Kapya Biber TurşusuKapya biber ile hazırlanan bu turşu, herkes tarafından sevilen ve sofralarda görsel olarak da hoş bir görüntü oluşturan bir lezzettir. Eşsiz bir tada sahip olan kapya biber turşusu, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir turşudur. Bu eşsiz lezzeti, size vereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kapya Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Kapya Biber Turşusu Nasıl Yapılır?Kapya biberler öncelikle bol su ile yıkanır. Daha sonra kapya biberler kurutularak, altına yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizilir. Fırın tepsisine dizilen kapya biberler 200 derecede közlenir. Yaklaşık 20 dakika kadar fırında közlenir ve ardından soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kapya biberler soyularak çekirdekleri iyice temizlenir ve küçük küçük doğranır. Doğranan biberler süzgece alınır ve suyunun süzülmesi beklenir. Bu arada, derin bir kap içerisinde sirke ve zeytinyağını iyice karıştırın. Daha sonra karışıma tuz ve şekeri ilave edip, malzemeler iyice eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı bir tencereye alıp, ocakta orta ateşte 5 dakika kadar ısıtın ve ardından doğranmış biberleri ilave ederek 15 dakika kadar pişirin. Karışım henüz sıcakken kavanozlara alın ve maydanozları ekleyin. Daha sonra sarımsakları soyup, bütün bir şekilde kavanozlara serpiştirin. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin ve soğuduktan sonra buzdolabına alın. Kapya biber turşusu hazırdır. Afiyet olsun. |
Kapya biber turşusunu hazırlamak için tarif gerçekten çok pratik görünüyor. Öncelikle biberleri fırında közlemek harika bir fikir, bu sayede lezzeti daha da derinleşiyor. Sıcak karışıma doğranmış biberleri ekleyip pişirmek de turşunun tadını mükemmelleştiriyor. Sarımsakların bütün olarak kavanoza eklenmesi ise turşunun aroması açısından çok etkileyici. Acaba bu turşuyu denediğinizde hangi yemeklerle birlikte servis ettiniz? Yorumlarınızı merak ediyorum. Afiyet olsun!
Cevap yazMerhaba Davud,
Kapya biber turşusu tarifini beğenmene sevindim! Gerçekten de fırında közleme yöntemi biberlerin lezzetini artırıyor ve sarımsak eklemek de turşunun aromasını zenginleştiriyor. Ben bu turşuyu genellikle et yemekleriyle, özellikle ızgara tavuk veya köfte ile servis ediyorum. Ayrıca, salataların yanında da harika bir tamamlayıcı oluyor. Sen hangi yemeklerle birlikte denemeyi düşünüyorsun? Afiyet olsun!