Derin bir kap içerisinde tuz, üzüm sirkesi ve su eklenir. İçindeki tuz çözülene kadar karıştırılır. Başka bir kap içerisinde limonlar yıkanıp kabuklarıyla birlikte halka şeklinde doğranır. Biz tercihen mor lahana sebzesini sizlere sunmayı seçtik. Sizler istediğiniz bir sebze ile de limonla turşu yapımına başlayabilirsiniz. Mor lahana da temizlik aşamasından geçirilerek ince olarak kıyılır. Kavanozun en alt kısmına buğday konulur. Buğday eklenmesindeki amaç turşunun mayalanmasını sağlamaktır. Buna ek seçenek olarak da turşu hazırlanırken içerisine ekmek parçası koymanız da mayalanma sürecini hızlandıracaktır. Bu işlem tamamlandıktan sonra mor lahananın bir kısmı kavanoz içerisine bırakılır. Ardından limonlar düzgün bir şekilde dizilir.
Defne yaprağı bu aşamada eklenir. Defne yaprağı, turşuya aromasını verecektir. Sonrasında tekrar mor lahana eklenir. Bu şekilde sırasıyla bu iki sebze kavanoz içerisine yerleştirilerek kapağı sıkıca kapatılır. Yaklaşık 2 hafta kadar bu turşu hiç açılmadan muhafaza edilmelidir. Süresi dolan turşuyu sofraların baş köşesine servis ettiğinizde mor renkli lahananın limon ile iç içe bekletilmesinden ötürü renginin koyu pembe tonlarına dönüşerek iştah açıcı bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Bu farklı
limonla turşu yapımını bir an önce denemenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.