Top Biber Turşusu Top Biber Turşusu, sadece tuzlu suda veya sirkeli suda bekletilerek yapılan farklılaştırılmış bir tür gıdadır. Top biber turşusu, özellikle Türkiye'nin bazı yörelerinde revaçtadır. Örneğin, Bingöl turşusu küçük top biberlerden yapılarak ün kazanmıştır. Turşuların iştah açıcı olması, yemeklerin yanında bolca tüketilmesine sebep olmuştur. Top biber turşusunu görsel yönden daha da çekici göstermek için kırmızı pancar kökü kullanarak rengiyle lezzetine lezzet katılabilir. Sağlık açısından da bağırsaklara iyi gelmektedir. Turşu suları içecek olarak da tüketilmektedir. Şimdi gelelim top biber turşusu yapımı için gerekli malzemelere; - 3 kilo tercihe göre acı veya tatlı top biber
- 1 adet orta boy kırmızı pancar
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 dilim ekmek
- Cam kavanoz
Hazırlanışı: Ayıklanan top biberler yıkama işleminden geçirilerek bütün halde bir köşede sırasının gelmesi için bekletilir. Derin bir kap içerisine tuz, sirke, limon tuzu eklenerek karıştırır. Kırmızı pancar yıkandıktan sonra bir tencere içerisine tüm olarak alınarak 10 dakika kadar haşlanır. Ardından soğuduktan sonra kabukları soyulur ve küp küp doğranarak bir kenara alınır. Top biberler yeteri büyüklükteki bir cam kavanoza yerleştirilmeye başlanır. Her dizilen biber katları arasına kırmızı pancarlar eklenir. Ekmek parçalanarak içerisine eklenir. Bunun nedeni mayalanmayı hızlandırmasıdır. Sıkıca yerleştirilen bu malzemelerin yerleşimi tamamlandıktan sonra kavanozun kapağı çok sıkı bir şekilde kapatılarak muhafaza altına alınır. Yaklaşık 2 haftanın sonunda top biber turşusu sadece tek yemek çeşidinin yanında bile zevkle yenilir. İçerisine kırmızı pancar eklendiği için turşu suyu kırmızı renkte olur. Bu turşu suyu görsellik açısından ağızları sulandırmaya tek başına yeterli olmaya imkan sağlayacaktır. Burada önemli nokta kurulan turşuların kapağını süresi gelmeden sürekli açmamaktır. Devamlı açılırsa turşu reaksiyonu zarar görerek çürüme meydana gelebilir. Son Güncelleme : 14.10.2018 06:31:51 Top Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Top Biber Turşusu" Top biber turşusunu sabah kahvaltısında bile tüketiyorum. Yani aşırı bir tüketim yaptığımı söyleyebilirim. Bu durumun bana herhangi bir zararı olur mu? Beni hiç bir şekilde rahatsız etmiyor ve yaklaşık 4 yıldır tüketiyorum. Nevbahar . 25.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Dolunay : Merhaba Nevbahar Hanım, acı biber turşusunun tadı nedeni ile mideniz ciddi anlamda yanabilir. Özellikle aç karınla da ve kahvaltılarda bu acı biberler size büyük sorunlar ile karşı karşıya getirebilir. Özellikle mide de gastrit, delinme ya da yara gibi durumlar karşınıza çıkabilir. 11.09.2018 21:32:41 Arşin : Merhaba, top biber turşusu basu hastalığını tetikleme, mide de ağrı, mide de yanma ve buna benzer bazı rahatsızlıkları ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple bu gibi hastalıkları ortaya çıkarmaması için çok fazla tüketilmemesi gerekie 30.08.2018 12:39:42 |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |