlu ve ekşi isteniyorsa sirke ve tuzu suyun tadı kontrol edilerek biraz daha arttırılabilir.)

Bu arnavut biber turşusunu ailenizle gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arnavut Biber Turşusu Yorumları

soru

Onuk

29 Nisan 2024 Pazartesi

İyi günler arkadaşlarım gelirken bana Arnavut biberi getirmiş ama ben acıyı hiç yemiyorum. Kayınvalidem acı biber çok seviyor ona turşu kurup götürmek istiyorum ama arnavut biber turşusu nasıl yapılır bilmiyorum acaba diğer turşular gibi aynı mı kurulacak? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
cevap

Saye

29 Nisan 2024 Pazartesi

Merhabalar, Arnavut biberi turşusu kış aylarında kuru fasulye, pilav ve çorbalarla beraber çok güzel yenir. Arnavut biber turşusu diğer türlü yapımları ile aynıdır. Sirke, tuz, sarımsak ile beraber harmanlamışsak turşu basılır. Afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6