Alman Turşusu

Alman turşusu, adında anlaşıldığı gibi Türk turşusuna göre daha farklı lezzete sahiptir. Turşu hemen hemen herkesin sevdiği yemeklerin yanında aperatif olarak kullanılabilen fast-food türü yiyeceklerin içinde servis edilen olmazsa olmazlardan biridir. Turşunun yapıldığı mevsime ve damak tadına göre çeşitleri bulunmaktadır. Biber turşusu, kornişon turşusu, karışık turşu ve birçok çeşit toplumlar tarafından sevilerek tüketilmelidir.
Kullanılan turşu malzemelerinin tazeliği, boyutu, tuz miktarı hepsi son derece dikkatli şekilde hazırlanmalıdır. Alman turşularında buna dikkat edilmektedir. Fazla malzeme kullanılması halinde mideye zarar verebilir ve hazımsızlığa yol açabilir. Bir turşu ne kadar farklı olabilir diye düşünüyorsanız biraz da bundan bahsedelim. Alman turşusunun Türk turşusuna göre farklarını inceleyelim.

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları


Alman turşusu Türk turşularına oranla yarı yarıya daha az tuzludur. %50 daha az tuzlu olan Alman turşusu aynı zamanda içeriğinde şeker de bulundurur. Alman tipi reçeteler baz alınarak hazırlanır. Alman turşusunun daha az tuzlu olmasından dolayı tüketimi daha kolaydır. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü tetiklemez. Alman turşusu enerji ve besin değerleri açısından oldukça zengindir. Şimdide Alman turşusu enerji ve besin değerlerini inceleyelim.

Alman Turşusu Enerji ve Besin Değerleri (100 gram)

  • Karbonhidrat 4,9 gram
  • Enerji değeri 128 kj
  • Protein 0,9 gram
  • Yağ 0,2 gram
Alman turşusunun ambalajında saymış olduğumuz değerler mevcuttur.
Alman turşusunu alırken tarihinin geçmemiş olmasına ve içindekiler kısmına dikkat etmelisiniz. Alman turşusu alırken sağlık ve gıda bakanlığı tarafından onaylanıp onaylanmadığı da önemli bir noktadır. Şimdi ise Alman turşusunun içindekiler kısmını inceleyelim.

Alman Turşusu İçindekiler Kısmı


Salatalık %53, baharat (Dereotu, soğan, kırmızı sivri biber, hardal tohumu), su (%1,5), şeker (%1,5), sirke (%0,75), tuz (%1,5) oranında bulunur. Alman turşusunda kullanılan kornişon tip salatalıklar özel olarak ve mevsiminde yetiştirilmektedir. Alman turşusunda kullanılan salatalıklar 6-9 santimetre aralığındadır. Turşunun küçük ve ince olması alman turşusunun en önemli özelliklerinden biridir. Alman turşusunu alamıyorsanız bunu evde kendinizde yapabilirsiniz. Hem kullandığınız malzemelerin tazeliği ve organikliği bakımından gönül rahatlığıyla hazırlayabilir çocuklarınıza Alman turşusu tadında bir turşu yedirebilirsiniz. Üstelik marketlerden satın aldığınız Alman turşularında ve diğer birçok ambalajlı üründe raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasallardan uzak durmuş olursunuz. Tuz miktarını içindekileri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:07:34
Alman Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Alman Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Alman Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024