Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin maddesi olup, tek başına olarak da turşusu kurulmaktadır. Sarımsak bilindik en doğal antibiyotiklerdendir.
Yemeklere, şarküteri ürünlere ve turşulara lezzet veren sarımsak, besin değeri açısından da oldukça kıymetli bir besin maddesidir. Sarımsağı tek başına tüketmekten kokusu nedeniyle çoğu kişi kaçınır. Ayrıca sarımsak sevmeyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Sarımsak normal şekilde yemeklere ilave edildiğinde tüketmekten hoşlanmayan kişiler sarımsak turşusunu tercih edebilir. Turşu şeklinde hazırlanan sarımsağın lezzetine doyum olmaz. Sarımsak turşusu tarifine geçmeden önce sarımsağın faydalarına kısaca değinelim;
  • Sarımsak bağışıklık sistemini kuvvetlendiren çok özel bir bitkidir. Vücudu mikroplara karşı korur.
  • Kanda oluşan kolesterolün düzenlenmesini sağlar.
  • Yüksek tansiyona karşı iyi gelir.
  • Diyabet hastalığına karşı faydalıdır.
  • Vücudu kanser başta olmak üzere daha birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Cilt sağlığı için faydalıdır. Ciltte oluşan yaraların iyileşme sürecini kısaltır.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Cinsel fonksiyon arttırıcı etkisi vardır.
  • Mide gazına karşı iyi gelir.
  • Bağırsak sağlığını korur.
  • Saç sağlığı için kullanılabilir.
  • İştah açıcı etkisi ile kilo vermeye yardımcı olabilir.
  • Hazmı kolaylaştırıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Beden sağlığını korur. Halsizlik gibi şikâyetlere karşı iyi gelir.
  • Sarımsak çay şeklinde hazırlanarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

Sarımsak Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 su bardağı su
  • 4 tane kereviz sapı
  • 6 dal maydanoz

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?


Sarımsakları çukur bir kabın içine alarak üzerine su ekleyin. Suda bekletilen sarımsağın kabuğunu soymak oldukça kolay olur. Yeteri kadar suda yumuşayan sarımsakların kabuklarını soyarak temizleyin. Temizlenen sarımsaklar uygun bir cam kavanozun içine alın. Sarımsakların üzerine kereviz yapraklarını ekleyin. 3 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve kaya tuzunu çukur bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı kavanoza dökün. Ağız kısmına maydanozu ekleyerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu birkaç kez ters çevirerek sallayın ve serin bir ortamda 3 hafta kadar bekletin. Sarımsak turşusu 3 hafta sonunda tüketilmeye başlanabilir.

Afiyet olsun.

19.01.2024 16:34:46
Sarımsak Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sarımsak Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sarımsak Turşusu"
Tarifinize göre hazırladım yaklaşık 5 gün sonra sarımsaklar yeşil renge dönmeye başladı acaba sebebi ne olabilir bozulm7ş olabilir mi
Serap . 19.01.2018

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktad...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024