Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu kavurması, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Turşu çeşitleriyle hazırlanan bu yemek, özellikle kış aylarında sıkça tüketilir. Kolayca hazırlanabilen turşu kavurması, zengin aromasıyla sofralarınıza renk katacak.
Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
01 Eylül 2024

Turşu Kavurması


Turşu kavurması, Karadeniz bölgesinin sevilen ve yaygın olarak tüketilen yöresel tariflerinden biridir. Karadenizli olanlar için oldukça tanıdık bir lezzet olan turşu kavurması, bazı kişiler için ise yeni bir deneyim olabilir. Bu tarif, pazı sapı turşusu, lahana turşusu, fasulye turşusu gibi çeşitli turşu türleriyle hazırlanabilir. Ancak her türlü turşuyla aynı yöntemle yapılır. Karadeniz halkı turşu kavurmasını o kadar sever ki, turşu bulamazsa bile fasulyeyi haşlayarak kavurmasını yapar. Turşu kavurması yapılacaksa, turşunun sirkeyle kurulmaması önemlidir. Eğer turşu fazla tuzluysa, bir süre suyun içinde bekletmek gerekebilir. Bu lezzetli yemek, özellikle kış aylarında daha fazla tüketilir. Yörede kahvaltıda ve akşam yemeğinde turşu kavurması tüketenlerin sayısı oldukça fazladır. Bu yöresel tarifi sizler de denemelisiniz. Oldukça basit ve kolay hazırlanması sayesinde güzel bir akşam menüsü sunabilirsiniz. Dilerseniz tarifi birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Turşu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 kase fasulye turşusu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tercihen acı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Turşunun tuz oranına göre tuz

Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?


Öncelikle fasulye turşusunu iyice yıkayın. Eğer tuzu fazla ise bir süre suyun içinde bekletebilirsiniz. Daha sonra tereyağını ve sıvı yağı tavanın içinde kızdırarak, doğranmış soğanları kavurmaya başlayın. Bu arada turşu fasulyelerini dilediğiniz gibi doğrayın. İsterseniz piyazlık doğrayabilirsiniz. Bunu da tavanın içine ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra, içine karabiberi ve kırmızı pul biberi ilave edin. Kısa bir süre daha kavurduktan sonra, tuzunu kontrol ederek ilave edebilirsiniz. Daha sonra turşu kavurmasını sıcak olarak, yanında mısır ekmeği ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Muttaki 12 Temmuz 2024 Cuma

Turşu kavurmasını ilk defa deneyeceğim, kuru soğan yerine yeşil soğan kullanabilir miyim? Ayrıca bazı turşuların tuzu fazla oluyor, bunların tuzunu almak için suda bekletmek yeterli mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Muttaki,

Turşu kavurmasında yeşil soğan kullanmanın bir mahsuru yok, farklı bir aroma katacaktır ve lezzetli olabilir. Ancak, kuru soğanın verdiği karamelize tadı tam olarak elde edemeyebilirsin. Yeşil soğanın daha taze ve hafif bir tadı vardır, bu nedenle yemeğin genel lezzetinde bir değişiklik olabilir.

Tuzlu turşuların tuzunu almak için, evet, suda bekletmek etkili bir yöntemdir. Turşuları bir kaba koyup üzerini örtecek kadar su ekleyerek birkaç saat bekletebilirsin. Bu süre zarfında turşuların tuzu suya çıkacaktır. Daha iyi bir sonuç almak için suyu birkaç kez değiştirebilirsin.

Umarım bu bilgiler işine yarar ve lezzetli bir turşu kavurması yapabilirsin. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri