İlk olarak havuçları ellerinize eldiven takarak tıraşlayın. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra kırmızı havuçları iri halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencere içerisine alarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve haşlanma işlemi tamamlanıp hafif yumuşayan havuçları haşlama suyundan çıkarıp soğuk su ile yıkayın.
Bir baş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp bir kenara alın. Haşlamış olduğunuz kırmızı havuçları turşu yapacağınız kavanozlara doldurun ve aralarına sarımsak ve kereviz yapraklarını yerleştirmeyi de unutmayın. Kırmızı havuçları haşladığınız suyu dökmeyin ve bunun içinde turşu suyunu hazırlamaya başlayın. Bunun için haşlama suyunun içine bir şişe elma sirkesi, bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazır hale gelen turşu suyunu kırmızı havuçların üstüne dökün ve kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta boyunca kavanozun kapağını hiç açmadan beklemeniz gerekecek ve turşuyu serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekecektir. Bir hafta sonun da turşu yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.