Öncelikle bir kilogram kıl biberlerimizi yıkayıp saplarını kesiyoruz. Daha sonra bir bıçak yardımı ile sap kısmına ve uç kısmına gelecek şekilde birer delik açıyoruz. Daha sonra turşumuzu yapacağımız büyük boy cam kavanozun dibine nohutların bir kısmını koyuyoruz. Daha sonra nohutların üzerine arada boşluk kalmayacak şekilde biberlerin bir kısmını diziyoruz. Üzerine soyduğumuz sarımsakları, kalan nohutları ve kalan biberleri tekrar aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Ardından geniş bir kâse içerisine iki yemek kaşığı kaya tuzunu, üç dört adet limon tuzunu, bir tatlı kaşığı toz şekeri, iki su bardağı üzüm sirkesiniye ve üç bardak suyu koyup tüm malzemeler eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra hazırladığımız bu karışımı kıl biberlerimizin üzerine döküyoruz. Hazırladığımız kıl biber turşusunun kavanozunu hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu ters çevirerek birkaç saat kadar bu şekilde bekletiyoruz. Daha sonra kıl biber turşumuzu düzelterek 20-25 gün kadar serin ve kuru bir yerde bekletip yenilecek kıvama gelmesini sağlıyoruz.
Kıl biber turşusunun miktarını aynı yöntemle çoğaltarakta yapabiliriz.