Biber Turşusu
Biber turşusu, sanırız evinde bu turşuyu yapmayan, sevmeyen yoktur. Biber turşuya yakışan malzemelerden biridir. Acısıyla, tatlısıyla her türünden turşu yapabilirsiniz. Bu vereceğimiz turşu tarifinde, turşu suyunu bile değerlendirebilirsiniz. Biberleri tüketin, turşu suyunu salata sosu olarak kullanın. İnanın oldukça lezzetli oluyor. Verdiğimiz malzemelerle 1 litrelik bir kavanoza tuşu kurabilirsiniz. Turşuyu yapacağımız biberleri acı olanlardan tercih ettik. Seviyorsanız sizlerde böyle yapabilirsiniz. Her zaman elinizin altında kolayca bulacağınız biberlerle turşunuzu hazırlayabilirsiniz. İster kışlık olarak, isterseniz yazın yaparak hemen tüketebileceğiniz turşuyu birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Biber turşusu için gerekli malzemeler - 400 gram acı yeşil biber
- 1 çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 adet tane karabiber
Biber turşusu yapılışı
İlk önce biberleri biraz sirkeli suyun içinde bekleterek, alt kısımlarını kesin. Bunları 1 litrelik turşu kavanozuna sıkıca yerleştirmeye başlayın. Eğer biberler yeni toplanmış çok taze olursa, kavanozun içine sığmaz. Bu nedenle böyle biberleri 1 gün kadar dışarıda bekleterek biraz yumuşatın. Kavanozun içine daha rahat yerleştirebilirsiniz.
Bir kasenin içinde zeytinyağını, limon suyu, sirke, tuz ve toz şekeri karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı yerine çiçek yağı da kullanabilirsiniz. Ancak sonradan turşu suyunu salata sosu olarak değerlendirmek isterseniz, zeytinyağını tavsiye ederiz. Üzerine tane karabiberleri de atın. Daha sonra karışımı kavanoza biberlerin üzerine dökün. Sıkıca kapağını kapattığınız biber turşusu 10 gün kadar güneş almayan bir yerde bekletin. Hava serin olursa, turşunuz ancak 15 günde olur. Bu süreden sonra biber turşusu tüketilebilir.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 07.01.2021 10:10:57
Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
|
1 Yorum Yapılmış "Biber Turşusu"
Kış aylarının gelmesiyle birlikte turşu hazırlığı başlıyor. Eşim ve ben biber turşusu oldukça çok seviyoruz. Ancak ne yaptıysak bir türlü hazır turşu lezzetine ulaşamadık. Acaba biber turşusu daha lezzetli ve güzel olması için hangi malzemeleri turşu suyuna koyulmalıdır? Ayrıca biber turşusu limon suyunla mı yoksa sirkeyle mi yapılır?
Nazlıcan . 08.10.2018 01:19:50
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Esra : Üzüm sirkesi limon tuzu normal tuz sarımsak nohut bunları karşım yap kat tadı güzel oluyor 22.09.2019 23:49:14
|
 |
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır |
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |
 |
Kıl Biber Turşusu |
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |
 |
Turşu Kaç Günde Olur |
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |
 |
Hamilelikte Turşu Yemek |
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |
 |
Sarımsak Turşusu |
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |
 |
Süs Biberi Turşusu |
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |
 |
Haşlama Biber Turşusu |
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |
 |
Turşunun Zararları |
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |
 |
Balık Biberi Turşusu |
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |
 |
Çubuk Turşusu |
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |
 |
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu |
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |
 |
Sirkesiz Turşu |
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu
kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok
lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar
uzayabilir.
Malzemeler:
6... |
|
|
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır |
|
Kıl Biber Turşusu |
|
Turşu Kaç Günde Olur |
|
Hamilelikte Turşu Yemek |
|
Sarımsak Turşusu |
|
Süs Biberi Turşusu |
|
Haşlama Biber Turşusu |
|
Turşunun Zararları |
|
Balık Biberi Turşusu |
|
Çubuk Turşusu |
|
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu |
|
Sirkesiz Turşu |
|
Turşu Çeşitleri |
|
Acur Turşusu |
|
Biberiye Turşusu |
|
Kırmızı Domates Turşusu |
|
Haşlama Turşu |
|
Erik Turşusu |
|
Armut Turşusu |
|
Kapari Turşusu |
|
Limonla Turşu Yapımı |
|
Ezme Turşu |
|
Arnavut Biber Turşusu |
|
Kabak Turşusu |
|
Közlenmiş Biber Turşusu |
|
Tombul Biber Tursusu |
|
Ahlat Turşusu |
|
Mantar Turşusu |
|
Dal Turşusu |
|
Ankara Çubuk Turşusu |
Popüler İçerik |
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda...
|
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
|
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
|
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
|
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
|
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
|
|