Malzemelerimizi güzelce bir araya getirdikten sonra artık yapıma başlayabiliriz. Öncelikle limonları yıkayıp, uçlarını kestikten sonra ince dilimlere bölüyoruz. Bir sıra limon dilimini bir porselen servis tabağına diziyoruz ve üzerine deniz tuzu serpiyoruz. Üzerini kapatarak buz dolabında bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün limonları bir cam şişeye yerleştiriyoruz. Üzerine bir limonun suyunu ekliyoruz. Limonların üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı gezdirip, kapağını sıkıca kapatıyoruz. Güneş görmeyen serin bir rafta 6-7 gün dinlendirdikten sonra tüketebiliriz. Kapağını açtıktan sonra kavanozu buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor ve turşu yapımında dikkat edilmesi gereken şeyler. İyi bir turşu yapabilmemiz için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlamamız gerekiyor.
Aksi halde turşumuz ya yenmeyecek kadar tuzlu ya da çok az tuzlu olur. Tuz oranı az olduğu takdirde, istenmeyen canlıların üremesine ve turşuların yumuşamasına sebebiyet verir. Turşu yapacağımız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen göstermeliyiz. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Turşuyu 18 derece ile 20 derce sıcaklık arasında bekletmemiz gerekiyor. Turşu olgunlaştıktan sonra daha serin bir yerde muhafaza etmemiz gerekiyor. Turşumuzun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizlemeliyiz.