Cin Biberi Turşusu

Cin biberi turşusu, Cin biberinin herkes tarafından bilinen adı süs biberidir. Cin biberinin üretim zamanı kısadır. Cin biberinin turşusu da çok güzel olmaktadır. Cin biber turşusu ızgaraların, kebapların yanında çok fazla tüketilmektedir. Cin biber turşusu acı seven insanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Cin biber turşusunun iştah iştah açtığı da söylenmektedir.

Cin Biber Turşusu İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 kg küçük cin biber
  • 1su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak (İri boyutta olanlardan)
  • 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 avuç nohut tanesi
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 tane limon
  • 1 kaşık limon tuzu
  • Yeteri kadar su

Cin Biber Turşusu Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Kereviz sapı yahut maydanoz

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk olarak cin biberler iyice yıkanmalıdır. Yıkanan biberlerin sapları bir bıçak yardımı ile alınarak biraz beklemek üzere suya bırakılmalıdır. Suda bekleyen bibeler hem canlanır hem de yumuşar. Bu sayede cin biberler kavanozo daha kolay basılmaktadır. Cin bibeler kavonoza koyulmadan önce bir avuç olan nohut taneleri kavanozun tabanına koyulmalıdır. Daha sonra suda bekletilen bibelerin ortalari hafifçe delinerek kavanoza güzelce yerleştirilmelidir. Sarımsaklar soyulup temizlendikten sonra cin biberlerin arasına sıkıştırılarak koyulmalıdır. Dilim dilim haline getirilen limonlar da biberler arasına yerleştirilmelidir.
Rendenelen domates cin biberlerinin üzerine dökülmelidir. Sirke, tuz, limon tuzu ve sudan oluşan karışım içerisinde bulunan tuz iyice eriyinceye kadar karıș tırılmalıdır. Daha sonra bu karışım turşunun üzerine dökülmelidir. Hazırlanan bu karışım biberlerin üzerine geçmelidir. Bir parmak kadar turşu ile kavanoz kapağı arasında boşluk olmalıdır. Kavanoz kapağı kapatılmadan turşunun üzerine son olarak kereviz sapı yahut maydanoz koyularak kavanozun kapağı kapatılmalıdır. Kavanozun kapağı çok sıkı kapatılmalıdır. Yoksa hava alması halinde turşu bozulur. Cin biber turşusu karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Cin biber turşusu arada kontrol edilmelidir. Yaklaşık 2 hafta gibi bir süre içerisinde cin biber turşusu hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:35:37
Cin Biberi Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cin Biberi Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Cin Biberi Turşusu"
Merhaban ben kebapçılarda ve düşüncüklerden çöke fazla cin biber görüyorum ve lezzetle yiyorum. Bu cin biberi turşusunu evde nasıl yapabilirim? Nerden bulabilirim bu biber çeşitlini? Pazarlarda hiç göremiyorum?
Ezgi . 02.10.2018 09:13:04

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024