Kereviz Turşusu

Kereviz Turşusu, Kereviz artık günümüzde çokça tüketilen bir sebzedir olarak bilinmektedir. Kerevizin bilinen çok farklı tüketilme çeşitleri bulunmaktadır yani çok yönlü bir sebze olarak bilinir. Kereviz insan vücudunun direncini artıran ve K vitamini bakımından çok zengin olan bir sebzedir. Kokusuz olması nedeniyle de yenilmesi hoştur. Ayrıca kerevizin yapılan yemek çeşitleri yanı sıra bir de turşusunun yapıldığı ve enfes bir lezzet olduğunu biliyor muydunuz.
Şimdi kereviz turşu yapılması için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığından bahsedelim. Kereviz turşusu yapımı çok kolay ve bir o kadarda zahmetsizdir.

Kereviz Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 Adet büyük boy kereviz
  • 10 Su bardağı ılık su
  • 1 Adet limon
  • 1 Baş sarımsak (Dövülmüş)
  • 2 Su bardağı elma sirkesi
  • 4 Dal kereviz yaprağı ve sapı
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 3 Yemek kaşığı tuz
  • 2 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Demet maydanoz

Kereviz Turşusu Nasıl Yapılır?


Kereviz turşusu pratik yapılışı olarak ilk önce alınan kerevizler yıkanır ve kabuklarından ayrılarak iri yuvarlak şekilde dilimlenir. Daha sonra kereviz turşusunun suyunun kaynatılması için büyük ve derin bir tencere alınır ve içerisine su konularak harlı ateş de su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca ocak altı kısılarak tencere içerisine limon suyu ilave edilir ve biraz su karıştırıldıktan sonra hazırlanan kerevizler tencere içerisine ilave edilir ve bir müddet yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar kerevizler haşlanır.
Haşlanan kerevizler bir kenara alınarak soğuması beklenir ve soğuyan kerevizler süzülür. Daha sonra kereviz turşusunun konulacağı kavanoz alınarak sırası ile kereviz, maydanoz, kereviz sapı ve kereviz yaprağı kavanoza konulur ve kavanozlar bir kenara alınarak bekletilir ve sonrasında tencere içerisine elma sirkesi konularak üzerine su, yağ, tuz, dövülmüş sarımsak ve kırmızı toz biber konularak kısık ateş de hazırlanan karışım kaynatılır. Kaynayan karışım ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra kereviz turşusu için hazırlanan karışım soğuduktan sonra kavanoz içerisinde bekleyen kerevizlerin üzerine kavanozun üst boğumuna gelene kadar üzerine dökülür ve en önemli püf noktalarından birisi olan kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Son olarak hazırlanan kereviz turşusu serin ve nemli bir yerde yaklaşık olarak 2 hafta kadar bekletilir. İki hafta sonunda kereviz turşusu yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 23:00:30
Kereviz Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kereviz Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kereviz Turşusu"
Kereviz turşusunu neren alabilirim
Mustafa . 24.12.2017

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024