Bulaşık Makinesinde Turşu
Bulaşık makinesinde turşu, belki de çoğu kişinin ilk defa duyduğu turşu tariflerinden biridir. Bulaşık makinesinde turşu olur mu demeyin, tarifimizi mutlaka deneyin. Özellikle canınız turşu çektiyse, akşam yapın sabahleyin yiyin ya da sabah yapın akşama turşunuzu yemekte yiyin. Bir yandan bulaşıkları yıkanırken, bir yandan turşunuz olsun. Ancak en önemli konu turşu kavanozun kapağı yeni olsun.
Kapanınca içeriye su, deterjan sızdırmasın. Bulaşık makinesinde turşu nasıl oluyor derseniz, cevabı oldukça basit makinenin içindeki yüksek ısıdan. Hamile olan bayanlar artık rahat edecek. Genellikle turşuya aşerdikleri için, bu yöntem tam onlara göre. Şimdi bizde turşumuzu hazırlayalım, akşama konuklarımıza ikram edelim. Hepinize kolay gelsin.
Bulaşık makinesinde turşu için gerekli malzemeler- 1 litrelik kavanoza sığacak kadar kornişon salatalık
- 1 çay bardağı sirke
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kalın tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır?
Öncelikle kornişon salatalıkları güzelce yıkayın. Daha sonra kavanozun içine sıkıca yerleştirin. Aralarına sarımsakları ikiye bölerek atın. Sirkeyi, limon tuzunu, tuzu, toz şekeri bir kâsenin içinde karıştırarak eritin. Bunu kavanozun içine dökün. Salatalıkların üzeri tamamen bu karışımla örtülsün. Turşu kavanozunun ağzını sıkıca kapatın. Kapak yeni olduğunda, tam istediğiniz gibi kapacaktır.
Turşu kavanozunu bulaşık makinesinin içine ters kapatın. İster bulaşıklarla bir, isterseniz tek başına yüksek dereceli bulaşık yıkama programında makinenizi çalıştırın. Bu durumda turşu kavanozu kesinlikle hava almaz. İçine su ve deterjanda girmez. İsterseniz dediğimiz gibi hem bulaşıkları yıkar hem de turşunuzu yapmış olursunuz. Bulaşık makinesinde turşu yapımı işte bu kadar kolay. Makineden çıkardığınızda turşunun içindeki salatalıklar sapsarı olmuş olacak. İsterseniz başka turşuluk malzemede kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 02:21:12
Bulaşık Makinesinde Turşu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|