Şeker Pancarı Turşusu Şeker pancarı turşusu:
Şeker pancarı Erzincan da bol miktarda yetişiyor. Bu yörede pancar turşusu çok tüketiliyor. Birçok turşu çeşidi vardır. Ama şeker pancarı turşusu, turşu çeşitlerinin arasında daha çok tercih ediliyor. Bu turşuyu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şeker pancarından yapılan turşu hem sağlıklı oluyor hem de renginin güzelliği sayesinde sofralara renk katıyor. Şeker pancarının turşusu mükemmel oluyor. Hem yapması çok kolay hem de çok sağlıklı bir turşu oluyor. Nezle, grip, soğuk algınlığına birebir geliyor. Şeker pancarı harika bir besin kaynağıdır. Şeker pancarı kandaki oksijen seviyesini arttırdığı biliniyor. Şeker pancarı artrit hastalığına iyi geliyor. Şeker pancarı eklem ve dokulara faydalı oluyor. Şeker pancarı anemi hastalığına da iyi geliyor. Şeker pancarı fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, iyot, bakır, yağlar ve B1, B2, B6 ve P vitaminleri açısından oldukça zengindir. Şeker pancarında bulunan bütün bu vitamin ve mineraller anemi hastalığının giderilmesine yardımcı olur. Şeker pancarı turşusu demans hastalığının tedavisinde de kullanılır. Demans hastalığı yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan bir çeşit unutkanlık hastalığıdır. Yani unutkanlığa pancar faydalıdır. Şeker pancarının bu hastalığı tedavi ettiği biliniyor. Bu yüzden şeker pancarını herkesin bol bol yemesi gerekiyor. Şeker pancarı suyunu içmek beyinde oksijen oranını artırıyor. Pancar suyu diyabete de iyi geliyor. Özellikle kış aylarında şeker pancarının suyunu içmek ya da şeker pancarı turşusunu bol bol yemek gerekiyor. Bir çok hastalıklara karşı koruma sağlıyor ve vücuda direnç veriyor. Şeker pancarı yemek enfeksiyona faydalıdır. Şeker pancarı kolin içeriyor. Pancar çok önemli bir besin olan kolin kas hareketleri güçlendiriyor. Pancar turşusu zihinsel işlevleri ve uykusuzluk problemiyle mücadele ediyor. Şeker pancarı aynı zamanda hücre zarı yapısını koruyor. Hiper tansiyonu azaltıyor hatta önlüyor. Şeker pancarı dayanıklılığı artırıyor ve sporcuların tükettiği besinlerin başında geliyor. Bunun yanında solunum yolu hastalıkları ile mücadele ediyor. Şeker pancarı turşusu protein içeriyor. Aynı zamanda A, C ,E ve K vitaminlerini içeriyor. Sodyum açısından zengin olan pancar inanılmaz bir potasyum deposudur. Kalsiyum, bakır, demir, karoten içermektedir. Yani şeker pancarının bu kadar çok sağlığa faydası vardır.
Şeker pancarı turşusunun malzemeleri: - 1 Kilo pancar
- 4 Diş sarımsak
- 2 Çay bardağı sirke
- 1 Çorba kaşığı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- Su
Şeker pancarı turşusunun yapılışı: Öncelikle şeker pancarını güzel bir şekilde yıkayın. Sonra şeker pancarını düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 çay bardağı sirkeyi, toz şekeri ve tuzu ekleyelim. Daha sonra iki diş sarımsağı da koyup üzerine biraz su ilave ederek yarım saat pişirelim. Şeker pancarlarımız piştikten sonra kabuklarını soyalım ve orta boyda doğrayıp keselim. Sonra şeker pancarlarını cam bir kavanoza koyalım. Üzerine kalan bir çay bardağı sirkeyi ve sarımsakları koyalım ve haşlama suyunu da üzerine ilave ederek kapağını sıkıca kapatalım. 1 hafta sonra şeker pancarı turşumuz yenmeye hazır olacaktır. Ayrıca salata için kullandığımız karalahananın dallarından atıp turşunun rengini morlaştırabilirsiniz. Afiyet olsun... Son Güncelleme : 07.11.2018 00:41:21 Şeker Pancarı Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Şeker Pancarı Turşusu" Ben geçen hafta yaptım.Yapılışı çok kolay oldu.Lezzetli ve suyu çok güzel.İlk yapışımdı.Yine aynı tariften yapacağım. Nurşah . 07.11.2017 1 YANITI GÖRÜNTÜLE Gamze peker : Tadı şekerli olmuyo mu turşunun şeker pancarı tatlı çünkü bnde yapcam ama tereddüt ettim 16.10.2018 11:54:54 |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |