Kırmızı Havuç Turşusu

Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de tescillemiş oldum. Pazar alışverişi için dışarı çıktığımda kırmızı havuçları görünce alıp turşusunu yapmak istedim ve iki kilo kadar kırmızı havucu satın alarak pazar alışverişimi tamamladım.
Özellikle de kısırı benim gibi çok sevenlerden iseniz bu turşu kısırın yanında mükemmel gidiyor. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum ben bu turşuyu ilk defa yapanlardan biri olmama rağmen gayette başarılı bir sonuç elde ettim. Kırmızı havuç turşusu bir harika oldu gerçekten. Bu turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken şey eldiven kullanmanızdır. Eğer ki kullanmazsanız eliniz kıpkırmızı olur benden söylemesi. Şimdi bu lezzetli kırmızı havuç turşusu nasıl yapılır bunu anlatmak için tarifine geçelim.

Kırmızı Havuç Turşusu Malzemeleri

  • İki kilo kırmızı havuç
  • Bir baş sarımsak
  • Üç demet kereviz yaprağı
  • Bir şişe elma sirkesi (Üzüm sirkesi de olur)
  • Bir yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bir yemek kaşığı toz şeker

Kırmızı Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk olarak havuçları ellerinize eldiven takarak tıraşlayın. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra kırmızı havuçları iri halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencere içerisine alarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve haşlanma işlemi tamamlanıp hafif yumuşayan havuçları haşlama suyundan çıkarıp soğuk su ile yıkayın.
Bir baş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp bir kenara alın. Haşlamış olduğunuz kırmızı havuçları turşu yapacağınız kavanozlara doldurun ve aralarına sarımsak ve kereviz yapraklarını yerleştirmeyi de unutmayın. Kırmızı havuçları haşladığınız suyu dökmeyin ve bunun içinde turşu suyunu hazırlamaya başlayın. Bunun için haşlama suyunun içine bir şişe elma sirkesi, bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazır hale gelen turşu suyunu kırmızı havuçların üstüne dökün ve kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta boyunca kavanozun kapağını hiç açmadan beklemeniz gerekecek ve turşuyu serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekecektir. Bir hafta sonun da turşu yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
21.01.2024 16:30:18
Kırmızı Havuç Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Havuç Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Kırmızı Havuç Turşusu"
İyi günler ben her çeşit turşuyu seven biriyim. Bol bol turşu yapıp yiyoruz kışın her yemeğin yanında tüketmeyi seviyorum. Özellikle kırmızı havuç turşusuna bayılıyorum. Acaba kırmızı havuç turşusunu kurduğum zaman içine diğer malzemelerden de koysam olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Yöntem . 02.09.2018
Merhaba, biz kırmızı havuçtan şalgam kuruyoruz nasıl mı? Kırmızı havuçları doğruyoruz ayarladığınız derin bir kaba havuçları atıyorsunuz sonra su ilave ediyorsunuz karerinize göre tuzunu atıyorsunuz sonra da püf noktası var oda şu ki bir kese ye biraz bulgur koyuyoruz ve o derin kabın içine bırakıyoruz bir süre o mayahoş yapıyor.
Okay . 01.09.2018

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024