Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özellikleri ile bilinen bir besindir. Turşusu yapılıp tüketildiğinde, idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamen iyileştirme potansiyeline sahiptir. Cildi tazeleme etkisi bulunur ve akne oluşumunu önleyici özellikleri ile bilinir. Kan akışını hızlandırır ve özellikle akciğerlerde oluşan enfeksiyonları yok etmede etkili bir yardımcıdır. Enerji verir ve yağ yakımını hızlandırır, bu da turşunun faydaları listesine eklenebilir. Biberiye turşusu, alyuvarların oluşumunda etkili olan en güçlü kan düzenleyicilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günlük 400 gram kadar tüketildiğinde alyuvarların sayısını kısa sürede artırır. Damarlarda biriken mineral kalsiyumu en iyi eritme özelliklerine sahip olan da yine pancar suyudur. Zerdeçal, mürver veya tarçın ile pişirilmiş, karaciğer ve dalaktaki tıkanıklıkları açar. Böbrek ve safra kesesini temizler. Şişlik olan bölgelere sarıldığında, şişlikleri indirir. Sıcak Suyla Kurulan Biberiye Turşusu Malzemeler (Bir litrelik konserve kavanozu için):
Biberiye Turşusu Nasıl Yapılır? Biberiyeleri güzelce yıkayıp yayvan bir kaba koyun. En az bir gün boyunca açıkta bekletin. Bu şekilde biberiyeler yumuşayacak ve daha az yer kaplayacaktır. Sarımsakları soyup iri şekilde doğrayın. Yarısını kavanozun dibine koyun. Biberiyelerin sap kısımlarını çıkarın. Orta kısımlarından bıçakla delin ve kavanoza sıkıca yerleştirin. Üzerine elinizle bastırın. Dışarıda yumuşatma işlemi sırasında biberiyeler kırılıp ezilmeyecektir. Aralara sarımsakları eklemeyi unutmayın. En üstüne maydanozları yerleştirin. Sirkeyi kavanoza dökün. Üzerini tamamlayacak kadar su doldurun. Kavanozdaki su ve sirke karışımını küçük bir tencereye geri boşaltın. Bu işlemi su ve sirke karışımının tam ölçüsünde olması için yapıyoruz. Su ve sirke karışımının içine tuzu atıp kaynamaya bırakın. Kaynayan karışımı biberiyelerin üzerine döküp hemen kaynamış suda beklettiğiniz kapağını kapatın. Birkaç saat içinde biberiyeler sıcak suyun etkisiyle sararmaya başlayacaktır. Bir hafta sonra turşumuz yenmeye hazırdır. Afiyet olsun. |
ahmet soyerli
01 Haziran 2024 Cumartesitarif için çok teşekkür ederim ama lütfen acil olarak kompozisyon dersi alın. cümle başları mersine giderken cümle sonları tersine gidiyor. anlaşılması zor bir metin yazmışsınız.
Cevap yazHaliddin
01 Haziran 2024 CumartesiMakalede cümle başi ve sonu biberiye turşusu ve diğer turşu çeşitlerini anlatmakta fakat arada gelisme bölümünde birden kirmizi pancar ve havuç suyuna yönelim olmuş buda makalenin yapısını tamamen karışık bir hale sokmuş. Her makalede dikkat edilmesi gereken ana konudan asla satmamaktır. Böylelikle okuyan insanlar istedikleri konu hakkında bilgiye sahip olur