Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güzel oluyor. Izgaraların, kebapların yanında her zaman tercih edilir. Bu turşuyu sizlere kaynar suyla tarif edeceğiz.
Üstelik çıtır çıtır biberleri yiyeceksiniz. Bazı kişiler kaynar suyun turşu malzemesini yumuşattığını düşünür. Ancak bunun tam tersi bir etkisi olur. Hem de bakteri riskini azaltır. Dilerseniz bu yöntemle salatalık turşusu da yapabilirsiniz. Çünkü salatalığı çıtır yemekte ayrı bir keyif oluyor. Şimdi pazardan aldığımız cin biberler ile kışlık turşumuzu hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cin biber turşusu için gerekli malzemeler

  • 350 gram cin biber (Yaklaşık 1 litrelik kavanozu dolduracaktır)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yeteri kadar su
  • 4-5 dal maydanoz

Cin biber turşusu nasıl yapılır?


Öncelikle cin biberleri yıkayın ve bir kabın içinde 1 gün süreyle bekletin. Bunu yapmamızın nedeni cin biberlerin biraz yumuşaması içindir. Bu sayede kavanozun içine turşuyu daha kolay basacağız ve olgunlaşınca kavanozun içinde boşluk olmayacağız. Aksi halde biberleri bastıramayacağımız için, birkaç günde turşu kavanozunun içi boşalacaktır.

Şimdi sarımsakları soyun ve ikiye bölün.
Bunların yarısını kavanozun altına koyun. Bu arada biberlerin saplarını ayıklayın. Hafifçe ortalarını delin. Bunları kavanozun içine sıkıca yerleştirin. Hafifçe biberleri elinizle bastırın. Bir gün bekledikleri için cin biberler kırılmaz. Yalnız biberlerin arasına kalan sarımsakları koymayı unutmayın.

Artık sirkeyi kavanoza koyabilirsiniz. Üzerine cin biberleri örtecek kadar su koyun. Turşu suyu ölçüsünü aldık. Bu su karışımını bir tencereye boşaltın. Kaynar suyla cin biber turşusunu yapacağımız için, sirkeyle suyu ocakta kaynatın. İçine kaya tuzunu da atın. Daha sonra hiç beklemeden kavanoza doldurun ve hemen kapağını sıkıca kapatın. Kaynar su kullandığımız için, cin biberler birkaç saat içinde olmuş turşu gibi sararacaktır. Ancak cin biberi turşusunu yemek için en az 1 hafta beklemelisiniz. Kış geldiğinde elinizin altında bulunan bu lezzetli turşular hızla tükenecek. Bu nedenle böyle küçük kavanozlara birden fazla cin biberi turşusu hazırlamanızı öneriyoruz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:05:55
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

9 Yorum Yapılmış "Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır"
yeteri kadar su miktarı tam olarak ne kadar
derya capar . 24.08.2017
Biberlercsuyun icinde 1gun mu beklicek
Tugba . 19.10.2017
Maydonoz??? 1 gun suda mi bekleyecek?
tur su . 03.10.2017
Biberler 1 gun suyun icinde mi bekleyecek acaba.
Aysegul . 19.09.2017
ben denedim çok güzel oldu tarif için teşekkürler
aslı . 17.09.2017
Tarifin anlatımı karışık , anlatım bozuklukları var .Anlatıma dikkat etmezseniz tarifleriniz anlaşılmaz . Haliyle güvenirliğiniz düşer . Benden size naçizane tavsiyem.
Derya . 09.09.2017
Normal Tuz ile oluyor mu
turşu sever . 23.06.2017
Salataligi da bir gun bekletecek miyiz
emel . 31.05.2017
teşekkür ederim, emeğinize sağlık,cok güzel anlatmışsiniz, bayaga yardımı oldu
nur . 08.10.2016

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktad...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024