Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri vardır. Bayanların kâbusu akne oluşumunu da yok eder. Kan akışını hızlandırır en mühim yararı ise akciğerlerde oluşan enfeksiyonları yok etmede nihai derece gösterişli olmasıdır. Enerji verdiğini ve yağ yakılmasını hızlandırdığını da turşusunun yararlar listesine ekleyebilirsiniz.

Alyuvarların oluşmasında gösterişli olan en kuvvetli kan düzelticilerinden biridir. Havuç suyuyla yarısı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, gün içerisinde 400 gram kadar içildiğinde alyuvarların sayısını kısa sürede yükseltir. Damarlarda bir araya gelen mineral kalsiyumu en güzel eritebilen de yeniden pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar. Böbrek ve safra kesesini temizler. Şişlik olan bölgelere sarılırsa, şişkinlikleri indirir.

Sıcak Suyla Kurulan Acı Ucu Keskin Biber Turşusu

Malzemeler (Bir litrelik konserve kavanozu amacıyla)
  • 1 litrelik konserve kavanozunun aldığı denli ucu keskin biber (Tahmini 350 gr)
  • 3-4 iri diş sarımsak
  • 1 minik çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1,5 çorba kaşığı taş veya deniz tuzu
  • Yeteri denli su
  • 4-5 dal maydanoz veya kereviz yaprağı
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Turşu yapacağınız biberleri güzelce yıkayıp yayvan bir kaba koyun. En az bir gün süresince açıkta bekletin. Bu şekilde biberler yumuşayacak ve ek olarak bu şekilde daha az kaplayacak. Sarımsakları soyup irice doğrayın. Yarısını kavanozun dibine koyun. Biberlerin sap kısımlarını çıkarın. Ortada kısımlarından bıçakla delin. Kavanoza sıkı yerleştirin. Üstelik elinizle üzerine bastırın. Dışarıda yumuşatma amacıyla biberler kırılıp ezilmeyecek. Aralara olan sarımsakları eklemeyi unutmayın. En üstüne maydanozları yerleştiriniz. Sirkeyi kavanoza dökün. Üzerini tamamlayacak denli da su doldurun. Başka bir deyişle kavanoz ne denli alıyorsa. Kavanozdaki su ve sirke karışımını minik bir tencereye geriye boşaltın. Bunu su ve sirke karışımı artmasın, tam ölçüsünde olsun diye yapıyoruz. Su ve sirke karışımın içerisine tuzu atıp kaynamaya bırakın. Kaynayan karışımı biberlerin üzerine döküp oyalanmadan kaynamış suda beklettiğiniz kapağını kapatın. Birkaç saat içerisinde biberler sıcak olan suyun tesiriyle sararmaya başlayacaktır. 1 hafta ardından turşumuz yenmeye hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Biberiye Turşusu Yorumları

soru

ahmet soyerli

01 Haziran 2024 Cumartesi

tarif için çok teşekkür ederim ama lütfen acil olarak kompozisyon dersi alın. cümle başları mersine giderken cümle sonları tersine gidiyor. anlaşılması zor bir metin yazmışsınız.

Cevap yaz
cevap

Haliddin

01 Haziran 2024 Cumartesi

Makalede cümle başi ve sonu biberiye turşusu ve diğer turşu çeşitlerini anlatmakta fakat arada gelisme bölümünde birden kirmizi pancar ve havuç suyuna yönelim olmuş buda makalenin yapısını tamamen karışık bir hale sokmuş. Her makalede dikkat edilmesi gereken ana konudan asla satmamaktır. Böylelikle okuyan insanlar istedikleri konu hakkında bilgiye sahip olur

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6