Acı Domates Turşusu
Acı Domates Turşusu: Acı domates turşusu, çok beğenilerek yenen bir mezedir. Ezme şeklinde yapıldığı için sos kıvamında harika bir turşudur. Çok acılı olmasını isterseniz acı süs biberi kullanın, eğer az acılı olmasını isterseniz de küçük sarı biber kullanabilirsiniz. Acı domates turşusunu hazırlarken içerisine su koyulmamalıdır. Domatesin kendi suyu yeterli olacaktır.
Hem bu sayede domatesin lezzetini almış olur. İçerisine yazın sonlarına doğru domates ve biberlerin lezzeti çok artar. İşte tam bu zamanlarda seçilen güzel malzemeler ile, acılı domates turşusunu yapabilirsiniz. Acılı domates turşusu tam istediğiniz lezzette olacaktır. Bu turşu yılın sadece kışın değil yılın her mevsiminde sofralarda yer almalıdır.
Acı Domates Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri- Bir kilo acı süs biberi.
- 6-7 diş sarımsak.
- 3 kilo tarla domatesi.
- Bir su bardağı sirke.
- Yarım su bardağı zeytinyağı.
- 3 kaşık salamura tuz.
- Bir tatlı kaşığı şeker.
Acı Domates Turşusu Nasıl Yapılır?
Biberler yıkanıp süzüldükten sonra sapları ayıklanır. Domatesler robottan geçirilerek püre yapılır. İster tam ezme ya da biraz taneli yapabilirsiniz. Seçim sizin damak zevkinize göredir. Domatesler geniş bir kabın içerisin konur. Biberler bıçakla 2-3 parçaya bölünür ve robottan geçirilmiş domateslerin içerisine eklenir.
Sarımsaklar doğranır. Bir tatlı kaşığı şeker ve bir su bardağı sirke de eklenerek yavaş yavaş karıştırılır.
Son olarak salamura tuz da eklenip tadına bakılır eğer tuzu az ise biraz daha ekleyebilirsiniz. Bir gün ara ara aynı kabın içerisinde karıştırıp, serin yerde bekletin. Domateslerin asitlenmesi geçtikten sonra kavanozları doldurup üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Kavanozların ağzında bir parmak boşluk kalmalıdır. Kavanozlar serin bir yerde bekletilmelidir, kavanozun ağzı açıldıktan sonra buz dolabında bekletilmelidir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 01:50:02
Acı Domates Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|