Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun demir ihtiyacı olan bir anne adayı toprak yemek isteyebilir. Bu aslında normal fizyolojik bir ihtiyaçtır.
Tabi burada normal olan anne adayının toprak yeme isteği değil gebelik sürecinde demir ihtiyacının ortaya çıkması ve anne adayının farkında olmadan demir ihtiyacını karşılamaya çalışmasıdır. Turşu aş ermek de vücudun birtakım mineral ve vitaminlere ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Hamilelikte turşu yemek isteği anne adayının özellikle demir, çinko, potasyum, kalsiyum ve magnezyum açısından desteğe ihtiyacı olduğunu gösterir. Çünkü turşu doğal bir vitamin ve mineral deposudur ve biz farkında olmasak da bedenimiz doğal olarak bu vitaminleri nereden karşılayacağını bilmektedir.

Hamilelik sırasında en merak edilen konuların başında ise; 'hamilelikte turşu yemenin yararları ve zararları nelerdir' 'hamilelikte turşu aş ermek bebeğin cinsiyetini etkiler mi' gibi sorular yer almaktadır. Bu sorulara kısaca cevap vermek gerekirse;

Hamilelikte turşu yemek, turşu suyu içmek çok faydalıdır. Turşu içerisinde sindirim sistemini geliştiren, B ve K vitaminlerinin emilimini kolaylaştıran yararlı bakteriler ile magnezyum, çinko, kalsiyum, potasyum gibi insanın yaşaması için gerekli olan günlük vitamin ve mineraller vardır.
Antioksidan açısından çok zengin bir gıda olan turşu vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir fakat hamilelikte aşırı turşu tüketmek istenmeyen bazı sonuçlara neden olabilir. Turşu mineral ve vitamin deposu olduğu kadar tuz deposudur ve hamilelikte aşırı tuz tüketimi sakıncalı olabilir. Vücutta aşırı sodyum birikmesi ile özellikle hamileliğin son 3 ayında yüksek tansiyon sorunu ortaya çıkabilir. Hamilelikte aşırı turşu yemek, vücuttaki kalsiyumu idrar ile dışarı atacağından bebeğin kemik gelişimi gecikebilir ya da annenin kemiklerinde hassasiyet yaratarak uzun vadede kemik erimesi hastalığına yol açabilir. Yine kalsiyumun dışarı atılması yüzünden annenin böbreklerinde taş oluşabilir. Bu yüzden hamilelikte turşu tüketirken dikkatli olmak ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Aş ermeyi dengelemek için sabah kahvaltılarını düzenli yapın, günlük egzersizler ve açık hava gezileri ile motivasyonunuzu arttırarak duygusal açıdan kendinizi mutlu hissedeceğiniz işler yapın. Kesinlikle doktor kontrollerini aksatmadan vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri temin edin.

Hamilelikte turşu aş ermek bebeğin cinsiyetini etkiler mi, Bilimsel bir geçerliliği olmasa da bazı doktorlar hamilelikteki beslenmenin bebeğin cinsiyeti üzerine etkisi olduğuna inanmaktadır. Yine Anadolu insanı batıl inanç ve yerel söyleyişlerde, tatlı gıdalar tüketen annelerin erkek çocuğu olacağını, ağırlıklı olarak ekşi gıdalar ile beslenen anne adaylarının ise kız çocuk dünyaya getireceğini söylemektedirler. Tabi ki bu iddiaları kanıtlayacak herhangi bir veri bulunmamaktadır. Turşu suyu aş ermek de bebeğin cinsiyetinden çok vücudun doğal ihtiyaçlarının bir ürünüdür ve tüketildiğinde bebeğin cinsiyeti değişmez.
23.01.2024 04:12:07
Hamilelikte Turşu Yemek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamilelikte Turşu Yemek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamilelikte Turşu Yemek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktad...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024