Balık Turşusu

Balık turşusu; Balık ve balık ürünleri insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Balık turşusu da bunlardan bir tanesidir. Balık omega yağ asitleri, E vitamini ve B6, B12 vitaminleri bakımından çok zengindir. Özellikle çocuklar için çok faydalı bir besindir. Balık ürünleri arasında çok sevilerek tüketilen balık turşusu, çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından tüketilir.
Balık turşusu mevsimi olmasa bile, insan sağlığına ve çocukların gelişimine çok etkili olan balık ve balık ürünlerinin istenildiği zaman tüketilmesine imkân verir. Turşusu yapılan balık ürünleri uzun süreler boyunca uygun saklama koşulları sağlandıktan sonra, bozulma ve bayatlama durumunu göstermez. Bu durumdan dolayı birçok kişi mevsiminde balıkları alarak bu mükemmel balık turşularını yaparlar. Bu şekilde yılın her mevsiminde mükemmel bir yiyecek olan balık turşusunu tüketmektedirler. Lezzetli ve sağlıklı balık turşusunu yaparken püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Balık turşusu için malzemeler

  • Bir kilo kadar balık (Her balık yalnız balık turşusu yapmaya uygun değildir. Bunun için lüfer, kılıç, hamsi, kolyoz gibi balık türleri uygun olur.)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 5-6 adet tane karabiber ve 1-2 adet tane karanfil
  • Birkaç adet limon yaprağı
  • 3 adet limon
  • Bir çorba kaşığı tuz

Balık turşusu nasıl yapılır?


Öncelikle balıkları iyice temizleyin ve balıkların filetosunu çıkartın. Temizleme işlemine özen gösterin, hiçbir balık artığı kalmasın.
Balıkları uygun bir kaba alın ve tuzla iyice ovalayıp tuzlayın. Daha sonra aynı kap içerisinde tuzlanan balıkları yaklaşık bir gün boyunca bekletin. Böylece balıklar tuzu tam olarak içine çekecek turşu olmaya hazır hale gelecektir.

Bir günlük süre bittiğinde artık yavaş yavaş balıkların dış yüzeyini iyice yıkayın ve kalan tuzlardan arındırın. Geniş bir kap içerisine limon yapraklarını serdikten sonra üzerine karabiberleri atın. Sarımsakları ezin sonra kaba atın. Balıkları bunların arasına koyun. Başka ayrı bir kabın içerisine bir fincan tuz atarak, bir litre su ile karıştırın. Bu suyun içerisine ise limonun suyunu sıkın. Hazırlanmış olan bu karışımı kaba dizdiğiniz balıkların üzerine dökün. En son balıkların üzerine bir ağırlık koyun. Yaklaşık olarak 2-3 gün içerisinde balık turşusu hazır olacaktır. İsterseniz balık turşusunu kışında tüketebilirsiniz.

Balık turşusunu yapmak için püf noktaları


Yapılış aşamasına geçmeden önce, balık turşusu yapılışı sırasında hijyen kurallarına önem vermek gerekir. Bu hem sizin hem de ailenizin sağlığı için çok önemlidir. Malzemeleri önceden hazırlamak, sizler için yapılış aşaması daha da kolaylaşacaktır. Malzemeleri hazırladıktan sonra, yapılış aşamasında kıvamı tam olarak tarife göre yapmanız çok daha iyi olacaktır. Bu durum balık turşusunun lezzetinde müthiş bir etki bırakacaktır.
19.01.2024 14:27:25
Balık Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024