Kırmızı Havuç Turşusu Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de tescillemiş oldum. Pazar alışverişi için dışarı çıktığımda kırmızı havuçları görünce alıp turşusunu yapmak istedim ve iki kilo kadar kırmızı havucu satın alarak pazar alışverişimi tamamladım. Hele ki kısırı benim gibi çok sevenlerden iseniz bu turşu kısırın yanında mükemmel gidiyor. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum ben bu turşuyu ilk defa yapanlardan biri olmama rağmen gayette başarılı bir sonuç elde ettim. Kırmızı havuç turşusu bir harika oldu gerçekten. Bu turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken şey eldiven kullanmanızdır. Eğer ki kullanmazsanız eliniz kıpkırmızı olur benden söylemesi. Şimdi bu lezzetli kırmızı havuç turşusu nasıl yapılır bunu anlatmak için tarifine geçelim.
Kırmızı Havuç Turşusu Malzemeleri - İki kilo kırmızı havuç
- Bir baş sarımsak
- Üç demet kereviz yaprağı
- Bir şişe elma sirkesi (üzüm sirkesi de olur)
- Bir yemek kaşığı kaya tuzu
- Bir yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı Havuç Turşusu Yapılışı
İlk olarak havuçları ellerinize eldiven takarak tıraşlayın. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra kırmızı havuçları iri halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencere içerisine alarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve haşlanma işlemi tamamlanıp hafif yumuşayan havuçları haşlama suyundan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Bir baş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp bir kenara alın. Haşlamış olduğunuz kırmızı havuçları turşu yapacağınız kavanozlara doldurun ve aralarına sarımsak ve kereviz yapraklarını yerleştirmeyi de unutmayın. Kırmızı havuçları haşladığınız suyu dökmeyin ve bunun içinde turşu suyunu hazırlamaya başlayın. Bunun için haşlama suyunun içine bir şişe elma sirkesi, bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazır hale gelen turşu suyunu kırmızı havuçların üstüne dökün ve kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta boyunca kavanozun kapağını hiç açmadan beklemeniz gerekecek ve turşuyu serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekecektir. Bir hafta sonun da turşu yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Son Güncelleme : 09.10.2018 13:37:03 Kırmızı Havuç Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 2 Yorum Yapılmış "Kırmızı Havuç Turşusu" İyi günler ben her çeşit turşuyu seven biriyim. Bol bol turşu yapıp yiyoruz kışın her yemeğin yanında tüketmeyi seviyorum. Özellikle kırmızı havuç turşusuna bayılıyorum. Acaba kırmızı havuç turşusunu kurduğum zaman içine diğer malzemelerden de koysam olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Yöntem . 02.09.2018 CEVAP YAZ Merhaba, biz kırmızı havuçtan şalgam kuruyoruz nasıl mı? Kırmızı havuçları doğruyoruz ayarladığınız derin bir kaba havuçları atıyorsunuz sonra su ilave ediyorsunuz karerinize göre tuzunu atıyorsunuz sonra da püf noktası var oda şu ki bir kese ye biraz bulgur koyuyoruz ve o derin kabın içine bırakıyoruz bir süre o mayahoş yapıyor. Okay . 01.09.2018 CEVAP YAZ |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |