Sivri Biber Turşusu

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve artık ayarını daha iyi tutturarak daha iyi lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Evet turşu yapmak biraz deneyim isteyebilir fakat öyle abartılacak kadar da zor değildir. Bir turşunun iyi olması demek erimeden kalabilmesi demektir.
Turşunu erimemesi ise ilk başta tuzunun çok iyi ayarlanmasına bağlıdır. Tabi başka şartlarında sağlanması çok önemlidir. Fakat neyse ki biber turşusu salatalık gibi kolay eriyebilen bir turşu olmadığı için eğer ilk defa turşu yapmayı deniyorsanız biber turşusu yapmak ile işe başlayabilirsiniz. Sivri biber turşusu yapmaya karar verdiğinizde eğer mümkün ise biberleri köylü pazarından ince ince almaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Turşu yapımında soğuk su kullanacağım bu durum sizi şaşırtmasın. Soğuk su ile yapılan turşu daha diri olmaktadır. Ayrıca bu tarife göre kavanoz büyük gelirse yanına başka sebzelere de atabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sivri biber turşusu için gerekli malzemeler

  • 1 kilo sivri biber,
  • 2 baş sarımsak,
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu,
  • Yarım çay bardağı nohut,
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi,
  • 1/2 limon,
  • Yarım demet dereotu,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım yamak kaşığı limon tuzu,
  • 4-5 dal kuru defne yaprağı,
  • Bir tutam top karabiber,

Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Sivri biber turşusunun yapımı çok kolaydır.
Öncelikle sivri biberlerin uç kısımlarını bıçak yardımıyla alın. Ben sapları ile yapmayı tercih ediyorum. Hep yerken daha hoşuma gidiyor hem de erimemesi için saplarının kalması önemlidir. Tercih sizin. Daha sonra sarımsakları da soyun. Bir cam kavanozun içerisine her ikisini de kafanıza göre yerleştirin.

Turşu yapımı için en önemli ve can alıcı noktaya gelelim. Yaklaşık 6 su bardağı suyu buzlukta buzlanmaya başlayıncaya kadar soğutun. Daha sonra içerisine limon tuzu ve kaya tuzunu ekleyerek biraz karıştırın. Elde edilen bu karışımı ısınmadan hemen kavanozun üzerine boşaltın. En son olarak kavanozun en üst kısmına kalan diğer malzemeleri ayıklayarak bütün halinde koyun. Turşu kavanozunun kapağını iyice sıkın ve serin kuru bir yerde muhafaza edin. Fakat ilk iki gün boyunca günde bir kere kapağını açarak içindeki havayı alın. Böylece turşunuz taşmaz. Bu arada tuzunu da mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Turşuyu yapmak kadar doğru yerde saklamak da önemlidir. Bunun için sakın balkonları kullanmayın. Turşu ısı ve ışığı sevmez rengi beyaza döner. Sivri biber turşusu hazır. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 23:23:11
Sivri Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sivri Biber Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sivri Biber Turşusu"
Sivri biber turşusunu çok seviyorum ve her kış 5 kilo kadar hazır alıyorum. Bu sene hem maliyetinin düşük olması hem de organik olması için hem de bahçemdeki biberleri kullanmak için kendim yapmak istiyıorum. Peki sivri biber turşusunu nasıl yapabilriim.?
Müncire . 28.10.2018 19:29:48

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. P...
Devamını Oku

Kıl Biber Turşusu

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü...
Devamını Oku

Turşu Kaç Günde Olur

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme t...
Devamını Oku

Hamilelikte Turşu Yemek

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacı...
Devamını Oku

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkla...
Devamını Oku

Süs Biberi Turşusu

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum tu...
Devamını Oku

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oys...
Devamını Oku

Turşunun Zararları

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zama...
Devamını Oku

Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” ...
Devamını Oku

Çubuk Turşusu

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka ...
Devamını Oku

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol ...
Devamını Oku

Sirkesiz Turşu

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlü...
Devamını Oku

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan ...
Devamını Oku

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malzeme...
Devamını Oku

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazele...
Devamını Oku

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmekte...
Devamını Oku

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu ...
Devamını Oku

Erik Turşusu

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mu...
Devamını Oku

Armut Turşusu

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Öze...
Devamını Oku

Kapari Turşusu

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında ku...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024