Pancar Turşusu

Pancar Turşusu

Pancar turşusu, antik çağlardan günümüze kadar geliştirilerek gelmiş olan mükemmel bir tuşu türüdür. İlk zamanlarda bir ticaret ürünü olan pancar turşusu, günümüze gelen kadar oldukça geliştirilmiş ve artık faydaları için tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Bu turşu hem kırmızı pancardan hem de beyaz pancardan yapıldığı için sofralarda kattığı lezzetin yanında güzel bir görüntüde yaratmaktadır.Pancar turşusunun insan vücudu üzerinde çok büyük etkileri bulunmaktadır. Özellikle bu turşunun soğuk kış aylarında bol bol tüketilmesi ile turşudan çok büyük faydalar görebilirsiniz. Bu turşuyu en çok yemesi gereken kişiler çocuklardır. Günümüzde birçok market ya da turşu satan işyerleri bulunmaktadır. Bu nedenle birçok kişi de pancar turşusunu yapmak yerine bu gibi satış noktalarından pancar turşusunu hazır olarak satın alırlar. Fakat bu durumda pancar turşusunun faydasından daha çok zararı vardır. Çünkü pancar turşusu üreten birçok firma, bu turşular içerisine koruyucu olması için birçok madde eklerler. Bu maddeler ise içeriğinde birçok kimyasal bulundurduğu için zamanla özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda çok büyük zararlara neden olur. Bu nedenle pancar turşusunu evde yaparak bu gibi kimyasal madde zararlarından kendinizi ve ailenizi koruyabilirsiniz.

Pancar turşusunun faydaları:
  • Pancar içerisinde A vitamininden K vitaminine kadar birçok farklı vitamin bulunur. Bu nedenle vitamin eksikliği sorunu olan insanlar pancar turşusu ile tüm bu vitaminleri pancarın mevsimi olmasa bile pancar turşusundan olabilirler. Bu durumun yanı sıra bol bol karbonhidrat, magnezyum ve karoten içeren pancar turşusu sizleri oldukça tok tutacaktır.
  • Pancar turşusunun yapılışında kullanılan sirke ise kişilerde sindirim sistemini düzenleyerek kişilerdeki sindirimin çok daha düzenli olmasını sağlar. Bu sayede daha hızlı sindirim yaparak birçok sorundan korunabilirsiniz.
  • Tansiyon hastalığında pancar turşusu, çok büyük etkiler göstermektedir. Bu nedenle tansiyon hastaları günlük olarak pancar turşusu tüketebilir.
  • Pancar turşusu faydaları arasında en önemli faydalarından biri ise kan basıncını düşürmesidir. Bu sayede hiper tansiyonunuzu hızlı bir şekilde azaltabilirsiniz. Bu faydaların haricinde pancar turşusu, kişilerde sayılamayacak kadar çok fayda sağlamaktadır.
  • Son olarak belirtmek isterim ki pancar turşusu, kişilerde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde çok büyük etkiler yapmaktadır. Bu nedenle en çok çocukların tüketmesi gereken bir yiyecektir. Bu durumun yanı sıra kişilerde güçlenme ve kuvvet üzerinde çok büyük faydası vardır. Bu nedenle pancar turşusunu, bol bol tüketin. Bunun için pancar turşusunu düzenli olarak ve devamlı olarak tüketmelisiniz.
Malzemeler:
  • Bir kg kırmızı ya da beyaz pancar,
  • Bir çorba kaşığı toz şeker,
  • Birkaç diş sarımsak
  • Bir miktar su
  • Bir su bardağı sirke,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
Yapılışı:
Öncelikle pancarı küçük parçalara ayırın ve bir düdüklü tencereye alın. Pancarın üzerine ise elimizde bulunan sirkenin bir çay bardağını ekleyin. Sirke üzerine ise elimizdeki toz şekeri ekleyelim ve ardından tuzu da ekleyelim. Son olarak da iki diş sarımsak ile suyu ekleyerek bol bol pişiriniz. Tam olarak pişen pancarları bir kavanoza alarak üzerine kalan bir çay bardağı sirkeyi de ekleyelim. Bu sirke üzerine ise pancarları kaynattığınız suyu ekleyin. Bu şekilde pancar turşusunun ağzını sıkı sıkı kapatın ve hava almasını önleyin. Bu şekilde en az 1 hafta boyunca bekleterek turşunuzu yemeye hazır hale getirebilirsiniz. Pancar turşusu, serin ortamda ve güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Böylesine kolay bir şekilde yapılan pancar turşusunu sizlerde yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
Son Güncelleme : 06.12.2018 11:08:48
Pancar Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Pancar Turşusu Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Pancar Turşusu"
Bizim burada pancar tatları var ama şeker pancarı çoğunlukta çünkü şeker fabrikası var be hayvan yemi olarak da pancar kullanılıyor tırşusunu da duydum ve çok lezzetli olduğunu işittim sadece pancarla mı yapılır bu turşu başka bir şey katarsam tadında ya da sertliğinde bir bozulma meydana gelir m yardımcı olur musunuz
Korkut . 29.10.2018 18:05:05
CEVAP YAZ
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Süs Biberi Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Turşu Çeşitleri
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda...
Acur Turşusu
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
Biberiye Turşusu
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
Erik Turşusu
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019