Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak iştahları açar. Yazın doğal taze lezzetlerle yemeklerin yanına sirkeli haşlama biber turşusu çok kolay yapılmaktadır.
İştahları kabartan turşular sağlık açısından da yararlıdır, ayrıca evde kendi yapacağınız turşu dışarıdan alacağınız turşulardan dahada faydalıdır. Sirkeli haşlama biber turşusu istediğiniz renkteki biberle yapılabilir.

Çarliston, kırmızı, sivri, sarı biberler hepsi bir arada yapılabilir, bu turşunun lezzetini arttırır. Besleyici olan turşular yapılışına göre değişmektedir, doğal ev yapımı sirkeli haşlama biber turşusunun bir zararı yoktur. Sindirimi kolaylaştıran turşu tüketilirken tabii ki abartılmamalıdır. Her ne kadar sağlıklı olsa da turşu tüketmek miktar açısından önemlidir. Sirkeli haşlama biber turşusu yapılırken biberlerin haşlama esnasında hiçbir besin değerinin kaybetmemesidir. Turşu ne kadar sevilse de çok fazla tüketilmemelidir, evde yapılan sirkeli haşlama turşular fazlasıyla iştah açma özelliğine sahiptir. Özellikle tansiyon hastaları ve böbrek hastaları turşu tüketimine daha dikkat etmelidirler. Ev yapımı turşularda tuz miktarı az konularak tüketilmelidir. Sağlık açısından dikkat edilmesi gerekir.

Sirkeli haşlama biber turşusu için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo yeşil sivri biber
  • Yarım kilo kırmızı biber
  • Yarım kilo çarliston biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 ya da 6 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sirkeli haşlama biber turşusu nasıl yapılır?


Biberleri güzelce yıkayıp ayıklanmalı ve ortadan ikiye kesilmelidir.
Bir tencere içine suyu koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayan su içine biberler atılarak 15 dakika haşlanmalıdır. Haşlanan biberleri tencereden bir kaba boşaltarak biraz soğuması beklenmelidir. Sarımsaklar soyulup ezilmeli, tuz, nane, limon suyu ve sirke, sıvı yağı da ekleyip hepsini soğuyan bibere dökülerek harmanlanır. Bu su sirkeli haşlama biber turşusunun özelliğini ve tadını veren sudur. Bu biberle karıştırıldığında özleşerek biberlerin tadını ortaya çıkartır. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik ev yapımı sirkeli haşlama biber turşunuz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:11:54
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sirkeli Haşlama Biber Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktad...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024