Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya biber turşusu, lezzeti ve görselliğiyle sofralarınızı zenginleştiren bir atıştırmalıktır. Kolay bir tarifle hazırlayabileceğiniz bu turşu, kapya biberlerin eşsiz tadını ortaya çıkarır. Malzemeleri ve adımları takip ederek evde pratik bir şekilde bu lezzeti elde edebilirsiniz.
Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
20 Ağustos 2024

Kapya Biber Turşusu


Kapya biber ile hazırlanan bu turşu, herkes tarafından sevilen ve sofralarda görsel olarak da hoş bir görüntü oluşturan bir lezzettir. Eşsiz bir tada sahip olan kapya biber turşusu, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir turşudur. Bu eşsiz lezzeti, size vereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kapya Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler


  • 4 kilo kapya biber
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 15 diş sarımsak
  • 5 dal maydanoz

Kapya Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Kapya biberler öncelikle bol su ile yıkanır. Daha sonra kapya biberler kurutularak, altına yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizilir. Fırın tepsisine dizilen kapya biberler 200 derecede közlenir. Yaklaşık 20 dakika kadar fırında közlenir ve ardından soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra kapya biberler soyularak çekirdekleri iyice temizlenir ve küçük küçük doğranır. Doğranan biberler süzgece alınır ve suyunun süzülmesi beklenir. Bu arada, derin bir kap içerisinde sirke ve zeytinyağını iyice karıştırın. Daha sonra karışıma tuz ve şekeri ilave edip, malzemeler iyice eriyene kadar karıştırın.

Bu karışımı bir tencereye alıp, ocakta orta ateşte 5 dakika kadar ısıtın ve ardından doğranmış biberleri ilave ederek 15 dakika kadar pişirin. Karışım henüz sıcakken kavanozlara alın ve maydanozları ekleyin. Daha sonra sarımsakları soyup, bütün bir şekilde kavanozlara serpiştirin. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin ve soğuduktan sonra buzdolabına alın. Kapya biber turşusu hazırdır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Davud 11 Ağustos 2024 Pazar

Kapya biber turşusunu hazırlamak için tarif gerçekten çok pratik görünüyor. Öncelikle biberleri fırında közlemek harika bir fikir, bu sayede lezzeti daha da derinleşiyor. Sıcak karışıma doğranmış biberleri ekleyip pişirmek de turşunun tadını mükemmelleştiriyor. Sarımsakların bütün olarak kavanoza eklenmesi ise turşunun aroması açısından çok etkileyici. Acaba bu turşuyu denediğinizde hangi yemeklerle birlikte servis ettiniz? Yorumlarınızı merak ediyorum. Afiyet olsun!

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Davud,

Kapya biber turşusu tarifini beğenmene sevindim! Gerçekten de fırında közleme yöntemi biberlerin lezzetini artırıyor ve sarımsak eklemek de turşunun aromasını zenginleştiriyor. Ben bu turşuyu genellikle et yemekleriyle, özellikle ızgara tavuk veya köfte ile servis ediyorum. Ayrıca, salataların yanında da harika bir tamamlayıcı oluyor. Sen hangi yemeklerle birlikte denemeyi düşünüyorsun? Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Turşunun Zararları Nelerdir?
Turşunun Zararları Nelerdir?
Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri