- Yarım kilo arnavut biberi
- 2 bardak kaynatılmış ve daha sonra soğutulmuş
- Bir bardak sirke
- 4 çorba kaşığı tuz (Kaya tuzu)
- 5-6 diş sarımsak
- Birkaç dal maydanoz
- 3-4 adet nohut
Arnavut biber turşusu nasıl yapılır?
Biberleri güzelce yıkayıp kavanoza dolduruyoruz.
Ardından 2 bardak kaynamış soğutulmuş su, bir bardak sirke, 4 çorba kaşığı tuzu iyice karıştırıyoruz. İçindeki tuzun iyice erimesine dikkat ediyoruz. İçine 5-6 adet sarımsağı ve 3-4 adet nohudu atıyoruz. (Nohut turşuların üzerinin beyazlamasını engeller ve turşunun çabuk şişmesini sağlar) en son üzerini maydanozla kaplayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz. Yaklaşık bir hafta sonra arnavut biber turşusu hazır olacaktır. Kapağı açıp kontrol edebilirsiniz. Eğer istediğiniz kıvamda olmadıysa birkaç gün daha beklemeye devam edin.
Arnavut biber turşusu yapmanın püf noktaları
Turşuyu hazırlamadan önce, tüm mutfak malzemelerini ve kavanozu suda belli bir süre kaynatıp sterilize etmek gerekir. Turşuyu hazırlamak için dikkat edilecek en önemli husus suyunu ayarlamaktır.
Yarım kilo biberi bir kiloluk konserve kavanozuna dolduruyoruz. Suyu ne kadar koyarsak sirkesini de koyduğumuz suyun yarısı kadar koyuyoruz. Tuz ise tam olarak deniz tuzu ayarında olması gerekmektedir. Bir kiloluk kavanoz için ölçü 2 bardak su, bir bardak sirke, 4 çorba kaşığı tuz (Tabi ki daha tuzlu ve ekşi isteniyorsa sirke ve tuzu suyun tadı kontrol edilerek biraz daha arttırılabilir.)
Bu arnavut biber turşusunu ailenizle gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.