Kereviz turşusu pratik yapılışı olarak ilk önce alınan kerevizler yıkanır ve kabuklarından ayrılarak iri yuvarlak şekilde dilimlenir. Daha sonra kereviz turşusunun suyunun kaynatılması için büyük ve derin bir tencere alınır ve içerisine su konularak harlı ateş de su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca ocak altı kısılarak tencere içerisine limon suyu ilave edilir ve biraz su karıştırıldıktan sonra hazırlanan kerevizler tencere içerisine ilave edilir ve bir müddet yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar kerevizler haşlanır.
Haşlanan kerevizler bir kenara alınarak soğuması beklenir ve soğuyan kerevizler süzülür. Daha sonra kereviz turşusunun konulacağı kavanoz alınarak sırası ile kereviz, maydanoz, kereviz sapı ve kereviz yaprağı kavanoza konulur ve kavanozlar bir kenara alınarak bekletilir ve sonrasında tencere içerisine elma sirkesi konularak üzerine su, yağ, tuz, dövülmüş sarımsak ve kırmızı toz biber konularak kısık ateş de hazırlanan karışım kaynatılır. Kaynayan karışım ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra kereviz turşusu için hazırlanan karışım soğuduktan sonra kavanoz içerisinde bekleyen kerevizlerin üzerine kavanozun üst boğumuna gelene kadar üzerine dökülür ve en önemli püf noktalarından birisi olan kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Son olarak hazırlanan kereviz turşusu serin ve nemli bir yerde yaklaşık olarak 2 hafta kadar bekletilir. İki hafta sonunda kereviz turşusu yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun.