Bir gece önceden lor, süt, tuz, pul biber ve reyhanı iyice karıştıralım ve buzdolabına koyarak bir gece üstü kapalı bir şekilde dinlendirelim. Ertesi gün biberleri yıkayıp içindeki çekirdekleri ve çekirdek yataklarını iyice temizleyelim. Biberleri yıkayıp temizledikten sonra iyice kurulayalım (Burası çok önemli ters çevirip suyunu iyice süzdükten sonra kâğıt havlu ile iyice kurulamak gerekiyor ki turşumuz daha uzun süre dayansın). Kuruyan biberlerimizi bir gece önceden hazırladığımız lorlu karışım ile sıkıca dolduralım ancak fazla taşırmamaya dikkat edelim.
Sıkıca doldurduğumuz biberleri cam kavanozlara diklemesine dizelim. Burada görsel açıdan güzel görünmesi için bir sıra yeşil bir sıra kırmızı biber koyarsanız daha hoş bir görüntü elde edersiniz.
Kavanozlar dolduktan sonra biberlerin üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyalım. Kavanozun kapağını kapatmadan önce tülbent koyup sıkıca kapağı kapatalım. Kavanozlarınızı mutfağınızın serin bir yerinde ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Biberler (Yeşil olanlar) sarmışsa turşunuz olmuş demektir. Biberleri tüm doldurabileceğiniz gibi dilim dilim kesipte doldurabilirsiniz. Servis ederken üzerine turşuda kullandığınız zeytinyağından bir miktar koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.