Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle net olarak acıdır ya da tatlıdır diyemeyiz. Oldukça yaygın olarak kullanılan süs biberi turşusu hemen hemen her yemeğe yakışsa bile özellikle ülkemizin neredeyse milli yemeklerinden biri olan çiğ köftenin yanına çok yakışır.
Bu nedenle gittiğiniz her çiğ köftecide süs biberi turşusunu bulabilirsiniz. Aslında günümüzde süs biberi turşusunu seven insan bu turşuyu yapmayı bilmediği için hazır olarak yapılmış makine turşularından alır. Elbette hazır olarak aldığınız süs biberi turşusu da istediğiniz tadı sizlere verecektir. Fakat bu turşuyu kendiniz yaparsanız ve kendi emeklerinizi lezzete dönüştürürseniz, istediğiniz lezzetlerden bile fazlasını elde edebilirsiniz. Şimdi süs biberi turşusu nasıl yapılır ve yapılışı sırasındaki inceliklerine değinerek bu mükemmel lezzetin evde yapılış tarifini sizlerle paylaşacağım. Bu turşu içerisinde kullanılacak olan sarımsak miktarını kendi damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.

Süs Biberi Turşusu Malzemeleri

  • Bir kg kadar süs biber,
  • İki baş sarımsak,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Bir miktar limon tuzu,
  • Bir miktar sirke,
  • Son olarak iki yemek kaşığı kadar tuz

Süs Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle biberleri çok temiz bir şekilde yıkayın ve sap kısımlarını teker teker temizleyin.
Bu şekilde bir kap içerisine su doldurun ve süs biberlerinin tümünü suyu içerisine bırakın. Bu şekilde biberler su içerisinde daha canlı duracaktır. Bu sırada sizlerde sarımsakların dış kısımlarını temiz bir şekilde ayıklayın ve tüm sarımsağı küçük küçük doğrayın.

Bir diğer işlemde ise bir karıştırma kabı içerisine bir küçük şişe sirkeyi aktaralım ve içerisine bir miktar toz şeker ekleyerek iyice erimesi için karıştıralım. Bu arada belirtme isterim ki şeker eriyene kadar iyice karıştırmalısınız. Şeker eridikten sonra ise şekerli sirke içerisine limon tuzunu da ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin. Limon tuzu da eridikten sonra ayrıca içerisine turşuluk normal tuz ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Bir süre karıştırdıktan sonra tuz da eriyecektir. Artık süs biberi turşusu içerisinde kullanacağınız turşu suyu hazır.

Artık turşu suyumuzda hazır olduğuna göre artık bir cam kavanoz içerisine yavaş yavaş malzemelerimizi dizelim. Öncelikle kavanozun dip kısımlarına bira sarımsak ekleyelim. Daha sonra sarımsakların üzerine de bir miktar süs biberlerini dolduralım. Tabi ki süs biberlerini eklerken ara ara sarımsakları da eklemeyi unutmayın. Tüm biberleri düzdükten sonra da artık sirkeli suyu yavaş yavaş kavanoza biberlerin üzerine doldurabilirsiniz. Bazı insanlara sadece sirke suyu ağır gelebilir. Sizlere de ağır geliyorsa isteğe bağlı olarak bu turşu içerisine bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Son olarak elinizde kalan sarımsakları da en üst kısma koyarak bu kavanozların hava almaması için havayı çıkararak kapağını sıkı sıkı kapatın. Bu şekilde güneş ışı görmeyen bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde en az iki hafta boyunda bu kapağın açılmaması gerekir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:47:02
Süs Biberi Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Süs Biberi Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Süs Biberi Turşusu"
Genelde marketlerde gördüğümüz kavanozlardaki küçük küçük süs biber turşu larına bayılıyorum. Hep dışarıdan aldığım için hiç evde yapma fırsatım olmadı. Bugün pazardan süs biberi alıp kendim yapmak istiyorum. Acaba süs biberi turşusu yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Vasviye . 28.10.2018 21:51:52

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktad...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024