Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güzel oluyor. Izgaraların, kebapların yanında her zaman tercih edilir. Bu turşuyu sizlere kaynar ...

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak hem lezzet hem de diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşididir.Kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez bir turşudur çeşididir. Kü...

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup meydana gelmediği kontrol edilir. Salamurayı bununla beraber hazır edeceksiniz, metnin gene...

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun demir ihtiyacı olan bir anne adayı toprak yemek isteyebilir. Bu aslında normal fizyolojik bir ...

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin maddesi olup, tek başına olarak da turşusu kurulmaktadır. Sarımsak bilindik en doğal anti...

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle net olarak acıdır ya da tatlıdır diyemeyiz. Oldukça yaygın olarak kullanılan süs biberi turşu...

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzeler ile hazırlanan haşlama turşular daha fazla meze özelliği taşımaktadır. Bu turşu çeşit...

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz turşuların insan sağlığına zararları nelerdir ya da turşunun zararları var mıdır?

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz tadıyla tam da Trakya insanının damağına hitap eden lezzetli bir turşudur. Biberler közlendi...

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmî gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması üstüne çubuk turşusu coğrafi marka adını almıştır. Artık çubuk markası ile satılacak turşuları...

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak iştahları açar. Yazın doğal taze lezzetlerle yemeklerin yanına sirkeli haşlama biber turşusu çok...

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.Sirkesiz Turşu Malzemeleri6 Litre Su2 çay bardağı Tuz (Turşuluk tuz)

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlık amacıyla yapılır. Turşu Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. İlk olarak da Türkler tarafından yapılmış bir yiyecek türüdür. Türkiye'de her yıl geleneksel olarak yılın ...

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzemelerle çok lezzetli bir turşu olur. Acurla yapılan turşu yaklaşık iki haftada olgunlaşıyor. Bütün turşuların yapım zamanının yaz ayları olmasına özen gösterilmelidir. Yazın hem doğal sebz...

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri vardır. Bayanların kâbusu akne oluşumunu da yok eder. Kan akışını hızlandırır en mühim yararı ise akciğerlerde oluşan enfeksiyonları yok etmede nihai derece gösterişli olmasıdı...

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmektedir. Turşuyu yaparken en önemli nokta olan yerli tabir edilen tamamen olgunlaşmış domatesler tercih edilmelidir. Serada yetiştirilen domateslerden özellikle kaçınılmalıdır; çünkü turşunu...

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu denmektedir. Kış hazırlıklarının başında turşu yapımı gelmektedir. Özellikle Türk toplumunda turşu yapımı çok yaygın olmakla beraber ilk turşunun Arkaik kültürde topraktan yapılma kaplar...

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mutlaka denemeniz gereken, güzel bir tuşu türüdür. Yapımı da oldukça kolaydır.Erik turşusu için malzemeler1 kilo yeşil erik1 tane limon

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Özellikle hava koşullarına bağlı gelişebilecek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Serbest radikallere karşı mücadele etmeyi sağlar. Armut kalp hastalıklarını engelleyici özelliği ...

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında kullanılmaktadır. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bölgelerde yetişen bitki ülkemizde fazlaca yetişmektedir. Çok sağlıklı bir bitki olmasına rağmen ülkemizde kapari tüketimi yaygın değildir....

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktadır. Bunun için istenilen türden sebzenin belirlenmesi yeterlidir. Limonla yapılan mor lahana turşusu hem renk açısından hem de lezzet açısından değişiklik arayanlara ideal bir seçenek su...

Ezme Turşu

Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirsiniz. Ezme şeklinde yapıldığından, yemeklerinizde sos olarak tüketebilirsiniz. Vereceğimiz tarif ise oldukça pratik şekilde yapılıyor. Kışlık erzak hazırlamayı sevenlere bunu özellikle yapmaları...

Arnavut Biber Turşusu

Arnavut biber turşusu; Kışa girerken turşular tüm hanımların hazırlıklarından biridir. Özellikle biber turşuları pilavlarla, çorbalarla, nohut ve kuru fasulyenin yanında çok güzel olur. Kış geldiğinde elinizin altında hazır olacak bu lezzetli turşu hızla tükenecektir.Arnavut biber turşusu malzemeleri...

Kabak Turşusu

Kabak turşusu, turşu yaz sebze ve meyvelerini kış aylarında tüketmek için geliştirilen bir tekniktir. Farklı sebze ve meyveler özel turşu tuzu ve sirke buluşturularak dayanıklı bir hale getirilir. Turşu Türk mutfağında vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle kışın kuru fasulye, bulgur pilavı ve nohut gibi yemeklerin yanında olmazsa olmazdır. İş...

Közlenmiş Biber Turşusu

Közlenmiş biber turşusu, daha çok ülkemizde makinelerde üretilmektedir. Tabi ki bunun en büyük nedeni; közlenmiş biber turşusu içerisinde kullanılan biberi közleyebilmek için uygun bir ortamın olmayışıdır. Bu nedenle daha çok fabrikalar ve evleri önünde bahçesi olan insanlar bu turşu türünü yaparlar. Fabrikalarda yapılarak satışa sunulmuş ol...

Tombul Biber Tursusu

Tombul Biber Turşusu, tombul biber turşusu her yemeğin yanın sık sık tüketilen bir lezzettir. Tombul biber turşusu yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturmak biraz zor. Tombul biber turşusu etli yemeklerin yanında daha sık tüketilmekte. Özellikle lahmacun yanında vazgeçilmez bir tatlıdır. Tombul biber turşusu Türk mutfaklarının olmaz...

Ahlat Turşusu

Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşudur. Ahlat meyvesi her bölgede bilinen görülen bir şey oladığı için ülkemizde pek fazla tanınmaz. Mesela güneyli bir insanımıza ahlatı sorsanız birçoğu bilmeyecektir.Ahla...

Mantar Turşusu

Mantar turşusu, mantarı sevenler tarafından oldukça sevilen bir turşudur. Yalnız mantar turşusu yaparken mantarları fazla haşlamamaya dikkat etmelisiniz. Yoksa turşunun içinde mantarlar erir. Turşuyu kanlıca mantarı ile hazırlayacağız. Buna kanlıca turşusu, melki ya da çıntar turşusu da denir. Lezzeti de oldukça güzel olduğu için, çoğu yöred...

Dal Turşusu

Dal turşusu, Sivas yöresine ait bir turşu çeşididir. Yapılışı da oldukça zahmetlidir. Dal turşusunu her zaman yapmak mümkün değildir. Pancarın yetişip toplandığı zamanlarda yapılıyor. Sonbahar ayları Sivas için dal turşusu yapma aylarıdır. Bizim şimdi yapacağımız gibi, tencerede değil de koca koca kazanlarda yapılır. Hemen hemen her evd...

Ankara Çubuk Turşusu

Ankara çubuk turşusu, bu turşu Ankara ilinin Çubuk ilçesinde yapılan turşu türüdür. Burada tanınmasında Çubuk ilçesinin belediyesi sayesinde markalaşmış. Yapılan başvuru neticesinde değerlendirmeler yapılmış ve resmi gazetede yayımlanmıştır. Burada Çubuk belediyesinin katkısı çok büyüktür. O yüzden bu turşunun coğrafi marka adını almış oldu....

Sirkeli Acı Biber Turşusu

Sirkeli Acı Biber Turşusu, temin edilen istenilen türdeki acı biberlerin belirli işlemlerlesirkeli ve tuz karışımlı suda bekletilip uzun bir süre muhafaza altında bırakılmasıyla farklı bir tat haline getirilmesi durumudur. Saklama yapılan kapları plastik, cam kavanoz ve teneke gibi korunaklı maddelerdir.Acı biberler...

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, lafını duyunca bazının turşusu da mı yapılıyor dediğinizi duyar gibi oluyorum. Evet özellikle bazı yörelerde pazı turşusunun yapımı çok yaygındır. Aslında pazı turşusu pazının sarılan yeşil yapraklarından değil de o sert saplarından yapılmaktadır. Eğer evinizde sık sık pazı yaprağı ile sarma ya da başka yemekler y...

Peynirli Biber Turşusu

Peynirli biber turşusu gerek görselliği ile gerekse tadı ile ayrı bir yere sahiptir. Peynirli biber turşusu farklı ülkelerde farklı isimler ile anılan kahvaltıda, yemeklerin yanında ya da meze olarak severek tüketebileceğiniz bir lezzettir. Kosova, Arnavutluk ya da Yugoslavya'da içinde bulunan lor peynirinden dolayı Ciza adı ile anılırken, B...

Hamsi Turşusu

Hamsi turşusu, Karadeniz hamsisinden çok güzel oluyor. Karadeniz'in incisi hamsiyi sevmeyen yoktur. Karadeniz bölgesinde yaşayan insanlar besin maddesinden çokça faydalanıyorlar. En çok tercih edilmesi gereken besin maddelerinden biridir. Hamsiyi pişirmenin birçok değişik yöntemleri vardır. Kızartması, ızgarası, buğulaması, pilavı v...

Haşlanmış Lahana Turşusu

Haşlanmış Lahana Turşusu, Kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Klasik Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda...

Maraş Biber Turşusu

Maraş Biberi Turşusu, Adından da anlaşılacağı üzere Kahramanmaraş yöresine ait olan bu turşu biberinin ekimi nisan ayında başlar ve tarladan toplanan taze biberlerle yapılmakta olup yöre insanının bolca tükettiği turşu türlerinden birisidir. Turşuluk olacak olan biberler özenle seçilir ve boyut olarak mümkün mertebe küçük ebatlar seçilir. Bu...

Gelin Turşusu

Gelin Turşusu, Turşu; Dünya tarihinin en önemli ve en eski gıda saklama yöntemlerindendir. Turşunun yapımı bazı kaynaklar M. Ö. 3000-4000 yıllarını işaret etmektedir-ki bu bilginin doğruluğu kesinlik kazanmamıştır. Yani tam olarak ne zaman ve nasıl yapıldığı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. Fakat gıdaları tuz ve sirke yardımıyla uzun s...

Turşu Kalori

Turşu kalori, Turşu hemen hemen her yemeğin yanında tüketilen bir besindir. Evde kolaylıkla hazırlanabilen turşu özellikle kış aylarında sık bir şekilde tüketilmektedir. İçeriğinde bulunan sirke nedeni ile vücutta bulunan toksinlerin dışarı atılmasına fayda sağlayan turşu sağlıklı bir besindir. Kavanozlarda hazırlanarak 2 ay kadar kapağını h...

Dolma Biber Turşusu

Dolma Biber Turşusu, Anadolu yiyecek kültürünün ürünlerinden olan turşular özellikle kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Tabii ki sadece kış mevsiminde değil tüm yıl boyunca tüketilmektedir. Yaz aylarında yetişen neredeyse tüm sebzelerden, hatta meyvelerden bile turşu kurulmaktadır. Her yöreye özgü farklı yapılışları göze çarpmaktadı...

Top Biber Turşusu

Top Biber Turşusu, sadece tuzlu suda veya sirkeli suda bekletilerek yapılan farklılaştırılmış bir tür gıdadır. Top biber turşusu, özellikle Türkiye'nin bazı yörelerinde revaçtadır. Örneğin, Bingöl turşusu küçük top biberlerden yapılarak ün kazanmıştır. Turşuların iştah açıcı olması, yemeklerin yanında bolca tüketilmesine sebep olmuştu...

Közlenmiş Patlıcan Turşusu

Közlenmiş Patlıcan Turşusu, turşu en çok yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen ve suyu oldukça şifalı olan bir yiyecektir. Közelenmiş patlıcan özellikle içerdiği vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin maddesi olduğu için ister közlenmiş patlıcan turşusu olarak isterseniz de içini aynı karnıyarık gibi doldurarak turşu yapabilir...

Mısır Turşusu

Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişastası ile değişik yemeklere konularak sağladığı lezzet ile sevilen bir besin olma özelliği taşır. Mısır turşusu da yemekler ile yenilen sağlıklı bir salata çeşididir. Mısır turşusu imalı...

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusuŞeker pancarı Erzincan da bol miktarda yetişiyor. Bu yörede pancar turşusu çok tüketiliyor. Birçok turşu çeşidi vardır. Ama şeker pancarı turşusu, turşu çeşitlerinin arasında daha çok tercih ediliyor. Bu turşuyu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şeker pancarından yapılan turşu hem...

Soka Turşusu

Soka turşusu aslında bir Boşnak turşusudur. Bu turşuda kullanılan biberler Boşnak biberidir. Farklı yöreler bu sütlü ve kaymaklı turşuyu kendi yörelerindeki biberleri kullanarak da yapmaktadır. Ancak Boşnak biberi ile yapılan turşunun adı 'Soka'dır. Soka Turşusu her öğünde tüketilebilir. Sabah kahvaltısında, yemeğin yanında salata niyet...

Acı Biber Turşusu

Acı biber turşusu, acıyı sevenlerin oldukça rağbet ettiği turşulardan biridir. Yazın acı biberler malum daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Kış geldiği zamanda hem fiyatları yükseliyor hem de sağlıklı olmuyor. Bu ihtiyacınızı acı biberi turşu yaparak giderebilirsiniz. Turşuyu Jalapeno biberiyle hazırlayalım. Bunlar istediğiniz gibi acı olur. ...

Elma Turşusu

Yeşil elma turşusu: Her öğünde, her yemeğin yanında tüketilen, iştah kabartıcı turşuların genelde her çeşidi yapılır. Suyu ayrı lezzetli kendisi ayrı lezzetli herkes tarafından sevilen turşu çeşitlerinden şimdi elma turşusu tarifini paylaşacağım. Ekşi ve tatlı sevenlerin bir arada bulacağı tatlardan biridir elma turşusu.<...

Pırasa Turşusu

Pırasa Turşusu, Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan pırasa içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığı için son derece faydalı bir sebzedir. Bu nedenden ötürü pırasanın farklı tariflerinin denenmesinden yana biriyim. Pırasanın yemek ve salatasının yapılmasından ziyade turşusunun da yapılması gerekir. Pırasa turşusu...

Gedelek Turşu

Gedelek Turşu, pek çoğumuzun adını duymadığımız alışık olmadığımız bir turşu türü gibi düşünülebilir. Gedelek Bursa ilimizde bulunan küçük şirin bir köydür. Bu güzel köyün en önemli gelir kaynağı turşuculuk olduğundan dolayı yapılan turşulara da gedelek turşu ismi verilmiştir. Normalde gedelek turşu denildiği zaman sanki farklı b...

Kapya Biber Turşusu

Kapya biber turşusu: Kapya biber ile hazırlanan bu turşu herkes tarafından sevilen bir turşudur. Sofralarda görsel olarak da güzel bire görüntü oluşturur. Eşsiz bir lezzete sahip olan kapya biber turşusu evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir turşudur. Kapya biber turşusunu sizde evde hazırlamak istiyorsanız bilmelisiniz ki kola...

Zeytin Turşusu

Zeytin Turşusu, Zeytinin anavatanı Mezopotomya"dır, Dünyanın diğer bölgelerine buradan yayılmıştır, binlerce yıldır Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan zeytin, insan sağlığı için çok önemli bitkidir, zeytin turşu olarak sade zeytinyağı olarak veya zeytin salatası olarak kahvaltılarımızın baştacıdır, ülkemiz zeytin üretiminde Dünyada dördünc...

Jalapeno Turşusu

Jalapeno turşusu, Anavatanı meksika olan bu biber çeşidini daha sonra, bir şirket bunu turşu haline getirdikten sonra tanımaya başladık. Normal kıl biberden daha yüksek oranda acı bir tadı varmış gibi görülse de acı düzeyi için “orta” denilebilir. Biberin C vitamini oldukça zengin bir sebze olduğu bilinen bir gerçektir, acı biber ise si...

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu; Turşular Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunur. Çoğunlukla sirke yardımı ile yapılan turşular oldukça yaygındır. Sirkeye ilave olarak, sıvı yağ, tuz ve şeker bir arada kullanılarak yöreye özgü olan bir dokunuş sağlanmıştır. Bu turşunun imalında ince körüklü yapıları ile kıl biber kullanılır. Eskile...

Patates Turşusu

Patates Turşusu, Patatesin ana vatanı Amerika olarak bilinmektedir. Patates Türkiye'de oldukça fazla tüketilen sebzeler arasında ilk sırada gelmektedir. Patates serin ve ılıman iklimin olduğu bölgelerde yetişme imkânı bulunmakta. Patates sıcak ve kuraklığa da oldukça dayanıklı olan bir sebzedir. Bu sebze karbonhidrat, demir, fosfor, bakır, m...

Kaya Koruğu Turşusu

Kaya Koruğu Turşusu; Kaya koruğu deniz börülcesi veya deniz fasulyesi ile özellikle de deniz fasulyesi ile fazla karıştırılıyor. İyot bakımından hepsi de zengin olduğu için tatları birbirlerine benzese de hepsinin değişik bir lezzeti bulunmaktadır. Kaya koruğunun lezzeti isminden de anlaşılacağı gibi biraz buruk. Turşusu da gibi salatası da ...

Bulaşık Makinesinde Turşu

Bulaşık makinesinde turşu, belki de çoğu kişinin ilk defa duyduğu turşu tariflerinden biridir. Bulaşık makinesinde turşu olur mu demeyin, tarifimizi mutlaka deneyin. Özellikle canınız turşu çektiyse, akşam yapın sabahleyin yiyin ya da sabah yapın akşama turşunuzu yemekte yiyin. Bir yandan bulaşıkları yıkanırken, bir yandan turşunuz olsun. An...

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu

Elma sirkeli sarımsak turşusuBu tarif midesinde ülser, reflü gibi rahatsızlığı olanlara göre bir tarif değildir. Elma sirkeli sarımsak turşusunun, birçok faydası vardır. Metabolizmayı hızlandırır, insülin dengesini sağlar. Yemek yerken kısa sürede doyma hissi olur. Gribe karşı etkilidir ve ağız içinde oluşan ap...

Kışlık Turşu Yapımı

Kışlık Turşu Yapımı, Turşu kelimesi bile ağzımızın sulanmasına yetiyor da artıyor. Yemeklerimizin yanındaki vazgeçilmez ve daimî misafirimiz olan onsuz pek anlamı olmayan yemeklerin olduğu tartışılmaz bir gerçektir. İştah açıcı ve özellikle sofralarda her yemeğin yanında bulundurmak yüzyıllık bir gelenek haline gelmiştir. Şimdi en iyi, en hi...

Soğan Turşusu

Soğan turşusu, soğan neredeyse bütün yemeklerin yapımında kullanılan bir sebzedir. Turşu yapımında kullanacağımız kırmızı soğan beyaz kuru soğana göre içeriğinde daha fazla vitamin ve mineral barındırır. Soğanın bu içeriğinden turşu tüketerek faydalanmak mümkündür. Turşu başlı başına sağlığa katkıda bulunan bir yiyecek türüdür. Bir de s...

Biber Dolması Turşusu

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok zengindir. Biber dolma turşusu, bu lezzetli olan çeşitlerden sadece birisidir. Türkiye nüfusununda nerede ise yüzde 80 severek tüketebilmektedir. Genellikle ev hanımlarının se...

Balık Turşusu

Balık turşusu; Balık ve balık ürünleri insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Balık turşusu da bunlardan bir tanesidir. Balık omega yağ asitleri, E vitamini ve B6, B12 vitaminleri bakımından çok zengindir. Özellikle çocuklar için çok faydalı bir besindir. Balık ürünleri arasında çok sevilerek tüketilen balık turşusu, çok eski zamanla...

Sade Patlıcan Turşusu

Sade patlıcan turşusu; ülkemizde çok fazla tüketilen bir garnitür türüdür. Yemeklerin yanına eşlik eden turşu ayrıca sağlık içinde oldukça faydası bulunmaktadır. Turşu, birçok meyve ve sebze kullanılarak hazırlanan çok fazla çeşit ile yapılan bir yiyecektir. Salatalık, biber, domates, havuç ve patlıcan ile yapılacağı gibi, elma, armut g...

Jalapeno Biber Turşusu

Jalapeno biber turşusu, bu biberin ana vatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden, cin biber familyasındandır. Tam olgunlaşmış jalapeno biberin boyu 5-9 cm arasında değişir. Bu biberin yeşil ve kırmızı renkli olanları vardır. Acısı orta düzeyde olup, ağızda uzun süre kalmayan bir acısı vardır. Salatalarda, et yemeklerinde, dip soslarda ve ...

Şalgam Turşusu

Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Kışın daha fazla tüketilen şalgam, salata ve turşu yapımında sıkça tercih edilmektedir. Özellikle kışın salgın şeklinde meydana gelen soğuk algınlığı tarzı hastalıklara k...

Pezik Turşusu

Pezik Turşusu, ülkemizde Doğu Anadolu'nun vazgeçilmez turşularından birisidir ve genel olarak Sivas yöresinde meşhurdur. Yöre insanları pancar hasından sonra pezik turşusunu çok da yapmakta ve tüketmektedir.Pezik (Dal) Turşusu Tarifi İçin Gerekli Olan MalzemeleriYarım kg dallarıyla bir...

Havuç Turşusu

Havuç Turşusu, Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşit çeşit turşu yaparlar. Birçok meyve ve sebzenin turşusu yapılarak mevsimi geçmiş meyve ve sebzeler sağlıklı bir şekilde tüketilir. Turşu yapımında kullanılan tuz ve sirke turşunun bozulmasına engel olur ve uzun...

Alıç Turşusu

Alıç turşusu, alıç turşusu tarifini vermeden önce alıç hakkında biraz bilgi verelim. Ekşi muşmula olarak da bilinen, gülgillerden, kırlarda yabani olarak yetişen bir bitki çeşididir. 6 metreye veya nadiren de olsa 12 m kadar uzayabilen, pembe-beyaz renkte çiçekler açan, dikenli bir ağaçtır ve daha çok yabani olarak yetişir. Meyveleri mu...

Sütlü Biber Turşusu

Sütlü Biber Turşusu, Kırıkkale yöresine ait bir turşu çeşididir. Sütlü biber turşusu, Türkiye'de genel olarak kışlık turşu olarak tüketilmekte. Alışagelmiş turşuların dışında farklı bir lezzettir. Bazı yörelerde özellikle Rumeli yöresinde sütlü biber turşusu meze olarak tüketilmekte. Nüfus mübadelesi esnasında Trakya'ya yurt ettirilen g...

Patlıcan Turşusu

Patlıcan turşusu, turşu ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir garnitür türüdür. Yemeklerin yanına eşlik eden turşu ayrıca sağlık için de çok faydalıdır. Turşu birçok meyve ve sebze kullanılarak hazırlanan çok fazla çeşide sahip olan bir besin maddesidir. Salatalık, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler ile yapılabileceği gibi, elma, ar...

Kırmızı Havuç Turşusu

Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de tescillemiş oldum. Pazar alışverişi için dışarı çıktığımda kırmızı havuçları görünce alıp turşusunu yapmak istedim ve iki kilo kadar kırmızı havucu satın alarak pa...

Kamber Biber Turşusu

Kamber biber turşusu; şık ve farklı görünümde turşu yapmak isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir turşu çeşididir. Kamber biber diğer turşu yapılan sebzelerle karıştırarak yapılabileceği gibi sade olarak da yapılabilir. Ayrıca kamber biber diğer dolmalık biberler gibi olmasa da kapağı açıldığında içi doldurulabilir. Bu nedenle iç...

Lahana Turşu Kavurması

Lahana Turşu Kavurması, Kış mevsiminin faydalı sebzelerinden biri olan lahananın, turşusu da oldukça sevilmektedir. Lahana hem kalorisinin düşük olması sebebi ile hem de sağlıklı olduğu için, uzmanların en çok tavsiye ettiği sebzelerden bir tanesidir. Yemeklerinden çok turşusu talep görmektedir. Lahana turşusunun kavurması da çok eskilerden ...

Kereviz Turşusu

Kereviz Turşusu, Kereviz artık günümüzde çokça tüketilen bir sebzedir olarak bilinmektedir. Kerevizin bilinen çok farklı tüketilme çeşitleri bulunmaktadır yani çok yönlü bir sebze olarak bilinir. Kereviz insan vücudunun direncini artıran ve K vitamini bakımından çok zengin olan bir sebzedir. Kokusuz olması nedeniyle de yenilmesi hoştur. Ayrı...

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu, Yağlı turşu, Rumeli ve Trakya mutfaklarına ait bir lezzettir. Bazı yörelerde tekme tokat turşusu adı verilirken bazı yerlerde de yuvarlama turşusu denilmektedir. O kadar lezzetli ve hafif bir tuşu ki yemediyseniz ya da hiç yapmadıysanız kolları sıvama zamanınız gelmiş. Üstelik ben daha önce hiç turşu yapmadım olur mu olmaz mı de...

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu

Sirkeli yağlı biber turşusu; turşular Rumeli ve Trakya mutfağının ve sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Çoğunlukla sirke yardımı ile yapılan turşular oldukça yaygındır. Sirkeye ilave olarak, tuz, sıvı yağ ve şeker bir arada kullanılarak yöreye özgü bir turşu yapımı sağlanmıştır. Eski insanlar kullanılacak biberin tazeliğini anlam...

Salatalık Turşusu

Yurdumuzun her yöresinde yapılan ve özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen, diğer turşulara göre daha çok tercih edilen ve salatalık ile yapılan turşu türüdür. Salatalık turşusunda lezzet açısından ilk tercih küçük salatalıkların seçilmesidir ve bu nedenle kornişon adı verilen turşuluk salatalıklar kullanılır. Salatalık turşusu sade y...

Yumurta Turşusu

Yumurta turşusu, ilginç turşuları sevenlere bunu öneriyoruz. Bu turşu tarifini ister aperatif olarak tüketebilir, isterseniz turşu özleminizi giderebilirsiniz. Hiç merak etmeyin, yumurta turşusu yapılan yumurtaların içi aynı lezzette kalıyor. Haşlanmış yumurta ile yapılan turşuda sadece yumurtanın dışı kullanılan sirkenin, karanfil, zencefil...

Turşu Kaç Kalori?

Turşu kaç kaç kalori, kalori hesabı kilo vermek isteyen ya da mevcut kilosunu korumak isteyen kişiler tarafından oldukça önemlidir. Kişinin günlük alması gereken kalori miktarı yaşı, cinsiyeti, kilosu ve boy ölçüsüne göre değişim gösterebilir. Günlük alınması gereken kaloriden daha fazlasını almak kilo alımına yol açar. Kilo verebilmek ...

Taze Fasulye Turşusu

Taze fasulye turşusu, özellikle Karadeniz de yapılan bir turşudur. Özellikle taze fasulye veya diğer adıyla yeşil fasulye turşusu ikram edilirken yanında bir dilim de mısır ekmeği sunulur. Bu turşu yeni yeni meyhanelerde rakının yanında meze olarak ikram edilmeye başlandı. Şimdi bu enfes turşuyu nasıl yapacağınızı anlatalım.

Yeşil Domates Turşusu

Yeşil domates turşusu, yazın kızarmadan toplanan domateslerle yapılıyor. Evinizin, yazlığın bahçesinden topladığınız ya da pazardan satın aldığınız yeşil domateslerle harika turşular hazırlayabilirsiniz. Eğer domatesleri iri olursa, bunları dörde bölerek turşuyu yapabilirsiniz. Küçük boyda olanları bütün olarak kurabilirsiniz. Ancak domatesl...

Lorlu Biber Turşusu

Lorlu Biber Turşusu, Lorlu biber turşusu genelde meze olarak tüketilen lezzetli turşulardan biridir. Diğer adı ciza olarak geçer. Genelde Yugoslav göçmenleri ve Arnavutlar tarafından yapılır. Bizim kültürümüze sonradan girmiştir. O kadar lezzetlidir ki kahvaltılarda beş çaylarınızda bile tüketebilirsiniz. Lorlu biber turşusunun olgunlaş...

Kelem Turşusu

Kelem turşusu; isim itibarıyla sizlere garip gelebilir. Kelem turşusu herkes tarafından da yakından bilinen lahana turşusunun ta kendisidir. Lahana turşusunun yapımı da diğer turşulara çok benzemektedir. Lahana turşusunun yapımının kolay olmasının en temel sebebi lahananın kolay kolay erimeyen bir sebze olmasından kaynaklanmaktadır. A...

Alman Lahana Turşusu

Alman lahana turşusu, Almanya ve Avusturya mutfağının vazgeçilmez turşusudur. Adına da sauerkraut denir. Sauerkraur almancada "ekşi lahana" demektir. Bu turşu salata, garnitür gibi tüketilir. Alman turşusu kendi kendine fermente olması nedeniyle içerdiği yüksek laktik asidin bağırsaklar için çok faydalı olmaktadır. Fermantasyon sürecinde sir...

Brokoli Turşusu

Brokoli salatası, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze türü olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinmiş olsa sofralardan eksik edilmeyecektir. Brokoli lahanagiller ailesine ait olan ve İtalya ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Günümüzde brokoli en çok tüketilen sebzeler arasında yerini alamamış olsa da en sağlıklı seb...

Kara Lahana Turşusu

Kara Lahana Turşusu, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan ve yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak sunulan şahane bir turşu çeşididir. Arzuya göre meze şeklinde de sunulabileceği gibi restoranlarda da mevsim salataları yanında yer verilen vazgeçilmez bir turşu menüsüdür. Kara lahana turşusunun diğer bir özelliği ise diğer farklı turş...

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu

Yağlı sirkeli biber turşusu, Turşular Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunur. Çoğunlukla sirke kullanılarak hazırlanan turşular yaygın olarak yapılır. Bu tarifte sirkeye ilaveten, tuz, sıvı yağ ve şeker bir arada kullanılarak yöreye has bir dokunuş yakalanmıştır. Bu turşu tarifinin yapımında ince körüklü yapıları olan k...

Patlıcan Dolması Turşusu

Patlıcan Dolması Turşusu, genellikle turşucularda gördüğümüz fakat evde de rahatlıkla hazırlanabilecek bir turşudur. Hazırlaması biraz zahmetli ve vakit alıcı olsa da lezzeti muhteşemdir. Görsel olarak çok göz dolduran bu turşu çeşidi birçok malzemeyi içinde barındır. Baklagil yemeklerinin yanında olmazsa olmaz bu turşu pek çok yemeğin yanın...

Alman Turşusu

Alman turşusu, adında anlaşıldığı gibi Türk turşusuna göre daha farklı lezzete sahiptir. Turşu hemen hemen herkesin sevdiği yemeklerin yanında aperatif olarak kullanılabilen fast-food türü yiyeceklerin içinde servis edilen olmazsa olmazlardan biridir. Turşunun yapıldığı mevsime ve damak tadına göre çeşitleri bulunmaktadır. Biber turşusu, kor...

Zencefil Turşusu

Zencefil turşusu, mideyi rahatlatıcı etkisi olan zencefilin bilindik birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Hamilelik döneminde bayanlarda sık görülen sabah bulantısını gidermek için zencefil tercih edilebilir. Bunun için zencefilin çayından faydalanmak en doğrusu olacaktır. Aynı zamanda kusma atakl...

Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı biber turşusu, bu turşu tarifini yaparken mutlaka salisilik asit kullanmanızı önereceğiz. Çünkü kırmızı biberler turşuda daha çabuk erimeye başlar. Etli olduklarından, hemen olgunlaşmaya başlar. Aspirinin hammaddesi olan salisilik asit sağlığa zarar vermez, merak etmeyin. Hazırda satılan turşu kur gibi malzemelerde de bu kullanılır. ...

Biber Turşusu

Biber turşusu, sanırız evinde bu turşuyu yapmayan, sevmeyen yoktur. Biber turşuya yakışan malzemelerden biridir. Acısıyla, tatlısıyla her türünden turşu yapabilirsiniz. Bu vereceğimiz turşu tarifinde, turşu suyunu bile değerlendirebilirsiniz. Biberleri tüketin, turşu suyunu salata sosu olarak kullanın. İnanın oldukça lezzetli oluyor. Verdiği...

Oktay Usta Lahana Turşusu

Oktay Usta lahana turşusu, dereotu ve taze melisa yaprağının olması ile farklı bir tat ve lezzet içermektedir. Turşu, ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir yiyecektir. Yemeklerin yanına eşlik eden turşu ayrıca sağlık içinde oldukça faydalıdır. Turşu birçok sebze ve meyve kullanılarak hazırlanan çok fazla çeşide sahip olan bir besindir. ...

Acı Domates Turşusu

Acı Domates Turşusu: Acı domates turşusu, çok beğenilerek yenen bir mezedir. Ezme şeklinde yapıldığı için sos kıvamında harika bir turşudur. Çok acılı olmasını isterseniz acı süs biberi kullanın, eğer az acılı olmasını isterseniz de küçük sarı biber kullanabilirsiniz. Acı domates turşusunu hazırlarken içerisine su koyulmamalıdır. Domatesin k...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu, Turşu atalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan biridir. Nesiller boyunca mutfakların vazgeçilmezi olmuş ve sofraların baş tacı edilmiştir. Ülkemizde çok miktarda turşu çeşidi tüketilmektedir domatesli biber turşusu bunlardan sadece biridir. Osmanlı mutfağında 15. Yy.'dan beri turşuların önemli bir yeri vardır....

Kırmızı Turp Turşusu

Kırmızı turp turşusu, Turşu yaz sebze ve meyveleri ile hazırlanan bir kışlık yiyecek türüdür. Farklı sebze ve meyvelerden hazırlanabilir. Turşu yapımında kullanılan sebzelerden biri de turptur. Turp sağlığın simgesi olarak kabul edilen bir sebzedir. C vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan turp, başta soğuk algınlığı olmak üzere ...

Sivri Biber Turşusu

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve artık ayarını daha iyi tutturarak daha iyi lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Evet turşu yapmak biraz deneyim isteyebilir fakat öyle abartılacak kadar da zor değildir. Bir turşunun iy...

Muşmula Turşusu

Muşmula turşusu, Muşmula halk arasında töngel diye adlandırılır. Muşmula turşusu Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Birçok turşu çeşidi vardır. Turşuların her çeşidi nezle gribe iyi geliyor. Kış aylarında bol bol tüketmek gerekiyor. Bu turşuya meyve turşusu da denebilir. Sofralarda insanlara değişik bir lezzet sunuyor. Muşmula turş...

Fasulye Turşusu

Fasulye turşusu, bu turşuyu yaz aylarında fasulyenin bol olduğu dönemde yapmanızı tavsiye ederiz. Kış hazırlıklarına bunu eklemelisiniz. Ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinde yapılan bu turşuyu da beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Bu bölgede yapılan fasulye turşusu içine hiç sirke koymadan kuruluyor. Sadece tuz ve sarımsak kullanarak, turşu...

Gebelikte Turşu Yemek

Gebelikte Turşu Yemek, turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu suda mayalanması ile yapılan bir yiyecektir. Mayalanma sırasında oluşan laktik asit oldukça faydalı bir bileşiktir. İnsan sağlığına faydalı olan bu bileşik özellikle kanser oluşumuna karşı etki göstermektedir. Ayrıca turşu yapılırken yapılan mayalama işlemi kullanılan sebze ve meyveleri...

Çiçek Turşu

Çiçek turşu, Çiçek turşu kurma farklı sebze ve meyvelerin salamura ismi verilen tuzlu, asitli bir çözelti içerisinde bir zaman bekletilerek uzun bir süre saklanabilecek seviyeye getirilmesi işlemidir. Genel olarak kırsal kesimlerde kış ayına hazırlığın önemli bir parçasıdır. Meydana gelen ürüne çiçek turşu denir. Arkaik kültür içerisinde ilk...

Köz Biber Turşusu

Köz Biber Turşusu, Tuz ve sirke karışımı ile birçok sebze ve meyveden yapılabilen, kışın sofralarımızda eksik etmediğimiz, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşuların hazırlığına sonbahar mevsimi ile başlanır. Salatalıktan patlıcan kadar birçok sebze ve meyvenin turşusu yapılabilir ve kışın yapılan sıcacık yemeklerin yanında sunulabi...

Ekşimikli Biber Turşusu

Ekşimikli biber turşusu; ülkemizde çok fazla tüketilen bir turşu çeşididir. Turşu yemeyi çok seven bir toplum olduğumuz için sofralarımızdan ve mutfaklarımızdan eksik olmaz. Sağlık açısından birçok faydası olan sebze ve meyvelerden yapılan turşular hem yağ içermediği hem de kalorisi düşük ürünlerden yapıldığı için zayıflama diyetleri iç...

Lahana Turşusu

Lahana turşusu, kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda çok boşluk kalma...

Domates Turşusu

Domates turşusu, ülkemizde insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Turşu türleri arasında oldukça yaygın olan bu turşu türü, özellikle yaz aylarında çok fazla yapılır ve genellikle kış aylarına kadar saklanır. Domates turşusunun yazın yapılmasını nedeni tabi ki domatesin en çok yaz aylarında rahatlıklar bulunmasıdı...

Lahana Havuç Turşusu

Lahana Havuç Turşusu, sirke veya sadece tuzlu suyla elde edilen karışım ile bir müddet bekleme aşamasıyla oluşturulan lahana ve havuç sebzeleri ile yapılan reaksiyon geçirmiş bir tür besindir. Burada önemli husus turşusu kurulacak olan sebzelerin taze olmasıdır. Kullanılacak olan lahananın geniş yapraklarından ziyade iç bölgesindeki sert şek...

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı lahana turşusu, tantuninin, dönerin, çiğ köftenin ve ızgaraların yanına en çok yakışan turşudur. Yapması ve malzeme ucuzluğuyla oldukça tercih edilmektedir.Kırmızı lahana turşusu için gerekli malzemeler;Kırmızı lahanaLimon tuzuÜzüm sirkesi (Elma sirkesi de kullanılabilir...

Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu, kış sebzelerinin faydalarından yararlanmak oldukça önemlidir. Bu nedenle salata ve mezelerde kullanılan mor lahana özellikle renginden dolayı da düzenli olarak tüketilmesi de uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir. İnsan vücudunu tüm olumsuz dış etkenlere karşı başarı ile korumasının yanı sıra bağışıklı sistemi...

Kırmızı Pancar Turşusu

Kırmızı pancar turşusu, ana vatanı Akdeniz olarak bilinen pancar ıspanakgiller ailesine mensuptur. Pancar kendine has kırmızı renkli bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bu rengini de içerisinde bulunan vitamin ve minerallerden alır. Potasyum, çinko, fosfor, kalsiyum ve magnezyum bakımından da oldukça zengin bir besindir. Antioksidan özelliği f...

Ayva Turşusu

Ayva Turşusu, sonbahar aylarında hazırlanan ve kış, ilkbahar aylarında tüketilen bir turşu türüdür. Hazırlık aşaması diğer turşu çeşitlerinin aynısıdır. Besin değeri çok yüksek olup kalorisi çok az olan bir turşudur. Turşu yemeyi sevenlere farklı bir alternatif olarak sunulabilir. İçerisinde kullanılan malzemelerden ötürü vitamin açısın...

Kelek Turşusu

Kelek turşusu, Hem yapıldığı kelek türü hem iştah açıcı özelliği ile değişik bir tat olarak sevilerek tüketilen bir turşu türüdür. Ham kavuna kelek denildiğini hepimiz biliriz, kelek tek başına tüketildiğinde pek tat vermese de turşu olarak hazırlanıp tüketildiğinde başka bir tat ve lezzete sahip oluyor. Kelek aslında faydalı bir besindir, b...

Acı Biberli Domates Turşusu

Acı Biberli Domates Turşusu, Turşu bizim yemek kültürümüzün olmazsa olmazlarından biridir. Kış hazırlıklarında en baş sırayı çeken turşu bir de acı olursa o zaman tadına doyum olmaz. Acı biberli domates turşusu hemen hemen her yemeğin hatta kebapların yanında bile tüketilebilen bir lezzet harikasıdır. Acı biberli domates turşusu ...

Cin Biberi Turşusu

Cin biberi turşusu, Cin biberinin herkes tarafından bilinen adı süs biberidir. Cin biberinin üretim zamanı kısadır. Cin biberinin turşusu da çok güzel olmaktadır. Cin biber turşusu ızgaraların, kebapların yanında çok fazla tüketilmektedir. Cin biber turşusu acı seven insanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Cin biber turşusunun<...

Kornişon Turşu Yapımı

Kornişon turşu yapımı, çok basit olmakla beraber vereceğim tarifle artık hazır almaktan kurtulacaksınız. Hatta arkadaşlarınız hazır zannedip sizin yaptığınıza inanmayacaklar. Şimdi bu güzel turşuyu nasıl yaptığımızı anlatalım.Kornişon turşu yapımı için gerekli malzemeler1 kilogram kornişon salata...

Turşu Kavurması

Turşu kavurması, yöresel tariflerimizden biridir. Karadenizli olan birisine yabancı gelmeyen turşu kavurmasını, bazı kişiler daha duymamış bile olabilir. Tarif pazı sapı turşusu, lahana turşusu, fasulye turşusu gibi turşu türleriyle yapılabilir. Ancak her türlü turşuyla aynı şekilde hazırlanır. Karadeniz halkı turşu kavurmasını o kadar sever...

Karnıbahar Turşusu

Karnabahar turşusu; Turşularımı yazın yapamadım diye üzülmeyin. Kış sebzesi olan karnabahar ile kışın bile güzel bir turşu hazırlayabilirsiniz. Bu faydalı sebzenin yemeğini, kızartmasını, haşlamasını yaptığınız gibi, turşusunu yapmayı da alışkanlık haline getireceksiniz. Gerçekten lezzetli bir turşusu oluyor. Özellikle turşuyu tarife göre ha...

Kornişon Salatalık Turşusu

Kornişon Salatalık Turşusu: Salatalık turşusu bilinen salatalıkla yapılabilir. Salatalık turşusu için kornişon cinsini seçmekte çok fayda var. Kornişon turşuluk salatalık nedir. Kornişon salatalık, kabuğunun üzeri pürtük pürtük olan, bilhassa turşu yapımında çok kullanılan minik hıyar türüdür. Küçük salatalıktır, hıyarcık olarak da bilinir, ...

Sirkeli Biber Turşusu

Sirkeli biber turşusu, Sirke ile yapılan biber turşusu özellikle kış aylarında birçok yemeğin yanında eşsiz bir lezzet olarak kullanılmaktadır. Sirkeli biber turşusu hemen hemen herkesin severek yediği turşu çeşitlerinin başında gelmektedir. Özellikle etli yemeklerle tercih edilen sirkeli biber turşusunu evde kendi ellerinizle rahatlıkla yap...

Kornişon Turşu

Kornişon turşu, belki de yapımı en kolay olan turşu çeşitlerinden bir tanesidir. Eskiden yemek amacıyla kullandığımız tüm salatalık tipleri ile turşu yapılmakta iken daha sonraki yıllarda kornişon adı verilen salatalık cinsinin üretilmeye başlanılması ile kornişon turşusu daha favori bir hal aldı. Kornişon salatalığın fiyatı diğer salatalık ...

Turşu Suyu

Turşu Suyu, Turşunun Türk mutfağın da önemli bir yeri vardır. Geleneksel olarak her mutfakta bulunur ve tüketilir. Özellikle kış ayların da yapılır, her yemeğin yanına da konur. Turşu türlü türlü sebzelerden yapıldığı gibi meyvelerden de yapılır. Bunun yanı sıra turşu suyu da çok lezzetli ve faydalıdır. İçine katılan birçok malzemeden dolayı...

Soslu Biber Turşusu

Soslu biber turşusu, turşular geleneksel kış hazırlıkları arasında yer alan ve sofralarımızda olmazsa olmaz dediğimiz besinlerimizden biridir. Günümüzde çok sayıda turşu çeşidi yapılmaktadır. Bunları kimimiz kahvaltıda yer iken, kimimiz ise yemek yanlarında meze olarak tüketmekten hoşlanır. Biz Türk insanının en çok sevdiği gıdalardan biri o...

Beyaz Lahana Turşusu

Beyaz lahana turşusu, Turşu çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bekletilerek uzun süre bozulmadan bekletilebilecek hale getirmektir. Hemen hemen her evde sevilerek tüketilen turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Beyaz lahana turşusu bol miktarda tüketilen turşu çeşitlerinden sadece biridir. Eski...

Pancar Turşusu

Pancar turşusu, antik çağlardan günümüze kadar geliştirilerek gelmiş olan mükemmel bir tuşu türüdür. İlk zamanlarda bir ticaret ürünü olan pancar turşusu, günümüze gelen kadar oldukça geliştirilmiş ve artık faydaları için tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Bu turşu hem kırmızı pancardan hem de beyaz pancardan yapıldığı için sofralarda k...

Karışık Turşu

Karışık turşu, sadece belli bölgelerde değil, ülkemizin her bölgesinde en çok yapılan turşu türüdür. Tarihi oldukça ski zamanlara dayanan bu turşu türü, yapılışı nedeni ile oldukça uğraştırıcıdır. Bu nedenle insanlar bu turşuyu daha çok senede bir kez belli bir miktar yaparak kış ayları için saklarlar. Zamanı geldiğinde evde yapılan bu turşu...

Turşu

Turşu, Sebze ve meyvelerin tuz ve sirke karışımı ile meydana gelen salamurada fermente yapılması ile, yani mayalanması ile oluşan işlemdir. Turşunun yapılışında uygulanan yollar, turşuluk sebze ve meyveler senenin belli aylarında oluşan ürünlerdir. Körpe sebze ve meyveler sıkı dokularından sebep turşu yapılmaya daha uygundur. Turşusu ya...

Limon Turşusu

Limon Turşusu, Limon turşusu yapabilmek için uygun limonun kalın kabuklu ve yeşil limonlar en uygun limonlardır. Yalnız bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenilebiliyor olması gerekir. Bu turşu için özellikle organik Bodrum limonu olması gerekiyor. Bu yüzden limon turşusu için uygun limonu bulabilmek zor bir iştir. Yapılışı çok kola...

Fasulye Turşusu Kavurması

Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve beğenilerek yenilir. Ben de bir Samsunlu olarak gerçekten çok severek yiyorum. İnanın yemeklerin yanında hatta kahvaltıda bile o kadar güzel gidiyor ki anlatamam. Kimileri sal...

Cin Biber Turşusu

Cin Biber Turşusu, Cin biber aslında hepimizin de bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan dolayı acıyı sevenler bu biberin turşusunu yapıp daha uzun süre tüketebilirler. Cin biberlerin turşusu çok lezzetli olmaktadır. Özellikle de bu turşu ızgara ve kebapların yanında çok iyi gitmektedir. Ben bu turşuyu kaynar su ile yaptım ve o...

Yeşil Fasulye Turşusu

Yeşil Fasulye Turşusu: Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu yapılış şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Filmlere dahi konu olan turşunun yapılışı halen bile limonla mı daha iyi ya da sirke ile daha mı iyi tartışılmaktadır.

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlend...
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edili...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan i...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlık...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024