Brokoli Turşusu

Brokoli salatası, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze türü olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinmiş olsa sofralardan eksik edilmeyecektir. Brokoli lahanagiller ailesine ait olan ve İtalya ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Günümüzde brokoli en çok tüketilen sebzeler arasında yerini alamamış olsa da en sağlıklı sebzelerin başında gelir.
Yapılan araştırmalara göre brokoli havuca nazaran daha faydalı bir sebze olarak belirlenmiştir. Brokoli salata, turşu ya da yemek şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Potasyum, kükürt, selenyum ve lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca B1 ve C vitamini bakımından da mükemmel bir kaynaktır. Brokoli her ne şekilde tüketilirse tüketilsin sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur. Cilt sağlığını korur, saç sağlığı üzerinde faydaları vardır. Kanseri engelleyici etkisi bulunmaktadır, kalp sağlığı için önemli bir besindir. Brokoli sinir sisteminin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar. Diyet listeleri ve kilo vermek için ideal bir sebze türüdür. Kan basıncını düzenleyici, göz sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır. Kemik sağlığı ve kansızlık üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Brokoli turşu yapımında kullanıldığında tercih edilen brokolinin titizlikle seçilmesi önemlidir. Mevsiminde ve tazeliğini koruyan brokoli temin edilmelidir. Turşu için seçilen brokoli tam olarak olgunlaşmamış olursa daha iyi olur. Tomurcukları henüz ufak, açık yeşil renkte olanları turşu yapımı için daha uygundur.

Brokoli Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 tane brokoli
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1,5 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar tuz

Brokoli Turşusu Nasıl Yapılır?


Turşu için kullanılacak kavanozun dibine nohutlar atılır. Sarımsağın kabukları soyulur. Brokoli yıkanarak ufak ufak çiçeklere ayrılır. Havuç yine yıkandıktan sonra boyutuna göre bölünür. Nohutların üzerine sarımsaklar, brokoli ve havuç yerleştirilir. Yeteri kadar tuz yeteri kadar suyun içine alınır. Hazırlanan tuzlu su, limon tuzu ve sirke malzemelerin üzerine dökülür. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak birkaç defa ters düz edilir. Yapım aşaması tamamlanan turşu serin bir yerde muhafaza edilir. 15 gün bekletildiğinde brokoli turşusu sofraları şenlendirmek için hazır olur.

Afiyet olsun.
20.01.2024 01:00:45
Brokoli Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Brokoli Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Brokoli Turşusu"
Brokoliyi ço kseviyyorum ama buluduğumuz yerde her mevsim manava gelmiyor turşusunu yaparak kışın da tüketmek istiyorum ama turşusunun nasıl yapılddığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Turşusunun bozulmaması için ne yapbiilirim. En son yaptığımda bir ay sonra küflendi.
Şaire . 31.10.2018 15:06:09

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024