Jalapeno Turşusu

Jalapeno turşusu, Anavatanı Meksika olan bu biber çeşidini daha sonra, bir şirket bunu turşu haline getirdikten sonra tanımaya başladık. Normal kıl biberden daha yüksek oranda acı bir tadı varmış gibi görülse de acı düzeyi için “orta” denilebilir. Biberin C vitamini oldukça zengin bir sebze olduğu bilinen bir gerçektir, acı biber ise sindirim ve boşaltım problemi yaşamayan kişiler için bağışıklığa faydalı bir yönü de vardır.
Üstelik yüksek oranda lif de içerir. Fakat Jalapeno ismiyle tanıdığımız Meksika biberi, içerisindeki kapsaisin maddesi sayesinde antioksidan olma özelliğine de sahiptir. Bu etkin maddenin, kanserli hücrelerle savaştığı, Nottingham Üniversitesinde yapılan bir araştırmayla doğrulanmıştır.

Koyu yeşil renkli, etli ve sulu olan biber; biberiyeden büyük sivri biberden küçüktür. Yani tadındaki acılık kadar, boyutları da “orta” tanımlamasına uyuyor. Biber, turşu biçiminde satılsa da yukarıda bahsedilen faydalı etkileri görebilmek için taze tüketilmesini önerilmektedir. Jalapeno biberi Türkiye'de Doğu Akdeniz'de ve Güney Doğu Anadolu'nun bazı tarım yerlerinde de yetişmektedir. Fakat yaygın tarımı yapılmadığı için her mevsim raflarda görülmüyor. Son baharın ilk günlerinde karşılaşma ihtimali yüksektir. Fiyatları, diğer biber çeşitlerinden daha yüksek olsa da haftada en çok (Mide florasını tahrip etmemesi için) 4 kez tüketilmesi önerildiğinden az bir miktar almanız, mideniz kadar bütçenizi de korumaktadır.

Jalapeno turşusu nasıl yapılır?


Jalapeno turşusu evlerde çok sevilen bir turşu çeşididir.
Yeşil renkli çok acı olan bu biberlerle turşu yaparken biberi ince ince dilimleyerek yapınız. Turşu yaparken turşuya kullanacağınız sirke, su, sarımsak ve tuz karışımını önce kaynatıp sonra soğutarak kullanılmalıdır. Kullandığımız bu yöntemle turşularımız uzun süre sertliğini koruyor ve hiç asla erime olmamaktadır. Sirkeli karışımı kaynatırken mutlaka çelik tencere kullanın. Turşu kavanozunun içine kesinlikle el sokmayın. Turşu yaparken kullandığınız kavanozun temiz olması ve kapaklarının yeni olması gerekmektedir. Kavanoza malzemelerin konulması tamamlandıktan sonra kapakla malzemenin arasında en az 1,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Turşu suyu malzemelerin üzerini iyice örtmelidir. Biberlerin üstüne birkaç adet kornişon koyunuz. Bu turşuyu en çok fajitada, soslarda ve salatalarda kullanılmaktadır.
21.01.2024 12:58:18
Jalapeno Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Jalapeno Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Jalapeno Turşusu"
Jalapeno turşusunu çok seviyorum. Evdede yapmak istiyorum. Pazarda sordum ama bu biberden bulamadım. Jalapeno biberi nerde satılıyor? Turşunun yapımı normal turşu ile aynı mı?
Tarçın . 06.11.2018 09:02:59

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024