Kornişon Salatalık Turşusu Kornişon Salatalık Turşusu: Salatalık turşusu bilinen salatalıkla yapılabilir.Salatalık turşusu için kornişon cinsini seçmekte çok fayda var. Kornişon turşuluk salatalık nedir. Kornişon salatalık, kabuğunun üzeri pürtük pürtük olan, bilhassa turşu yapımında çok kullanılan minik hıyar türüdür. küçük salatalıktır, hıyarcık olarak da bilinir, kornişon küçüklüğü, çok lezzetli, kıtır kıtır yenilebilir ve tursu yapılırken öbür salatalıklar gibi çabuk yumuşamaması nedeni ile de tercih edilir. Dürüm satıcılarının tavuk ya da et dönerin yanında verdiği gibi, pizzalarda, salatalarda, pilav ve kuru fasulye ile de yenebilen bir lezzettir.
Salatalık turşusu malzemeleri. - 1 kg sert turşuluk kornişon salatalık.
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu.
- 2-3 parça limon tuzu.
- 1 kahve fincan üzüm sirkesi.
- 6-7 diş sarımsak.
- Kaynatılmış ve soğutulmuş su
- Salatalıklar kavanoza yerleştirilir üzerini örtecek kadar taze dereotu koyulur.
Kornişon salatalık turşusu: Kornişon salatalık turşusu tarifi. Bir buçuk litre içme suyuna ya da kaynatılmış soğutulmuş suya kaya tuzu, limon tuzu ve sirke eklenir tuz eriyinceye kadar karıştırılır. Sarımsakların kabukları soyulup hazırlanır. Salatalıklar bol suda yıkanır ve 2-3 yerinden temiz bir iğne, ya da bıçağın ucuyla delinir. Cam bir kavanoza düzgün ve sıkı bir şekilde yerleştirilirken arasına soyulmuş sarımsaklar atılır. Kavanozu dolduracak biçimde salatalıkların üzerine tuzlu su konulur. Dere otu yıkanarak bütün olarak kavanozun ağzına koyulur. Turşu kavanozunun içine hava girmemeli yani hava ile temas etmemeli suyunun içinde kalmalıdır. Kavanozun ağzına konan dereotu gibi yeşillikler bu maksada da hizmet etse dahi turşu malzemelerinin üzerine ağırlık konulması bir eski adettir. Bunun dışında kapağı sıkıca kapatılır ve kavanozu ters çevirip 1-2 saat beklettikten sonra kavanoz düzeltilip yerine konur. Salatalıkların rengi sararıp tadı ekşiyince yani 2-3 hafta içinde kornişon salatalık turşusu hazırdır. Salatalık turşusu olgunlaşıncaya kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yenecek hale geldikten sonra mutfakta yenmeye hazırdır.
Son Güncelleme : 22.10.2018 10:51:11 Kornişon Salatalık Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kornişon Salatalık Turşusu" İyi günler Ben 6 aylık hamileyim ve canım çok kornişon turşu çekiyor. Yalnız ileriki aylarda vücudumda ödem yapacağını söylüyorlar turşunun içindeki tuz oranının yüksek olmasından dolayı ama bir türlü durduramıyorum kendimi. Acaba bebeğe ve bana bir zararı var mıdır? Lütfen yardımcı olun teşekkürler. Ali Can . 25.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Arkın : Merhaba, tükettiğiniz bu turşuların aşırı tüketilmemesi durumunda zararı değil faydaları bulunmaktadır. Bu şekilde canınızın istemesinin nedeni ise halk dilinde aşermek olarak adlandırılan durumdur. Sık sık az az tüketmenizde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. 19.09.2018 22:09:49 Ağaner : Merhaba, turşu protein, karbonhidrat ve kolesterol değeri yüksek bir besindir. Aslında fazla miktarda yemediğiniz taktirde faydalı olduğunu söylemek gerekir. Turşu suyu ise aşırı sodyum içermektedir. Hamilelikte aldığınız aşırı sodyum bebeğinize iyi gelmeyebilir. Yani turşuyu yerken aşırıya kaçmamanız gerekir. 12.09.2018 17:57:30 |  | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze... |  | Kıl Biber Turşusu | Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidi... |  | Turşu Kaç Günde Olur | Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey... |  | Hamilelikte Turşu Yemek | Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d... |  | Sarımsak Turşusu | Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m... |  | Süs Biberi Turşusu | Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ... |  | Haşlama Biber Turşusu | Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel... |  | Turşunun Zararları | Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz ... |  | Balık Biberi Turşusu | Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz... |  | Çubuk Turşusu | Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü... |  | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt... |  | Sirkesiz Turşu | Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6... | | | Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır | | Kıl Biber Turşusu | | Turşu Kaç Günde Olur | | Hamilelikte Turşu Yemek | | Sarımsak Turşusu | | Süs Biberi Turşusu | | Haşlama Biber Turşusu | | Turşunun Zararları | | Balık Biberi Turşusu | | Çubuk Turşusu | | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu | | Sirkesiz Turşu | | Turşu Çeşitleri | | Acur Turşusu | | Biberiye Turşusu | | Kırmızı Domates Turşusu | | Haşlama Turşu | | Erik Turşusu | | Armut Turşusu | | Kapari Turşusu | | Limonla Turşu Yapımı | | Ezme Turşu | | Arnavut Biber Turşusu | | Kabak Turşusu | | Közlenmiş Biber Turşusu | | Tombul Biber Tursusu | | Ahlat Turşusu | | Mantar Turşusu | | Dal Turşusu | | Ankara Çubuk Turşusu | Popüler İçerik | Turşu Çeşitleri Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda... | Acur Turşusu Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze... | Biberiye Turşusu Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi... | Kırmızı Domates Turşusu Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek... | Haşlama Turşu Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin... | Erik Turşusu Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır.... | |