Zencefil Turşusu Zencefil turşusu, mideyi rahatlatıcı etkisi olan zencefilin bilindik birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Hamilelik döneminde bayanlarda sık görülen sabah bulantısını gidermek için zencefil tercih edilebilir. Bunun için zencefilin çayından faydalanmak en doğrusu olacaktır. Aynı zaman da kusma atakları olan kişiler ve aşırı mide bulantısı yaşayanlar için zencefil kaçınılmaz olacaktır. Kolon kanseri ve yumurtalık kanseri riskini en aza indirir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır ve grip gibi soğuk algınlığı hastalıklarına karşı kişileri korur. İltihap önleyici özelliği vardır ve ayrıca kişileri romatoid artris gibi ağrıların giderilmesin de etkilidir. Zencefil astım sorunu olan kişiler için çok faydalı bir bitkidir. Astım tedavisi görenlerin her gün zencefil tüketmeleri önerilir. Ancak bu hususta kişinin aşırıya kaçmaması daha faydalı olacaktır. Kış aylarında sık görülen kış hastalıklarına karşı kişileri korur ve eğer bu hastalıklar kişide ihtiva etmiş ise her gün zencefil çayı içilmesi önerilir. Zencefil Turşusu İçin Gerekli Malzemeler - 1 tutam kök zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)
- 1 su bardağı limon suyu
Zencefil Turşusu Nasıl yapılır? Zencefil turşusu için ilk önce hijyen şartlarına uyum sağlayın ve ardından turşunun yapım aşamasına geçin. Turşusunun yapılması için öncelikle uygun büyüklük de bir tencere alın ve içerisine bir su bardağı limon suyunu ilave edin. Ardından bir su bardağı soğuk su ilavesi yapın. Hazırlanmış olan bu sulu karışımın içerisine taze zencefilleri ilave edin. Zencefilin dış kısmı bir soyacak ile soyulur da ilave edilirse daha iyi olur. Arzu ederseniz eğer zencefilleri julyen doğrayıp da ilave edebilirsiniz. Bu tamamen sizin göz zevkinize kalmış bir durumdur. Lakin zencefiller ne kadar ince olursa o denli de daha lezzetli olur. Nedeni ise ince dilimli olan zencefiller daha güzel yumuşayacaktır ve kıvamı da daha hoş olacaktır. Zencefili ilave ettikten sonra içerisine verilen diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Hazırlanmış olan malzemeleri yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Sürenin ardından zencefillerin suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün ve zencefilleri ayırın. Zencefilleri turşuyu yapacağınız kavanozun içerisine alın. Üzerine de beklemiş olan suyu kaynatıp ilave edin. Ardından kavanozun kapağını sıkı şekilde kapatın ve buzdolabına kaldırın. 3-4 gün kadar turşuyu dolapta bekletin ve sürenin ardından kapağını açıp tüketin. Zencefil turşusu diğer turşular gibi birkaç hafta beklemesine gerek yoktur. Hazırlandıktan 1-2 gün sonra tüketilebilir. Son Güncelleme : 13.11.2018 11:49:38 Zencefil Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Zencefil Turşusu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |