Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
11 Temmuz 2024

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Cin biber, halk arasında süs biberi olarak da bilinir. Üretim süresi kısa olduğu için acı severler tarafından turşu yapılarak değerlendirilir. Pazarda cin biber gördüğünüzde hemen turşusunu yapmayı düşünebilirsiniz. Cin biber turşusu, özellikle ızgaraların ve kebapların yanında sıkça tercih edilir. Bu makalede, sizlere kaynar suyla cin biber turşusu tarifini aktaracağız. Bu yöntem ile çıtır çıtır biberler elde edeceksiniz. Bazı kişiler kaynar suyun turşu malzemesini yumuşattığını düşünür, ancak bu yöntemin tam tersi bir etkisi vardır ve bakteri riskini azaltır. Aynı yöntemle salatalık turşusu da yapabilirsiniz. Şimdi, pazardan aldığımız cin biberlerle kışlık turşumuzu hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cin Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 350 gram cin biber (Yaklaşık 1 litrelik kavanozu dolduracaktir)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yeteri kadar su
  • 4-5 dal maydanoz


Öncelikle cin biberleri yıkayın ve bir kabın içinde 1 gün süreyle bekletin. Bu adım, cin biberlerin biraz yumuşamasını sağlar ve kavanoza turşuyu daha kolay basmanıza yardımcı olur. Aksi halde biberleri bastıramayacağınız için birkaç gün içinde turşu kavanozunun içi boşalmaya başlayacaktır.

Sarımsakları soyun ve ikiye bölün. Yarısını kavanozun altına koyun. Bu arada biberlerin saplarını ayıklayın ve hafifçe ortalarını delin. Cin biberleri kavanoza sıkıca yerleştirin ve hafifçe bastırın. Bir gün bekledikleri için cin biberler kırılmaz. Biberlerin arasına kalan sarımsakları koymayı unutmayın.

Sirkeyi kavanoza ekleyin ve üzerine cin biberleri örtecek kadar su koyun. Turşu suyu ölçüsünü aldıktan sonra bu su karışımını bir tencereye boşaltın. Kaynar suyla cin biber turşusu yapacağımız için, sirke ve suyu ocakta kaynatın. İçine kaya tuzunu da ekleyin. Daha sonra hiç beklemeden kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kaynar su kullandığımız için, cin biberler birkaç saat içinde olmuş turşu gibi sararacaktır. Ancak cin biberi turşusunu yemek için en az 1 hafta beklemelisiniz. Kış geldiğinde elinizin altında bulunan bu lezzetli turşular hızla tükenecektir. Bu nedenle, küçük kavanozlara birden fazla cin biberi turşusu hazırlamanızı öneriyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

derya capar

21 Nisan 2024 Pazar

yeteri kadar su miktarı tam olarak ne kadar

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Derya Çapar, yeterli su miktarı kisiden kisiye degisiklik gösterebilir. Genel olarak, günde 8 bardak su içmek tavsiye edilir, ancak bu miktar yas, cinsiyet, kilo ve aktivite düzeyi gibi faktörlere göre artip azalabilir. Vücudunuzun susuz kalmaması için özellikle susadığınızda su içmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca, idrarınızın renginin açık sarı olması, yeterli su tükettiginizin bir işaretidir.

2. Cevap
cevap

Şemsifer

Merhabalar, insanlar gün içerinde istemli ve istemsiz olarak hava değişimleri ile az, çok terlerler. Vücut mekanizması kendini korumaya alma şekildir. Su içmek sağlıktır be insanlar günlük boy be kiloya göre değişkenlik gösteren su ihtiyaçları vardır. Ama herkesin günlük asgari iki litre su tüketmesi gerekir. Sağlıklı günler dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri