Kırmızı Turp Turşusu

Kırmızı turp turşusu, Turşu yaz sebze ve meyveleri ile hazırlanan bir kışlık yiyecek türüdür. Farklı sebze ve meyvelerden hazırlanabilir. Turşu yapımında kullanılan sebzelerden biri de turptur. Turp sağlığın simgesi olarak kabul edilen bir sebzedir. C vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan turp, başta soğuk algınlığı olmak üzere daha pek çok sağlık sorununa karşı iyi gelir.
Lif bakımından zengin içeriğe sahip olduğu için sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Diyet yapanlar için de mükemmel bir alternatiftir. Kırmızı turp turşusu diyetlerde gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir yiyecek türüdür. 100 gr turp yaklaşık 16 kalori içerir. Folik asit bakımından en iyi kaynaklardan biridir. Böbrek sağlığını korur, idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. En iyi antioksidanlardan biridir. Cilt sağlığı için de faydalı bir besin türüdür.

Kırmızı Turp Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo turp
  • 1 tane havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
  • Önceden kaynatılıp soğutulmuş su
  • Birkaç tane kereviz yaprağı
  • Üzüm sirkesi

Kırmızı Turp Nasıl Yapılır?


Turp turşusu için temine dilen turp ve havuç yıkanır. Havucun kabukları soyularak çok ince olmamak kaydı ile halka şeklinde doğranır.
Aynı şekilde kırmızı turp da soyularak ince olmayacak şekilde, halka şeklinde doğranır. Cam turşu kabına doğranan kırmızı turp ve havuç atılır. Sarımsaklar önceden suya ıslatılır. Sarımsağı ıslatmanın nedeni kabuğunu kolay soymaktır. Islanan sarımsakların kabuğu soyularak turp ve havucun aralarına eklenir. Üzüm sirkesi kavanozun yarısını dolduracak ölçüde sirke ve aynı ölçüde kaynatılıp soğutulmuş su bir kabın içinde buluşturulur. Üzerine tuz, limon tuzu, hardal tohumu, kara biber, toz şeker ve kişniş tohumu eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım turu bidonuna dökülür. Bidonun üst katına kereviz yaprakları yerleştirilir ve bidonun ağzı sıkıca kapatılır. Hazır hale gelen turşu serin ve karanlık bir ortamda 1 hafta kadar bekletildikten sonra tüketim için hazır olacaktır. Turşu kullanılmaya başlandıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 13:00:40
Kırmızı Turp Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Turp Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Turp Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024