Közlenmiş Biber Turşusu

Közlenmiş biber turşusu, daha çok ülkemizde makinelerde üretilmektedir. Tabi ki bunun en büyük nedeni; közlenmiş biber turşusu içerisinde kullanılan biberi közleyebilmek için uygun bir ortamın olmayışıdır. Bu nedenle daha çok fabrikalar ve evleri önünde bahçesi olan insanlar bu turşu türünü yaparlar. Fabrikalarda yapılarak satışa sunulmuş olan közlenmiş biber turşusundaki lezzet farklılıklarından dolayı közlenmiş biber turşusunu evlerinizde yaparak çok daha büyük lezzetler alabilirsiniz.
Sürekli olarak evinde közlenmiş biber turşusu yapan kişiler hazır olarak satılan közlenmiş biber turşusunu yemezler. Çünkü bu turşular arasında çok büyük lezzet farklılıkları bulunmaktadır. Sizlerde eğer evlerinizde uygun ortamlar bulunuyorsa bu mükemmel turşu türünü yaparak hem sofranıza çeşit katmak amacı ile hem de yemeklerinize lezzet katmak amacı ile közlenmiş biber turşusunu evlerinizde yapabilirsiniz. Közlenmiş biber turşusu yapılırken kişi oldukça uğraş verecektir. Çünkü bu turşunun yapılışı sırasında biber közleme işleminden turşunun yapılışı işlemine kadar baya bir uğraş gerekir. Sizde bu uğraşlara hazır olursanız gerekli olan malzemeleri temin ederek közlenmiş biber turşusunu ailenize yapabilirsiniz. Bu turşunun yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki biber turşusu için bir ya da iki adet cam kavanoza ihtiyacınız olacaktır. Aksi durumlarda naylon kaplarda turşunun tutmaması gibi bir problem ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Közlenmiş Biber Turşusu Malzemeleri

  • 3 kg kadar etli kırmızı biber,
  • Yarım çay bardağının biraz üzerinde tuz,
  • Yine yarım çay bardağının biraz üstünde zeytinyağı,
  • 6-7 dal maydanoz,
  • İki çay bardağı kadar sirke

Közlenmiş Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Adım 1: Öncelikle biberleri çok temiz bir şekilde yıkayın ve kurutun.
Bu işlem sonrasında önceden yaktığınız ateşin köz olmasını bekleyin. Ateşin iyice kor olmasına dikkat edin ve ateş kor olduktan sonra biberlerin tümünü iyice pişene kadar közleyin. Bu işlemi birçok insan fırında yapar. Fakat fırında yapılan kırmızı biber turşusu, fabrikada yapılandan farklı olmaz. Bu nedenle köz ateşi kesinlikle önerilir.

Adım 2: Köz üzerinde her tarafı eşit olarak pişmiş olan biberleri ateşten alarak kabuklarını iyice soyun. Bu işlemde biberleri ikiye ya da dörde bölmeniz gerekecektir. Aslında bazı insanlar direk ikiye bölerek turşu yaparken, bazı insanlar da dörde bölerek daha küçük parçalar halinde közlenmiş biber turşusu yapmaktadır. Sizde kendi isteğinize bağlı olarak közlenmiş biberlerinizi dilimlere ayırabilirsiniz. Tavsiye edilen dörde bölmektir.

Adım 3: Şimdi farklı bir kap içerisinde turşunun içerisinde kullanılacak olan turşu suyunu hazırlamanız gerekecektir. Öncelikle orta büyüklükten bir kap alarak içerisine tuzu, sirkeyi ve yağı iyice karıştırın. Bu karışımın üzerine de tuz ile toz şekerin tümünü ekleyin. Tüm bu malzemeleri çok iyi bir şekilde tuz ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Bu arada suyumuz hazırlanırken bir yandan da maydanozların yapraklarını ayıklayın ve sarımsakları soyarak her dişi dörde bölün. İsterseniz sarımsak miktarını azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.

Adım 4: Şimdi de öncelikle cam kavanoz içerisine bir miktar sirke ile yaptığınız karışımdan koyun ve üzerine iki kat biber ekleyin. Daha sonra ise biberlerin üzerine bir miktar maydanoz serpiniz. Bu şekilde tüm biberler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız. En son ise biberlerin üzerinde sosu dökerek kapağı çok sıkı bir şekilde kapatın. Bu şekilde közlenmiş biber turşusu, en az bir hafta açılmamalıdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:04:57
Közlenmiş Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Közlenmiş Biber Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Közlenmiş Biber Turşusu"
Merhabalar. Yeni evli bir kadınım biliyorsunuz ki sonbahar gelince turşu kurma mevsimi de gelmiş demektir. Kayınvalidem bu yıl turşuları benim kuracağımı söyledi. Turşu kurmayı az buçuk biliyorum. Fakat közlenmiş biber turşusunu daha önce hiç yapmadım. Bu nedenle nasıl yapılır bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Közlenmiş biber turşusu nasıl kurulur?
Elmas . 05.09.2018 11:39:56

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024