Kamber Biber Turşusu

Kamber biber turşusu; şık ve farklı görünümde turşu yapmak isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir turşu çeşididir. Kamber biber diğer turşu yapılan sebzelerle karıştırarak yapılabileceği gibi sade olarak da yapılabilir. Ayrıca kamber biber diğer dolmalık biberler gibi olmasa da kapağı açıldığında içi doldurulabilir. Bu nedenle içini minik minik doğranan sebzeler ile doldurarak da farklı bir tuşu hazırlayabilirsiniz.
Benim de sizlerle paylaşmak istediğim tarif bu usul ile hazırlanmaktadır. Sizler benim yazacağım iç harcından daha farklı malzemeler kullanarak da turşunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca kamber biberi hem yeşil hem de kırmızı renkte olduğundan bu iki rengi kullanırsanız turşunuzun albenisi daha fazla olur. Bu arada biberler biraz yer kapladığı için turşu yapacağınız kabın geniş olmasına özen gösterin. Günümüzde turşu yapımında tek kullanımlık plastik kapların tercih edildiğine sık sık rastlanılmaktadır.

Kamber biber turşusunun yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilo karışık kamber biber,
  • 3 baş sarımsak,
  • 4 adet havuç,
  • 4 adet az kızarmış turşuluk domates,
  • 7-8 adet sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu,
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi,
  • Bir demet dereotu,
  • Bir demet maydanoz,
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu,
  • 7-8 adet kurutulmuş defne yaprağı,
  • Birkaç tane çekilmemiş karabiber,
  • 7-8 adet pişmemiş nohut,
  • Yeteri kadar soğuk su,

Kamber biber turşusu nasıl yapılır?


Kamber biber turşusunun yapımı çok kolaydır.
Öncelikle kamber biberlerin baş kısımlarını kırmadan açın. Saplarını atmazsanız biberleri doldurduktan sonra ağızlarına tekrar kapatabilirsiniz. Kamber biberleri yıkayın. Diğer tarafta sebzeleri doğramaya başlayın. Havuç, sivri biber ve domatesleri minik minik doğrayıp karıştırın. İçerisine sarımsağın 2 başını da doğrayın. Daha sonra yeşilliklerinde yaklaşık 1/3'ünü doğrayıp bol miktarda tuz ekerek tüm malzemeyi karıştırın. Hazırlanan harcı bir tatlı kaşığı yardımıyla tüm kamber biberlerin içerisine doldurun. Saplarının çekirdeklerini ayırarak biberlerin üzerine kapatın. Geniş bir cam kavanozun içerisine biberleri sağlam bir şekilde yerleştirin.

En önemli aşama turşunun suyunu hazırlanması aşamasıdır. Bunun için yaklaşık 1,5 litre buzluktan çıkartılmış suyunu içerisine kaya tuzu ile sirkeyi dökün ve karıştırın. Elde edilen suyu ısınmasını beklemeden hemen kavanozun üzerinden yavaşça boşaltın. Suyu boşaltırken biberlerin içinin boşalmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. En son olarak kalan tüm malzemeyi tuz da dahil turşu kavanozunun üzerine koyarak turşun kapının kapağını tüm gücünüz ile sıkın. Kamber biber turşusu hazır. Yaklaşık 1 ay sonra yemeye başlayabilirsiniz.
20.01.2024 10:00:38
Kamber Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kamber Biber Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kamber Biber Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024