Acı Biberli Domates Turşusu, Turşu bizim yemek kültürümüzün olmazsa olmazlarından biridir. Kış hazırlıklarında en baş sırayı çeken turşu birde acı olursa o zaman tadına doyum olmaz. Acı biberli domates turşusu hemen hemen her yemeğin hatta kebapların yanında bile tüketilebilen bir lezzet harikasıdır. Acı biberli domates turşusu acı olması ve yağ içermemesi, sirkenin ve sarımsağında eklenmesi sebebi ile tam bir sağlık deposu olup, aynı zamanda zayıflamaya da yardımcıdır. Acı biberli domates turşusu tam bir vitamin kaynağıdır ve yüksek miktarda lif içeren bir gıdadır. Acı biberli domates turşusu tansiyonunuzu dengeler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bu şifa deposunun yapımı da son derece kolay. Acı biberli domates turşusu hanımların yapmayı en fazla tercih ettiği turşu çeşitlerinden bir tanesidir. Turşu yaparken sakın gözünüz korkmasın önemli olan doğru ölçüleri kullanmak.
Acı biberli domates turşusu için gereken malzemeler,
Yarım kilo acı yeşil cin biber veya küçük top biber
4 kilo şişe domates denilen uzun domates
8 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 büyük baş Kastamonu sarımsağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Ve su
Acı biberli domates turşusunun yapılışı,
Şişe domateslerinizi temizce yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını soyun. Ve büyüklüğünü tercihinize göre ayarlayıp domateslerinizi küp küp doğrayın. Acı ve küçük cin biberleri de yıkadıktan sonra bir çatal yardımıyla delin. Biberlerin delinmesinin sebebi domatesin ve turşu suyunun biberlerin içine iyice nüfuz etmesi için gerekli. Sarımsaklarınızı kolayca soymak için ılık suyun içerisinde yarım saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde çok daha kolay temizleyebilirsiniz. Sarımsakları soyduktan sonra çok ince olmamasına dikkat ederek minik minik doğrayın.
Hazırlamış olduğumuz domatesleri, cin biberleri ve sarımsakları kolayca karıştırabileceğimiz derin bir kaba alalım. Kabın normalden daha derin olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü karışım bir süre kapta bekleyeceği için domatesin ve sirkenin asidi ile taşma yapabilir. Karışıma zeytinyağı, tuz, toz şeker ve sirkesini ilave ettikten sonra serin bir yerde 6-8 saat kadar bekletmeniz gerekiyor. Bekletme sebebimiz turluda ki gazın çıkması içindir. Süre tamamlandıktan sonra acı biberli domates turşunuzu istediğiniz boyutta kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatın. Yalnız kavanozlara doldurulan turşunun reaksiyona geçerek taşacağını hesaba katarak ağız kısımlarından ikişer parmak boşluk bırakmayı unutmayın. Kavanozların ağzını kapatmak için kullanacağınız kapaklar mutlaka yeni kapak olmalı. Kullanılmış ve paslanmış kapaklar turşuya zarar vererek zararlı bakterilen üremesini sağlar. Domatesli acı biber turşusunun kapakları da kapatıldıktan sonra buzdoabına kaldırılır. Domatesli acı biber turşunuz yaklaşık 5-6 hafta sonra tüketilmeye hazır biçimde sizi bekliyor olacak.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 04.03.2021 01:49:30
Acı Biberli Domates Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Acı Biberli Domates Turşusu"
Kolay gelsin uzun zamandır diyet yapıyorum acının yağ yaktığını söylediler. Ama acıyı çok sevmiyorum ama turşuyu çok seviyorum acaba acı biberli domates turşusu yersem yağ yakmamda yardımcı olur mu? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim İyi günler. Zeren . 27.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Oyhan : Merhabalar seren hanım, acı biberin kilo verdirmesinin sebebi bağırsakların çalışmasını hızlandırmak içindir. Acı biberi teli olarakta tüketseniz, taze olarakta tüketseniz faydası olacaktır. Yanlış çok fazla tüketilmesi miğdenizi yakacaktır ve başka sağlıkcproblemlerine sebep olabileceği için abartmadan tüketilmesi gerekir. Sağlıklı günler dilerim. 05.09.2018 11:18:26
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Süs Biberi Turşusu
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6...
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda...
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022